Unbalancing The Chaos

[Bilde]

VERNISSAGE: Fredag 15.nov. kl. 19:00
UTSTILLINGPERIODE: 16.nov. – 15.des. 2013

På -kunstplass 5 får du oppleve Maria Sundbys fargerike og detaljrike univers. I ”Unbalancing The Chaos” får ukjente historier nytt liv. Maria Sundby har en ukonvensjonell og leken tilnærming til kunst. Med sin genuine interesse og engasjement for menneskene ogsamfunnet rundt seg gir hun gjennom tegning, maleri og installasjon nytt liv til tilsynelatende uvesentlig historier og personer. Hvem var egentlig Darnok? Og Kurt? Du har sikkert badet på Langøyene, men har du vært opptatt av det som er gravd ned under beina dine der? Maria henter inspirasjon av nettopp det som befinner seg under overflaten.

Maria Sundby sier selv: "I tegningene mine utforsker jeg symbolske og dokumentariske narrativer som er knyttet til en rekke faktiske hendelser. Temaer rundt hjem, menneskelige skjebner, forgjengelighet, forråtnelse, forfall og død er nærliggende i arbeidene mine uten at de nødvendigvis skaper en direktelineær historie.”

Maria Sundby ser verdien i de små tingene og det er referanser både til Henry Dargers Vivian Girls og indianeren Jimmie Durham bemerkelsesverdige skulpturer. Billedspråket spenner fra detaljrikdom i skrift og tegning i narrative arbeider, til nitidige og systematiserte abstraherte komposisjoner.

Maria Sundby (1977) er en særdeles aktiv og engasjert samtidskunstner, uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2008. I 2010 ble Sundby tildelt Oslo bys kunstnerpris for sin fremragende innsats innen Oslos kunstliv. Hun har hatt flere separatutstillinger, den siste separatutstilling i Oslo varpå GAD i 2010. Hun har deltatt på en rekke gruppeutstillinger i Norge, New York, Moskva, Istanbul og Leipzig. For tiden arbeider hun med to kunstoppdrag i de offentlige rom, og er innkjøpt av bl.a. Molde Kommune og Museet i Midt Norge. Hun var instrumentell i etableringen av ORP2 – atelierer/ kontorer,visningsrom og gjesteleilighet i Olaf Ryes plass 2.

For mer info se:
www.mariasundby.no
www.kunstplass5.no

-kunstplass 5|Olaf Ryes Plass 5 |0552 Oslo |NORWAY
www.kunstplass5.no|instagram.com/kunstplass5 | twitter.com/kunstplass5

Åpningstider i utstillingsperioden:ons-fre 12-18, lør 12–16, søn 13–16.

Legg til ekstern kalender…