Performance Nå 4

Performance Art Bergen og BEK inviterer til Performance Nå 4, lørdag 23. november fra kl 10:00-18:30 i C. Sundtsgate 55.

Performance Nå 4 er kuratert av Karen Kipphoff (PAB) og presenterer kunstnere som på ulike måter arbeider i grensesnittet mellom performance og elektronisk kunst. Kunstnerne som deltar er Espen Sommer Eide/Kristin Tårnesvik (NO), Guro Gomo (NO), Amanda Steggell (UK/NO) og Paolo Zuccotti (IT/SE)/ Jan Hajdelak Husták (CZ/NO)

[Bilde]

OBS! Deltakelse i den interaktive performancen «Taking Turns» ved Paolo Zuccotti og Jan Hajdelak Husták krever påmelding. Du melder deg på her: doodle.com/fxi65wunhuiux47e

Espen Sommer Eide (f. 1972) er bosatt i Bergen og jobber i krysningsfeltet mellom filosofi, musikk, billedkunst og scenekunst. I tillegg til turnévirksomhet i inn- og utland har Eide presentert kunstverk i flere sammenhenger, bl.a. på Henie-Onstad Senteret, Stedelijk Amsterdam, Manifesta 7 og Bergen Kunsthall. Kristin Tårnesvik (f. 1964) kunstneriske arbeider føyer seg inn i hennes mangeårige utforsking av forholdet mellom kunst, politisk ideologi og propaganda. Tårnesviks hovedverktøy er fotografi og tekst. I tillegg arbeider hun med performance, intervensjoner og installasjoner. Sommer Eide og Tårnesvik vil fremføre verket “Ugressarkivet (live)” kl. 13.00 og kl. 15.00 i 3. etg. prosjektrommet

Guro Gomo (f. 1981) viser arbeidet «70X1», en performance og videoinstallasjon hvor personlige huskelister har blitt til et manus. Ved hjelp av opptaksutstyr har hun lest inn kommandoer som forhåpentligvis vil hjelpe henne å bruke tiden til noe konstruktivt under hennes arbeidsøkt. Kl. 10.00 – 18.30 i 3. etg.

Amanda Steggell ( f. 1965) er koreograf og kunster. Hun kombinerer mediakunst med performance på konkretiserte, fenomenologiske og science-fiction aktige måter.
Steggell presenterer «Energy Bank. Crank & Go!», en unik og mobil ladestasjon bestående av en generator med håndsveiv og et lydsystem, som bæres som en ryggsekk. Båret av en bankagent fungerer Energibanken som en portabel og offentlig tjeneste for ladding av mobiltelefon. Arbeidet vises mellom kl. 12.00 – 16.00 i hele bygningen.

Paolo Zuccotti (f. 1983) og Jan Hajdelak Husták (f. 1983) sitt verk “Taking Turns” er en engasjerende og interaktiv performance som utforsker hvordan persepsjon former vår virkelighet. Verket, som kun kan oppleves av en person i gangen, består av en vandring gjennom en performance-installasjon. Prosjektet er initiert av Paolo Zuccotti (konsept) og realisert med Jan Hajdelak Husták (multimedia design), i samarbeid med Bonthrop (kunstnerisk og teknisk konsulent).

Merk at “video-briller” vil brukes under performancen. Det frarådes derfor deltakelse av barn under 7 år og personer med epileptiske lidelser. Individuell påmelding: doodle.com/fxi65wunhuiux47e

Legg til ekstern kalender…