Hammer! Making Movies Out of Sex and Life

[Bilde]
Foto: Susan Wides.

Kunsthall Oslo har gleden av å presentere den amerikanske filmskaperen og kunstneren Barbara Hammer, 29. november – 15. desember. Fredag 29. november kl. 19 forteller hun om sitt omfattende kunstnerskap på Kunsthall Oslo med foredraget “Hammer! Making Movies Out of Sex and Life”.

Barbara Hammer (født 1939) er kjent for sine 40 år med formale og kulturelle eksperimenter innen filmmediet, der hun har undersøkt lerretet, biografien, historien og seksualiteten. Hun har laget over åtti film- og videoarbeider, og Kunsthall Oslo vil i perioden 29. november -15. desember vise et utvalg som spenner fra de tidligste arbeidene fra 1968 og frem til i dag.

Hennes gjennombruddsfilm fra 1974, “Dyketactics”, har blitt kalt “den første lesbiske elskovsfilm laget av en lesbisk” og Museum of Modern Art i New York beskriver henne som en av de viktigste eksperimentelle filmskapere i sin generasjon.

Til tross for retrospektive utstillinger på internasjonale museer som Tate Modern og MoMA, og flere internasjonale filmpriser, er hun relativt ukjent her hjemme, og har aldri vært vist i utstillingssammenheng i Norge.

Se mer informasjon Barbara Hammer

Barbara Hammer filmprogram 29. november – 15. desember. Se informasjon om filmprogrammet på våre nettsider www.kunsthalloslo.no

Legg til ekstern kalender…