Kodaline (IE) + Support: Stereopol - Avlyst pga. sykdom!

[Bilde]

Kodaline beskriver seg selv som ‘4 lads from Dublin that play music’. Pressen trekker imidlertid paralleller til Coldplay og låtene deres har millioner av treff på Youtube. De er blitt nominert til BBC’s prestisjefylte ‘Sound of 2013’, hvor panelt består av musikkbransjens mest annerkjenete og innflytelserike folk, og en av låtene deres har blitt kåret til ‘Record of the Week’ på BBC radio.

Vokalist Steve Garrigan og gitarist Mark Prendergast vokste begge opp i Swords utenfor Dublin og ble kjent allerede på barneskolen, som de to eneste guttene i skolekoret. Senere begynte de begge å spille gitar og det ble starten på en rekke bandkonstellasjoner. Som 17-åringer gjorde de stor suksess i hjemlandet med bandet 21 Demands. Debut singelen ‘Give Me A Minute’ toppet de irske hit-listene i 2007, som tidenes første uten platekontrakt. I 2011 skiftet bandet navn til Kodaline og i juni 2013 gav de ut debutalbumet In a Perfect World.

STEREOPOL: Da Stereopol slapp sitt første knippe låter i form av en debut-EP i 2011, ble musikken beskrevet som stor og filmatisk pop med distinkt vokal. De ble raskt kronet Ukas Urørt og samtlige EP-spor fant veien til rikskringkastede radiobølger (Urørt, Harald Are Lund, Sexy). Året etter kom debutalbumet ‘Timbres & Phrases’ som GAFFA kalte en ‘…oppsiktsvekkende sterk debut’, og albumet resulterte i en perlesnor av femmere i aviser og i bloggosfæren. Bandet har for det meste spilt på landets klubbscener, men har også sluppet til på større festivaler som Norwegian Wood og Granittrock. Denne høsten er Stereopol i studio for å spille inn oppfølgeralbumet, og det går rykter om flere urpremierer denne kvelden.

Legg til ekstern kalender…