‘Feminism, Trockel Fashion’, foredrag av Anne Wagner

[Bilde]

OCA ønsker kunsthistoriker og professor Anne Wagner velkommen med foredraget ‘Feminism, Trockel Fashion’.

Wagner hevder at forholdet mellom mote og feminisme alltid har vært ambivalent, ikke minst fordi begge er så nært forbundet med kvinner og deres sosiale roller. ’Derfor er det ikke så merkelig at Rosmarie Trockel i de tidlige årene av sin karriere, fokuserte på dette forholdet’. ’Hva kan feministisk mote oppnå?’ Trockels arbeid fra 1980-tallet tar ikke bare opp disse spørsmålene, men fremlegger også svar som vil drøftes under dette foredraget.

OM FORELESEREN
Anne Wagner er forfatter og kunsthistoriker som for tiden fungerer som gjesteprofessor ved Courtauld Institute of Art, London, UK. I flere år har Wagner vært professor ved kunsthistorisk avdeling på University of California, Berkeley, CA, USA, hvor hun fortsatt er Class of 1936 Chair emerita. Hennes arbeid har blitt publisert i tidsskrifter som Artforum, Representations, October og The Threepenny Review. Hennes utgivelser inkluderer, Mother Stone: The Vitality of Modern British Sculpture (Yale University Press, 2005), Three Artists (Three Women): Modernism and the Art of Hessen, Krasners and O’Keeffe (University of California Press, 1996), Jean – Baptiste Carpeaux: Sculpturer of the Second Empire (Yale University Press, 1986). En bok med hennes essays, A House Divided: On Recent American Art, ble utgitt i 2012. For tiden er hun i gang med Behaving Globally, på oppdrag fra Princeton University Press, som en del av den nye serien ‘Essays on the Arts’. Wagner er i dag medkurator for den store utstillingen ‘Lowry and Painting of Modern Life’, som vises på Tate Britain (2013).

OM ‘FASHION: THE FALL OF AN INDUSTRY’
Anne Wagners foredrag er en del av programmet ‘Fashion: the Fall of an Industry’, en forelesningsrekke som ser nærmere på 1970-årenes tekstilindustri i Norge, som så en merkbar nedgang i sysselsettingen. Gjennom et samspill av stoffer, veveteknikker og tekstilproduksjon, kom kunstnere som Brit Fuglevaag, Elisabeth Haarr og Sidsel Paaske til uttrykk i en verdensomspennende bølge av arbeiderbevegelsens aktivisme, hvor de utviklet egne teknikker og praksiser drevet av et behov for og krav om en politisk stemme.

Legg til ekstern kalender…