Ida – apekatt eller lemur?

Hva gjør at forskerne ikke blir enige om hvem hun er mest i slekt med?

Foredrag og demonstrasjoner i museet.

[Bilde]


Jørn H. Hurum er førsteamanuensis i virveldyrpaleontologi ved NHM. Han jobber med utgravninger av 150 millioner år gamle, havlevende øgler på Svalbard og med tidlige pattedyrs utvikling. Han har publisert mer enn 30 vitenskaplige artikler på tidlige pattedyr, dinosaurer og marine øgler. Han har drevet feltarbeid i Mongolia, Canada, Kirgisistan, Argentina og på Svalbard

Han er også kjent som en formidler av paleontologi i Norge og utlandet. Han har deltatt i over hundre intervjuer, kommentarer og dokumentarprogrammer i Norge, både i aviser, radio og TV. Hans forskning har resultert i tre internasjonale dokumentarer, to på History Channel (Predator X – 2009, The Link – 2009), BBC (The Link – britisk versjon med David Attenborough, 2009) og en laget av National Geographic (Death of a Seamonster – 2011). I tillegg har han skrevet 8 bøker og mer enn 50 populærvitenskaplige artikler og vært utstillingsleder eller faglig ansvarlig for fire store utstillinger ved NHM.

Han har fått Formidlingsprisen ved Universitetet i Oslo i 2001, Toffenprisen fra Norsk Geologisk Foreining i 2003, utnevnt i 2008 til Æresnysgjerrigper som den første etter Thor Heyerdahl, Forskningsrådets formidlingspris i 2009, og ble utnevnt til Emerging Explorer av National Geographic Society i 2011.

Legg til ekstern kalender…