Tribute to Buddy Rich

Sandvika har fått oppdragelse i musikken av Bobby Shew og Don Menza som begge har vært sentrale medlemmer Buddys band. Bandet har også arbeidet med dette stoffet med Erik Smith som er en stor kjenner og tilhenger av Buddy Rich. Buddy Richs storbandmusikk spenner ganske vidt og han arbeidet jo i perioder ganske kommersielt, men det beste han gjorde er sentrale og klassiske perler i storbandlitteraturen fra dens beste musikere. Musikk som brakte storband videre fra Basie og Ellington tradisjonene og som har inspirert sjangere som revy, musika, teater og korps. Og ikke minst – Jazzmusikk på sitt beste. Hardtsvingende trommmer og tett og velklingende storband. Som ved Sandvikas tidligere besøk i Asker vil det blir begeistring og kjempestemning.
-

Fra 1966 til han døde i 1987 ledet Buddy Rich sitt eget storband og satte udødelige spor i jazzhistorien. Erik Smith har alltid hatt Buddy som sitt store forbilde og musikken til Buddy Rich storband ligger midt i Sandvikas stil og interesse. Bobby Shew og Don Menza er blant Buddys musikere som har jobbet med Sandvika og overlevert Buddy Richs meldinger til bandet. Buddy Rich spilte med flere av de store storbandpersonligheten før han startet sitt egent band, slik som Artie Shaw (1939), Tommy Dorsey (1939–1942, 1945, 1954–1955), Benny Carter (1942), Harry James (1953–1956), Les Brown, Charlie Ventura, og han var ved Jazz at the Philharmonic. Han skal ha spilt tormmer fra han var utrolig ung, hadde eget band da han var 11 år og spilte med den første kjente jazzguppen da han var 20 with Joe Marsala og Jack Lemaire.
-
Erik Smith begynte som Buddy Rich å spille trommer i veldig ung alder og ble med i farens orkester som 12 åring. Senere har han jobbet med de fleste i Skandinavia og med en imponerende rekke internasjonale artister. Erik leder sine egne grupper, Erik Smiths Trio og et funk/R&B orkester med ni av fremste musikerne i Norge, Smiths Venner. Erik underviser ved Norges Musikkhøyskole og holder en masse clinics og underviser og instruerer omkring. Erik har fått spelemannsprisen. Her opptrer han som kjenner, tolker, ekspert og fan av Buddy Rich og hans musikk og trommespill. En trommis og Buddy Rich tolker i verdensklasse. Bandet og Erik har gravd seg videre tilbake i diskografien og funnet nye skatter å presentere for publikum.
-
Sandvika Storband anno 2013 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.
-
NB!

Torsdag 23. januar kl 1930, Askerjazz, Lancelot:

Sandvika Storband med Frank Brodahl som solist og leder

Tirsdag 28. januar kl 1930, Direktesending i NRK med Erling Wicklund som vert:

Erik Smith trommer, Sandvika Storband med Frank Brodahl som solist og leder

Kom og vær publkum, oppmøte 1900!

Lørdag 1. februar, Matiné, kl 1400, Musikkflekken, Sandvika:

Erik Smith trommer, Sandvika Storband med Frank Brodahl som solist og leder

Søndag 2. februar kl 2000, Herr Nilsen, Oslo:

Erik Smith trommer, Sandvika Storband med Frank Brodahl som solist og leder

Legg til ekstern kalender…