General Forsamling

[Bilde]

Vår gode venn Generalen kravler seg oppover fra sør til øst med sitt gode “budskap”. Ikke vær sikker du skjønner noe av deg sjæl etter konserten, men rikere har du blitt uansett på en eller annen måte!

Vi oppfordrer deg til og hive deg i saunaen etterpå…

Fra Jærens forblåste og gudsforlatte strender kommer mannen som kaller seg GENERAL FORSAMLING. Med sine nidviser om brennevin, kvinnesvik og depresjoner, sprer han det glade budskap. Bak ham blåser asken etter Arne Garborg og foran ham blåser støvet fra kirkegården på Odland. Under Hank Williams-capsen skjuler GENERAL FORSAMLING restene av et håp om at det kølsvarte bibelbeltet kan inneholde et snev av lysglimt.

Det er ingen glansbilder å oppdrive i Generalens univers. Med låter som Brennevinsblues, Alainablues og Vredeblues synger Generalen om livet på skyggesida. Som han selv sa i Stavanger Aftenblad:

“Nokon må spa i skiten. Nokon må synga om dei djupe avgrunna- ne. Kanskje det må vera meg.”

GENERAL FORSAMLING platedebuterte i 2010 med “Forløsningstimen er nær” som ble møtt med redsel, frykt og fortielse. Året etter da EPen “Heim Te Odland” kom ut, var mottakelsen enda verre. I 2013 kom EPen “Kjære Gud” som kan regnes som et gjennombrudd for Generalen.

Plateanmeldelse av “Kjære Gud” fra Firdaposten:
www.firdaposten.no/platearb…

Hør “Kjære Gud”:
open.spotify.com/album/2Sah…

Hør Einar Stensengs introduksjon av Generalen:
soundcloud.com/general-fors…

Legg til ekstern kalender…