HEIDI ØISETH "ALEMSET"

[Bilde]

Alemset, betyr bakteppe, historiene bak bearbeidingen som blir til tegnede malerier som kan minne om tepper innen kunsthåndverkstradisjonen.

Jeg jobber i grenseland mellom maleri /tegning, mellom før og nå, tradisjon og nåtid.

Strukturer ligger over myke tusjavleiringer og skaper kontraster hvor forskjellige lag dekkes av noe annet, lag på lag, teppe over teppe.

Hva ligger i historiene ”under” teppene? Det levde livet med dets sorger, byrder, avmakt, reparasjoner og erfaringer.

Mine arbeider kretser rundt eksistensielle temaer med utgangspunkt i intuitive og meditative prosesser, der disse blir en kanal for bearbeiding av tanker og følelser.

Det skapes brudd fra det bløte og følelsesstyrte til repeterende skraveringer, rytmen, dagene som går. tunge dager, lette dager, skjøre dager og glade dager.

En beskrivelse av tid og tilstand på samme tid.

Selve følelsen av angst, sinne, melankoli og avmakt kommer til uttrykk gjennom selve tegneprosessen, der det ikke gis rom for rettelser.

Bildene tetter seg igjen ettersom de utvikler seg og slik prøver jeg å skape en nådeløs og systematisk utvisking/ tildekking av noe ubehagelig. Et ubehag jeg ikke kommer unna, der jeg møter en avmaktsfølelse og egne begrensninger og må overgi meg til resultatet.

Gjennom lag på lag, strek på strek bys betrakteren på muligheten til å gå inn i et eget rom for minner og følelser. Et rom hvor ukjente følelser veves sammen med det kjente.

Bildene blir presentert som tepper, med slitasje og reparasjoner, men med maleri og tegning som utgangspunkt. Feil ble bevisst lagt inn i tepper og mønstre i folkekunsten, da det fullendte kunne bringe ulykke.

Jeg ønsker å skape en stillferdig kobling til stillfarne og nitide tekstilarbeider og en kommentar til det langsomme og følsomme arbeidet som preger denne tradisjonen, der kvinner har sittet på samme måte i sitt meditative rom – sammen med andre eller alene – bearbeidet livene sine, slitasje og reparasjoner.

[Bilde]

[Bilde]

Velkommen til vernissage
Torsdag 5. desember kl 18.

Kjøp kunsten, nyt boblene og møt kunstneren på åpningen torsdag 5. des kl 18.

Utstillingen står kun til og med søndag 8. desember.

Flere bilder og mer informasjon, se våre nettsider og facebook.
Be Smart – Buy Art
Med vennlig hilsen Henning
Galleri Nobel Logo
Henrik Ibsens Gate 60, 0255 Oslo
22 44 72 32
www.gallerinobel.com

Legg til ekstern kalender…