Fordelene med tykt, godt skjørt

[Bilde]

Ekspedisjoner til fjerne himmelstrøk assosieres gjerne med staute menn som ved hjelp av sitt store mot og sin styrke trosser all verdens farer og ubehag for å bringe hjem ny viten. Det er mindre kjent at kvinner, helt fra midten av 1800-tallet, også har dratt ut på reiser og ekspedisjoner.

Deres ekspedisjoner var mindre prangende enn mennenes, men de stod ikke tilbake for dem i hva som krevdes av mot og styrke. Det kvinnene ikke hadde i fysisk styrke kompenserte de for med psykisk styrke og andre hjelpemidler, som f.eks. sterk hvitløkånde og tykke, gode skjørt!

Dette foredraget er konsentrert om ekspedisjoner til Afrika, siden foredragsholderen selv har lang erfaring med forskningssamarbeid og feltundersøkelser her.

Fra 12 til 15 har vi også Åpent hus i Victoriahuset for store og små, så ta gjerne en tur dit også, før eller etter foredraget.


Brita Stedje er professor i systematisk botanikk ved NHM. Mesteparten av foskningsaktiviteten hennes er knytttes til Afrika sør for Sahara, med vekt på østlige og sørlige deler. Hun har hatt og har flere samarbeidsprosjekter med universiteter og herbarier i området, og har veiledet studenter fra disse institusjonene. Brita Stedje har reist mye i området i forbindelse med feltarbeid, som kursholder på universiteter og som privatperson.

Legg til ekstern kalender…