Konsert ved julens slutt

Trio Mediæval. Foto CF Wesenberg/Kolonihaven

Trio Mediæval og Consortium Vocale skal holde felles konsert 5 januar kl.19.30 i Oslo Domkirke. Konserten arrangeres hvert år og heter “Konsert ved julens slutt”. Konserten blir en fin blanding av gregorianske og flerstemte middelaldertoner, folketoner og improvisert jazz med de ypperste representanter for de ulike sjangere.

Trio Mediæval er vokaltrioen som siden 1997 har gjort internasjonal suksess med middelaldermusikk i ulike former. Trioen samarbeider ofte med samtidskomponister og henter musikk fra England, Frankrike og ikke minst tradisjonelle norske middelalderballader. I 2007 ga de ut CDen Folk Songs og ble med den nominert til en Grammy-pris i klassen kammermusikk. I alt har gruppen gitt ut 5 CD på det kjente selskapet ECM. Trio Mediæval består av Anne Maria Friman, Linn Andrea Fuglseth og Torunn Østrem Ossum.

Consotrium Vocale. Foto: Allessandro Masi

Consortium Vocale som er tilknyttet Oslo Domkirke er på sitt felt, den gregorianske sangen, ledende i landet og etterspurt i utlandet.

De er bl.a med i et Europeisk fellesprosjekt hvor historikere og musikologer presenterer musikken og liturgien om Olav den Hellige.

Consortium Vocale har utgitt 4 CD med gregoriansk sang blant annet hos selskapet 2L, med strålende kritikker i inn- og utland.

Med seg på denne konserten har sangerne de kjente jazzmusikerne gitaristen Eivind Aarseth og trompetisten Arve Henriksen.

Billetter hos Billettservice og ved inngangen:
Ordinær pris på konserten er kr 250,-
Student/honnør kr 150,-

Legg til ekstern kalender…