Riot Factory Bursdag ♠ DRÅPE ♥ ICE CREAM CATHEDRAL (DK) ♦ LUDVIG MOON ♣

DRÅPE
Umulig å stå stille til, umulig å ikke smile av. Dråpe lager låter fulle av gnistrende drømmepop, perfekt for å varme opp kalde vinterkvelder. Under overflaten lurer derimot understrømmene, litt som en enslig regndråpe kan true sommeridyllen. Dråpes debutalbum ‘Canicular Days’ hentet inn doble terningkast seks, metervis med rosende omtale og befestet ryktet som et av landets mest spennende band. Dråpe spilte seg gjennom sommeren og vinteren på bla. Roskilde, Øyafestivalen, Norwegian Wood, Reeperbahn Festival og M For Montreal og plata ble sluppet i Tyskland og Danmark og bandet ble plukket ut til verdens største musikkbransjefestival SXSW i USA. Dråpe er godt i gang med album no 2 og sjansen er stor for å høre nytt materiale denne kvelden!

ICE CREAM CATHEDRAL (DK)
De danske indiestjerneskuddene i Ice Cream Cathedral har hatt et særdeles godt år med flere konserter på Roskilde Festival, en hel del andre skandinaviske klubber og festivaler, inkludert besøk i Bergen og Trondheim i tillegg til turnéer i Tyskland- og USA. Bandet blir beskrevet som et av Danmarks aller beste liveband. Støyende effekter, tindrende klare akkorder og distinkt vokal smelter sammen og sender lytterens tanker i retning av fransk 60talls-pop som Françoise Hardy, drømmepopen til Cocteau Twins og lydveggen til Slowdive. Ice Cream Cathedral slapp ‘Imprint EP’ spesielt for det norske publikummet høsten 2013, spilt inn i et sommerhus i Sverige og mastret av Paul Gold (LCD Soundsystem og Animal Collective) og ga oss en ørliten forsmak på hva som kan ventes av albumet som kommer våren 2014.

LUDVIG MOON
Indiepopgjengen i Ludvig Moon er utadvendt sjarm i musikalsk form. Drømmende og nært, storslått og smart indiepopnostalgi fremført på ektefølt og oppriktig vis, en perfekt blanding av skranglete, fengende og vakkert.Frontfigur og låtskriver Anders Magnor Killerud er inspirert av såpass forskjellige artister som The Smashing Pumpkins, Neutral Milk Hotel, Fleetwood Mac, Sufjan Stevens og The Magnetic Fields, og har et stort hjerte for storslagne, sjelfulle og ambiøse poplåter. På et særdeles uanstrengt vis lager Anders og gjengen han har rundt seg i Ludvig Moon, det han selv kaller “verdens beste band”, poplåter fulle av håp, lys og varme som virker kjente og kjære, men samtidig så annerledes og enestående. Ludvig Moon går høsten 2013 i studio for å spille inn sin debut-EP som er ventet vinteren 2014. Senere samme år, godt over sommerferien, når dagene er litt kortere og nettene litt lengre, kommer Ludvig Moons debutalbum.

Godguttene i BROEDRENEDAL legger ned fete beats og fengende refreng på vårt offisielle BURSDAGSNACHSPIEL på Bushwick Bar – heng med hele veien!

Legg til ekstern kalender…