Verdiløse menn

En mussikal bassert på Joachim Nielsens tekst og musikk

Goggen sitter aleine hjemme, er selskapssjuk og konstaterer at gamle kompiser har fått seg jobb eller dame. Kleggen er imidlertid ledig, og dukker etter hvert opp med en six-pack med øl, med Knugern på slep, og med litt av en nyhet. Slik åpner Verdiløse menn, Christopher Nielsens musikal, der låtene til Joachim Nielsen flettes inn i historier om damer og dop, tigging og øl, døde venner og udødelig kameratskap. Stort lenger off Broadway går det neppe an å komme!

Verdiløse menn gikk sin seiersgang på Nationaltheatret i 2008. Forestillingen ble tildelt både Heddaprisen og Ibsen-prisen og ble kåret til tiårets beste teaterforestilling av VG. Senere har Nationaltheatret vist Nielsens teaterstykker Entropi, Hustyrannen og Holocaustmusikalen. Disse tre forestillingene utgjør den såkalte Stafylokokk-trilogien og markerer en satsning på alternativ nyskrevet dramatikk.

Nå tas Verdiløse menn opp igjen, til glede for nye og gamle fans. Her møter vi Christopher Nielsens situasjoner, stemninger og karakterer både fra Slipp Jimmy fri! og tv-serien To trøtte typer. Christophers bror Joachim Nielsen (1964–2000) var frontfigur i både Jokke & Valentinerne og seinere i Tourettes og har etterlatt seg et særdeles fargerikt låtmateriale, som kler Christophers historie usedvanlig godt.

Legg til ekstern kalender…