Jennie Abrahamson (S)

[Bilde]

OBS! Ny dato

Nytt album: “Gemini Gemini” slippes 19 februar i norden.

Jennie Abrahamson er tilbake med et nytt soloalbum – det fjerde i rekken siden debuten ”Lights” i 2007, og tre år etter at hun slapp sin første plate i Norden; ”The Sound of Your Beating Heart”, som høstet gode kritikker, mye radiospilling og turnèring i Sverige og utlandet.

jennieabrahamson.com

www.facebook.com/jennieabra…

Den 10 april blir det konsert med Jennie og band på Mono i Oslo, og den 23 mai tar hun turen tilbake til Norge, til Oslo Spektrum sammen med Peter Gabriel.

Veien til ny plate

Det var ingen selvfølge at det skulle bli en ny plate. Veien var lang og gikk fra bransjetrtøtthet, via en høyskoleprøve, innom universitetet, virkelighetsflukt på turnè med bestevennene Ane Brun med band, før til slutt; en uventet oppvåkning på en arenaturnè gjennom Nordamerika som oppvarmingsband og duettpartner til sitt største barndomsidol Peter Gabriel.

”Det var en ganska rörig period, och det tog ett tag att förstå vad det egentligen var som hände. Men jag minns den exakta stunden då jag på något sätt återtog musiken och glädjen i allt – jag låg klarvaken på hotellet en natt i Kalifornien efter att vi hade spelat på Hollywood Bowl och insåg att jag hade en känsla i magen som jag inte känt på många år. Den att vara helt tillfreds och mitt i nuet – som att kroppen, tankarna och känslorna för en gångs skull står helt i linje med varann. Förundrad över att musiken tar en med på så outgrundliga resor, lycklig över att få hålla på.” (Jennie Abrahamson)

Den kaotiske tiden ble et springbrett inn i en ny kreativ periode. Musikken skrev Jennie våren 2013 og albumet ble spilt inn i løpet av sommeren i hennes eget studio. Tonene i musikken kjenner vi igjen fra forrige plate og oppskriften er 80- tallet, norrlandske vidder, Asia-kitsch og buldrende rytmer fra varmere land. Jennie har alltid likt å mikse og matche, og stikkord for hennes musikk kan være minimalistisk maximalisme – man skal høre mye, men fra så få og klare lydkilder som mulig.

Første offisielle single “The War”

Første smakebit fra platen kom i høst med låten ”Phoenix”. Hvor ”Phoenix” viser en elegant minimalisme, byr første offisielle singlen ”The War” på alt. Den drives av en smittsom beat, et strykekorkester og kor, som løfter temaet om den feministiske oppvåkningen og lengselen om å stå opp for virkelige verdier og like rettigheter.

Jennie sier hun er fascinert av menneskets iboende dualitet: vår evne til både irrasjonalitet og rasjonalitet, godt og ondt, utvikling og stagnasjon, vår kontinuerlig differensiering av fornuft og følelser – og det er alt dette som er inspirasjonskilden til både tittelen og tekstene på albumet. ” Gemini Gemini” er produsert av Jennie, med studiokollega Johannes Berglund som mikser og tekniker. Medvirkende på platen, utenom Jennie og Johannes Berglund, er Mikael Häggström på trommer (Jenny Wilson, Nåden), fløytisten (saxofonisten) Roland Keijser, sanger og cellist Linnea Olsson og Wild is the Heart Choir: Ane Brun, Charlotte Centervall, Sara Frey, Nina Kinert, Linnea Olsson, Monica Starck och AK von Malmborg.

Legg til ekstern kalender…