OLE LISLERUD - "DONNA", maleriutstilling

[Bilde]

Vi er kjent med kunstneren Ole Lislerud som keramiker og en svært etterspurt og aktiv utstiller og utsmykker både i inn- og utland, og som tidligere professor ved Kunsthøgskolen i Oslo.

De siste årene har han imidlertid for det meste arbeidet med tegninger og maleri som en videreføring og utvikling av utstillingsprosjektet ”I shop Therefore I Am” som ble vist ved Stenersenmuseet i Oslo i 2007. Utstillingen var en vandreutstilling som bl.a. har vært presentert i Taipei, Seoul og i Beijing ved Today Art Museum, hvor kunstneren i mange år har hatt eget atelier. Utstillingen: DONNA setter fokus på hvordan reklame og media presser dagens unge kvinner til – det å være vakre og vellykte – og hvor shopping er det som gir mening med livet.

Tematisk handler utstillingen videre om feminisme i Kina og Norge.
[Bilde]

Populærkulturen, mote og feministisk kunst påvirker kvinner til utforskning av gamle fordommer i Norge, – samtidig som kvinnerollen i Kina blir fordømt. Etter å ha jobbet 12 år i Kina og sett hvordan det Kinesiske samfunnet behandler kvinner, på godt og vondt, fortoner norsk feminisme som fullt av motsetninger og paradokser. Titlene til arbeidene er hovedsakelig basert på låter fra Lady GaGa, der tekstene ofte er fulle av dobbeltmeninger og hentydninger omkring seksualitet, og slik bidrar tekstene til å videreføre dualiteten i måter å oppfatte bildene på.
[Bilde]

*Velkommen til vernissage:
Torsdag 28. november kl 18.
*
Kjøp kunsten, nyt boblene og møt kunstneren på åpningen torsdag 28. nov kl 18.

Utstillingen står kun til og med søndag 1. desember.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…