RØD ER BLÅ

[Bilde]

RØD ER BLÅ – separatutstilling med Tyra Tingleff

Tingleffs malerier er novellistiske snarere enn litterære, og episodiske fremfor narrative. Maleriene resonerer med hverandre som to oljedråpers interferensmønster i møte med en bøtte grumsete vann. Utvisking, tildekking og avsløring er noen av Tingleffs maleriske nytelser. Lagene av farger, strøk, tegn og merker er som adskilte malerier påført over hverandre, som hinner som insisterer på sin egen eksistens. Styrken i maleriene slår inn for fullt når disse lagene, til slutt, forenes i et endelig punkt av minimal ekstremitet; et endepunkt der hvert lag desintegreres, for så å vokse sammen til én tilstedeværelse.

Tyra Tingleff er født i 1984 i Hønefoss, og bor og arbeider i Berlin og London. Hun har studert ved Kunsthøgskolen i Bergen, Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, og har en MFA fra malerilinjen på Royal College of Art i London fra 2013. Nylige utstillinger inkluderer separatutstilling i Painture et Sculpture, København og gruppeutstillinger ved Bloomberg New Contemporaries, London, ICA, London og Liverpool Biennalen.


RØD ER BLÅ er Tyra Tingleffs første separatutstilling i Norge.

Åpningstider:
Lørdag 16. november – Søndag 17. november 13:00-17:00
Lørdag 23. november – Søndag 24. november 13:00-17:00
Lørdag 30. november – Søndag 01. desember 13:00-17:00
Ellers etter avtale.

RØD ER BLÅ er Tidens Kravs fjerde utstilling etter lanseringen av ""The Newest Standard".":http://www.tidenskrav.org/The_Newest_Standard/

Legg til ekstern kalender…