UNGE INVITERTE

Jacob Alrø (f. 1984) er utdannet (BA) ved Kunstakademiet i Bergen. Hans arbeider springer ut av en interesse for hvordan vi opplever den verden som omgir oss, da i særlig grad konflikten mellom beholder og innhold. Alrø arbeider i en prosess som kan minne om et økosystem, der ting skapes sideløpende med hverandre. Et element kan springe fra det ene til det andre og speiles i det tredje på tvers av medier. Verkene er derfor ikke oppdelt i en kronologisk rekke av individuelle prosjekter, men fungerer snarere som utdypende formuleringer av samme verk.

Johanne Hestvold (f. 1988) er utdannet (BA) ved Kunstakademiet i Bergen. Hestvold jobber i grenselandet mellom maleri og skulptur med minimalisme og modernistisk maleri som viktige referansepunkter. I LNM viser hun verket «Forventningen om sølv (Turner)». Referansen for arbeidet er J. M. W. Turners «Snow Storm: Hannibal and his Army Crossing the Alps» fra 1812. Det dramatiske maleriet blir omarbeidet til en installasjon som forholder seg direkte til arkitekturen i gallerirommet. I rommet aktiveres publikum som igjen er med på å aktivere verket.

Christian Tony Norum (f. 1980) er utdannet (MA) ved Kunstakademiet i Oslo. Norum jobber hovedsakelig med maleri, performance, skulptur og innstallasjon. Vitenskaplige motsetninger, mystikk, fortellergrep og antropologisk forskning er stikkord som kan knyttes til hans kunstnerskap. Han benytter blant annet maleriets historie som en åpen kilde for å hylle avdøde kunstnere.

Bodil A. Paus (f. 1979) er utdannet (MA) ved Kunstakademiet i Oslo. Paus maler motiver fra nære miljøer, de små nesten usynlige hendelsene; situasjoner som er under utvikling. Hun leter etter en subtil symbolikk, gjerne gjennom forsiktige gester i kroppsspråket. «Mens Vi Venter» er en serie på ni malerier. Paus har valgt å bruke brannvesenet som et bilde på noe vi alle har felles; vår til dels uforutsigbare framtid og våre forsøk på å kontrollere den.

Øyvind Sørfjordmo (f. 1987) er andre års bachelor-student ved Kunstakademiet i Trondheim. Han jobber i utgangspunktet med maleri. Arbeidene utforsker rom og hvordan oppfattelsen av rom forandres ved hjelp av minimale justeringer i flater, form og farge. Med maleri som utgangspunkt jobber han seg ut i rommet og gir arbeidene tredimensjonale egenskaper. Møtet mellom maleriet og funnede objekter av plast, tre og metall, går gjennom en prosess hvor det blir påført ren kraft, maling og lakk for så å bli smeltet sammen til et hele.

For mer informasjon ta kontakt med galleriet på: [email protected] eller 22421578

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…