Hole Artcenter presenterer: ZOYA TAYLOR - necessary noise


[Bilde] />


Hole Artcenter presenterer:


Zoya Taylor


necessary noise


9. november – 15. desember 2013

Vernissage lørdag 9. november kl. 15 – 18:00

Forfriskninger og åpen kafé


Hole Artcenter inviterer til salgsutstilling med Zoya Taylor.

Zoya Taylor er Kanadisk/Jamaikansk, bosatt i Oslo i snart 25 år. Hun har hatt en rekke separat utstillinger i bl.a. USA, Kanada, Jamaica Italia og Berlin. Dette er hennes andre store separatutstilling på Hole Artcenter.

Når jeg ser på Zoya’s karakterer, blir jeg overveldet av hvor mye menneskelighet hun klarer å bake inn i bildene sine. På en tilsynelatende totalt uanstrengt måte, illustrerer hun undring, sorg, fremmedgjøring, stolthet, kjærlighet, sjenanse, ensomhet og en rekke motsetninger vi eksponeres for i livet.

Jeg opplever bildene som presise, og “understated” slik at jeg som betrakter får frihet i min tolkning av bildene. Jeg har såvidt jeg kan huske aldri likt å bli matet med teskje, og nyter å se fremstillinger der f.eks. både stolthet og sjenanse er tilstede samtidig.

Fargevalget er modig, naivt og tydelig. I sterk kontrast til figurene, forsterker fargen sinnstemningen, og tilfører en form for skjønnhet vi kanskje ikke hadde forventet? Karakterenes overdrevne proporsjoner bidrar til større intensitet i uttrykket, mens de naive fremstillingene minner oss om barndom, uskyld og sårbarhet.

Jeg får en følelse av “den nakne sannhet” og tenker at dette er bygget på egne erfaringer, og en uvanlig sterk evne til å se oss mennesker som vi er innerst inne. Jeg blir nysgjerrig og inspirert, og tenker at dette er viktig! – dette er kunst som har både tyngde og betydning – som kunst bør. Åsmund Bergwitz

Zoya har valgt å kalle denne utstillingen “Necessary Noise” altså “nødvendig støy” og sier hun forsker i begrepene isolasjon, identitet og individualitet.

Hole Artcenter viser 28 oljemalerier av Zoya Taylor i forskjellig format.


For forhåndsvisning eller kjøp av kunst, kontakt: Elenor Martinsen Mob. 92 888 150 epost



Åpningstider: torsd.-søn. 12-17:00 & etter avtale.



[Bilde] [Bilde] />

Legg til ekstern kalender…