Åpent hus i Victoriahuset

[Bilde]

I Victoriahuset dyrkes victorianøkkerosen fra Amazonas og mange viktige tropiske og subtropiske nytteplanter som papaya, kanel, papyrus, sukkerrør, bomull, kakao, ris, pepper, vanilje og ingefær.

Er vi heldige, kan vi akkurat ved denne tiden på året ”beundre” Amorphophallus. Når Amorphophallus-planter blomstrer er de flotte å se på, og meget spesielle å lukte på. Blomstene bestøves nemlig av fluer, og for å tiltrekke seg disse fluene sender de ut sterke dufter av det som fluer liker best: råttent kjøtt, overmoden frukt og fersk avføring. Amorphophallus titanum lukter så sterkt at gartnere bruker gassmaske i nærheten av dem. Vår plante, A. konjac, lukter heldigvis ikke fullt så ille.

Rommet til venstre i Victoriahuset domineres av epifytter, spesielt orkideer og ananasplanter. Epifytter vokser på greiner og stammer av andre planter for å komme seg opp i lyset. Her har vi en spesiell avdeling med kjøttetende planter som særlig de yngste besøkende setter pris på!

Rommet til høyre huser planter fra Afrika, vesentlig planter fra savanne og tørr skog, men også noen nytteplanter.

Denne søndagen demonstreres frukter og gjenstander fra ulike av våre planter. Alle som vil kan gå en quizrunde i veksthuset. Det vil bli smaksprøver og oppgaver!

Kl. 13 kan du også få med deg foredraget Fordelene med tykt, godt skjørt, hvor Brita Stedje forteller om utfordringen som har møtte kvinnelige oppdagelsesreisende fra 1800-tallet fram til i dag.

Legg til ekstern kalender…