Visning

Når tilværelsen går i oppløsning, må man kanskje skape seg en ny virkelighet.

En kvinne går på visning i sitt eget hus. Og ligger med megleren foran øynene på sønnen sin. Visning gir oss et absurd vrengebilde av sorgen over en avdød mann og far.

Julie er kunstner, klar med en utstilling med bilder fra sitt liv. Samtidig oppsøker hun huset hun har bodd i, som nå skal selges. Men istedenfor å se på huset som den hun er, utgir hun seg for å være en annen. I det erotiske rollespillet blir alle blinde, ingen kan se hva som skjer. I hælene på Julie følger hennes sønn, en liten mann som aldri riktig kan bli voksen.

Vi befinner oss både i et kunstgalleri og i en bolig som er til salgs. Tilværelsen er i konstant endring, skjør og forgjengelig. Lerret blir til vegger. Alt blir noe annet enn det ser ut til. Stykket kretser rundt løgn og forkledning, død og overlevelse. Hva er egentlig sant, hva er absolutt ikke sant – og når kommer det til å briste?

Cecilie Løveid er en av Norges mest betydnings­fulle nålevende dramatikere. Løveids stykker er poetiske og kompromissløse – hun har aldri vært redd for ubehaget, sorgen og døden; det vi andre kan vegre oss for å gå inn i. I 1997 huset National­theatret urpremieren på Løveids skuespill Øster­rike, og den gang som nå står Jon Tombre som regissør for forestillingen.

Legg til ekstern kalender…