Apokalypse Nånn Ståpp

[Bilde]
Etter mange år med relasjonelle prosjekter, public art og events har Espen Justdal nå tatt opp igjen animasjon som han holdt på med på 1990-tallet.

Tidligere jobbet han mye med solfylte og smilende prosjekter, men denne gangen har han fjerna fargene og smilet….
Inspirert av selve Carl Berner t-bane stasjon har han laget et skittent, mørkt og gledesløst scenario. Han har lenge vært fasinert av det møkkete, skeive, rustne og fortapte. Han har også en forkjærlighet for surrealisme og dadaisme og mener at dette er ideelt som bakteppe for animasjonsmediet, der det meste kan skje.

Teknikken er stop-motion/figur animasjon så langt fra Disney du kan komme og hvor hensikten aldri har vært smoothness, men en animasjon like skitten som selve landskapet.

Inspirasjonskilder har lenge vært animasjonslegender som Svankmajer, Quay brothers, Phil Mulloy, men også Flåklypa med sine fantastiske detaljer. Tegneserier fra bla Max Anderson og Joakim Pirinen er også topp input for apokalyptisk kreasjon i følge Justdal. Andre inspirasjonskilder som kan nevnes er Nam June Paik, Jean Tingley og Børre Larsen.

Installasjonen kan beskrives som en absurd hyllest til det skeive, mørke og skitne “[…] + en liten hilsen til han Duchamp…..”

Legg til ekstern kalender…