”De øverste etasjer” Hanne Frey Husø

Utstillingen ”De øverste etasjer” er et bredt tverrfaglig prosjekt av Hanne Frey Husø. Hun jobber innen mange ulike disipliner, og i installasjonen møter vi papir, marionetter, video, lydkulisser, musikk, animasjon. Arkiv er en sentral tematikk, og prosjektet er knyttet opp mot Riksarkivet.

«De øverste etasjer» gir oss mange betraktninger på ulike plan om begrepet arkiv og arkivets mange funksjoner ved siden av å være vår kollektive hukommelse. I trilogien som ”De øverste etasjer” er en del av, møter vi hovedpersonen Vannevar, som blir vår veileder inn i de mange rommene og bygningene som rommer noen av disse betraktningene. Husøs univers inkluderer oss uansett hvilken inngang vi velger, praktisk eller filosofisk. Det kunstneriske uttrykket er et vell av taktil dynamikk, vakre overganger og med animasjonen i sentrum.

Publikum oppfordres også til å ta personlig del i prosjektet ved å legge igjen egne minner omkring rom og bygninger i et arkivskap, for å skape et arkiv i arkivet i utstillingen. Dette materialet vil bearbeides videre til en teaterforestilling høsten 2014.

Det er originalskrevet musikk til filmen, komponert av Jon Husø, med Euphonium, kontrabass, 6 str. el-bass, gitar og piano.

Til utstillingskatalogen følger det med radiodukketeateret «De øverste etasjer» på CD.

Til prosjektet hører også en “blog”: etasjer.freyhaus.no/blog/

«De øverste etasjer» er en del av Kulturrådets prosjekt «Hva er det med arkiv?

Hanne Frey Husø er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo (hovedfag i tekstil) og Universitetet i Oslo (informatikk og litteraturvitenskap). Hun er en mye benyttet og aktiv utstiller og har gjort en rekke tverrfaglige prosjekter. Hun er viderutdannet i marionettemakeri og animasjon. Husø bor og arbeider på Nesodden.

Velkommen til åpning torsdag 16. januar kl 18. Introduksjon ved Gunn Løwe, Riksarkivet.

Kontakt oss gjerne på ram@ramgalleri.no.

Legg til ekstern kalender…