Markadagen: Gratis utearrangement

Du og familien din er med dette invitert til en gratis aktivitetsdag med det enkle friluftsliv i fokus. Arrangementet blir åpnet av klima- og miljøminister Tine Sundtoft.

Marka er verdt mange besøk, også om vinteren. Fylkesmannen som Markadirektorat inviterer sammen med flere samarbeidspartnere til Markadag søndag 26. januar.

På Markadagen får du møte en rekke organisasjoner med sterk tilknyting til Marka. Disse deler av sin kunnskap om hvordan du kan bruke det fantastiske natur- og friluftsområdet som omkranser landets hovedstad. Arrangørene ønsker å inspirere flere til å ta i bruk det enkle friluftslivet i Marka, og håper også de som ikke bruker Marka til vanlig vil ta turen til arrangementet.

På Markadagen får du blant annet konkrete friluftslivstips, se hvordan du kan lage truger på gamlemåten, prøve utfordrende konkurranser og morsomme leker og mye mer. Dersom det blir snø kommer hesten til Bymiljøetaten med slede, og et ivrig hundespann tar barna med på tur. Det blir salg av nygrillede elgburgere. Varm saft, kaffe, pinnebrød og brownieklementiner er gratis. Det er også gratis å grille medbragt mat, og alle aktiviteter er gratis! Finn mer informasjon og inviter venner til å delta på arrangementets Facebook-side.

Hva er dette? Gratis utearrangement med variert aktivitetstilbud.
For hvem? Hele familien, men spesielt tilpasset barn og unge.
Hvor? Frognerseteren friluftssenter.
Når? Søndag 26. januar. Aktivitetene starter klokken 11, offisiell åpning ved klima- og miljøminister Tine Sundtoft klokken 12.
Arrangørene i år er: Den Norske Turistforening Oslo og Omegn, Det norske Skogselskap, Bymiljøetaten i Oslo kommune, Friluftssenteret i Gamle Oslo, Oslo og Omland friluftsråd, Skiforeningen, Statens Naturoppsyn og Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Vi samarbeider også med Akershus Fylkeskommune og Rønningen folkehøgskole.

Friluftssenteret er lett tilgjengelig for små barn, har toalettfasiliteter og ligger i gangavstand fra T-banestasjonen. Vi oppfordrer til bruk av T-banen, som går til Frognerseteren hvert kvarter fra sentrum.

Legg til ekstern kalender…