LINA MARIA RINCON Inside 09.01 - 02.02

[Bilde]

Lina Maria Rincon er født i Medellin, Colombia 1977. Hun har BA fra Kunstakademiet i Oslo og MA fra San Fransisco Art Institute.
Rincon bor og arbeider i henholdsvis USA, Norge, Colombia og Spania. De kulturelle forskjellene og ulike måter å kommunisere på kan spores i maleriene hennes. Hun sier selv at verkene symboliserer en søken etter et hjem hun aldri helt finner.

Rincon maler portretter av arkitektoniske rom som bærere av menneskelige opplevelser. Maleriene er en refleksjon over måten vi opplever rom i hverdagen. Vi går ned en gate, gjennom en dør og inn i et rom; så samler vi disse fragmentariske inntrykkene for å forme vår oppfatning av “det hele”, et mentalt kart over det landskap vi har reist igjennom.
Arkitekturens fenomenologi tar for seg hvordan vi oppfatter bygde rom, dette former det akademiske fundamentet for Rincons utforskning. Hun er interessert i hvordan man oppfatter ting, hvordan man opplever ting gjennom sansene og hvordan det kan overføres til maleriet.
Hun bruker diktonomier som en dynamisk kraft, som menneskeskapte /naturlige, inne/ute, jord/himmel. De skaper også en interessant mulighet for maleriske utfordringer.

Når Rincon begynner på et verk bygger hun opp flere tankekart laget av tegninger, collager og fotografier. Varierte områder med det arkitektoniske og strenge mot det fargerike og organiske. Maleriene er bygget opp av overlappende og sammenflettede lag med akryl og oljemaling.
Verkene til Rincon er både tiltrekkende og fremmedgjørende. De inviterer deg inn i den maleriske verden samtidig som de prøver å unngå at du får det totale overblikket.
Velkommen til en fargerik start på det nye året!

Legg til ekstern kalender…