Sjokolade – fra frø til konfekt

Vi får følge utviklingen fra da mennesker begynte å bli kjent med kakao dypt inne i Sør-Amerikas regnskog til dagens forskjellige sjokoladeprodukter. Alle kjenner sjokolade og interessen for god kvalitetssjokolade har økt kraftig de senere årene. I dag kan man velge blant sjokoladekaker med melk, med ulik kakaoprosent og med smak av alt fra nøtter til chili. Få tenker på kakaotrærne og den spennende historikken fra indianerkulturer begynte å dyrke dem til kakaoen ble populær her i Europa.

Kakao vokser opprinnelig i regnskogsområder i tropiske Amerika, men dyrkes også andre steder i verden. Når det er 5 år gammelt kan man begynne å høste kakaofrukter. Du kan se både blomster og frukter på en gang. Fruktene er modne etter 5-6 måneder og innholder 20-50 frø (som mange kaller kakaobønner).

Hvert tre produserer 3-4 kg kakaofrø per år. Fruktene skjæres ned for hånd med kniver eller greinsag på lange skaft for å ikke skade barken. Denne søndagen vil ulike sorter av frø bli presentert, dere vil få en god innføring i sjokoladehistorikk og produksjon og naturligvis blir det smaksprøver.

Pris: 50 kr per person for smaksprøver. Betales kontant ved inngangen til foredraget.

Etter foredraget er det mulig å se seg om i kakaoutstillingen ”Some like it hot” i østfløyen av Tøyen Hovedgård. Der kan man lære mer om biologien og historien til den spennende kakaoplanten.

Legg til ekstern kalender…