En får væra som en er - en Ole Ivars musikal

Musikal, opera og danseband. Alt sammen puttes i reagensrøret når Nationaltheatrets nye Torshovgruppe gir seg i kast med et kunstnerisk forskningsprosjekt på musikkteater. Under vignetten Musikklab skal det nye laget på den skuespillerstyrte scenen eksperimentere med musikken i teatret og teatret i musikken. Og aller først byr de på dansebandet Ole Ivars – som til neste år har 50-årsjubileum.

Som hos gode forskere er det nysgjerrighet som er drivkraften. Hva er det med Ole Ivars som fenger så mange? Mens danseband av noen oppfattes som lavkultur, kan Nationaltheatret gi inntrykk av finkultur. Står myter for fall?

– Ole Ivars er jo først og fremst et band som sprer genuin musikkglede, som får folk til å danse. Dette må møtes med inderlighet – ikke ironi. Samtidig skal vi ta med oss den kunstneriske eksperimenteringen som kjennetegner Torshovteatret, forklarer skuespiller Bernhard Arnø.

Han har med seg skuespillerkollegaene Henriette Steenstrup, Christian Skolmen, Lena Kristin Ellingsen og musiker Simon Revholt på prosjektet. Alle har et nært forhold til musikkteater. Nå skal de ta uttrykk som vanligvis framføres i et stort format, ned i en intim setting.

– Mens den forrige Torshovgruppa gjorde suksess med sitt komilab-prosjekt – der de utforsket komediens ytterpunkter og brukte en del musikk – tar vi stafettpinnen videre. Vi utforsker musikkteatret og bruker en del humor, sier Arnø.

Et mål for En Ole Ivars musikal er å treffe både Nationaltheatret og Ole Ivars sitt kjernepublikum. Hit kan alle komme – og væra som en er.

Legg til ekstern kalender…