Utstilling: Geir Tore Holm. Anleggsarbeider.

Geir Tore Holm, Grensesnitt (Interface), 2013, still fra video.

Vårt forhold til omgivelsene, naturbruk og landskapets verdi er gjennomgående problemstillinger i Geir Tore Holms kunstneriske praksis. I tilknytning til utstillingen Anleggsarbeider har gårdsbruket Øvre Ringstad i Skiptvet spilt en sentral rolle. Her har kunstneren bodd og arbeidet siden 2010.

Øvre Ringstad setter et lokalt utgangspunkt, men ved å vise foto – og videoopptak fra Mosseporten i sør til Lyngen i nord, og presentere kunstprosjekter han har vært involvert i fra Ildlandet, Chile, Nunavik, Canada, Kiruna og Neiden, trekker Holm linjene langt utover det lokale, og setter gårdsbruket inn i en større global økonomisk, og sosial sammenheng.

Utstillingen er del av Holms stipendiatprosjekt Poetikk for estetikk i endring ved Kunsthøgskolen i Oslo – Kunstfag, og tilknyttet Program for kunstnerisk utviklingsarbeid. Anleggsarbeider presenterer arbeider fra stipendiatperioden 2009-2013.

Geir Tore Holm (f.1966, Tromsø) har vokst opp i Manndalen, Kåfjord. Holm er utdannet anleggsgartner ved Statens gartnerskole (Jensvoll) og billedkunstner fra Kunstakademiet i Trondheim (1995).

Utstillingen gjennomføres i samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo.

Velkommen til utstillingsåpning i Vigeland-museet 21. november kl 19.00!

Legg til ekstern kalender…