Kalenderen for lørdag 2. november 2013

Lørdag 2. november 2013

  • 10:00 LOUISE KAMAL, Galleri Nobel

    Galleri Nobels
    UTSTILLINGSMARATON
    6 uker – 6 utstillinger:

    31. oktober – 3. november

    Galleri Nobel inviterer til utstilling med
    LOUISE KAMAL
    Nye oljemalerier.
    Samtidig vises litografier av Salvador Dalí.

    Velkommen til vernissage med poetisk innslag
    Torsdag 31. oktober kl 18.

  • 10:00 3-timers FORELDREKURS: 0-1,5 åringen. Påmeldingsfrist, Bak Fasaden Kurslokale

    Kropps-psykoterapeut og pedagog med bakgrunn i Bodynamic har utviklet korte, erfaringsbaserte kurs over tre timer (én gang). Barn i sine første 18 måneder kommer med sin naturlige rett til sine behov. Møter vi dette på en god måte, støtter vi vårt barn inn i en verden der de kommersielle kreftene sloss om å fortelle oss hva vi har behov for. Vi støtter da også barnet til å ha omsorg for seg selv senere i livet.

  • 11:00 Busstur – Lyden av det hellige, Universitetsplassen

    Busstur til tre hellige rom i Oslo.
    Gjennom opplevelsesreiser til hellige rom skal Lyden av det hellige utforskes under Oslo World Music Festival

  • 11:00 Utstillinger: Marianne Bratteli, Elise Hatlø, Kristin Evensen og Trine Hovden, Kunstnerforbundet

    Velkommen til nye utstillinger med Marianne Bratteli, Elise Hatlø, Kristin Evensen og Trine Hovden torsdag 31. oktober kl 18!

  • 11:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

    Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

  • 12:00 Siste uke! Mari Slaattelid, Himmelstykke for Tiepolo / Sky Pieces For Tiepolo, Galleri K

    Mari Slaattelid viser i en serie nye malerier hvordan senbarokkens visuelle språk og en relativt urørt figur som Giambattista Tiepolo (1696-1770) kan lyse opp samtidskunst fra uventet hold. De rundt 20 nye maleriene tolker også fram overraskende aspekter ved det gamle billedspråket. Slaattelids fargebruk er oppdrevet og distinkt og flatene vekselvis lakkblanke og silkematte, ofte utført med bred nal eller fordriver. Formen som gjentas gjennom utstillingen er omrisset av et av Tiepolos …

  • 12:00 “hvis”, Galleri VEKTA

    Velkommen til utstilling med alle 2 års studenter og 3 lærere fra Einar Granum Kunstfagskole. Med utgangspunkt i en treplate 13 × 16 × 1,2 cm og ordet «hvis» har alle lagd et arbeid som stilles ut på Galleri VEKTA i en anonym montering.

  • 12:00 “hvis”, Galleri VEKTA

    Velkommen til utstilling med alle 2 års studenter og 3 lærere fra Einar Granum Kunstfagskole. Med utgangspunkt i en treplate 13 × 16 × 1,2 cm og ordet «hvis» har alle lagd et arbeid som stilles ut på Galleri VEKTA i en anonym montering.

  • 12:00 Barnas Verdensdager, Asylet

    En helg i året blir Grønland Kulturstasjon og bakgården på Asylet forvandlet til en fargerik piñata. Ut strømmer musikk, dans og kunst, farger lukter og smaker fra hele verden. Bli med på reise. Det er klart for barnas festival i festivalen

  • 12:00 Eli Hovdenak – Assosiasjonenes hav, Galleri Norske Grafikere

    Galleri Norske Grafikere har gleden av presentere utstillingen «Assosiasjonenes hav» med Eli Hovdenak.

    Utstillingen «Assosiasjonenes hav» viser ulike krysningspunkter mellom ord og bilde, gjennom tresnitt og akvareller, dikt, objekter, foto og tekstfragmenter.

  • 12:00 Torgrim Torve: Porm Pollows punction, Galleri LNM

    Velkommen til åpning torsdag 31. oktober kl. 18.00

    Utstillingen Porm Pollows Punction er Torgrim Torves første separatutstilling i Galleri LNM. Her vises i tillegg til maleri flere relieffer og skulpturelle arbeider som forlengelser av hans maleriske praksis.
    Maleriene er abstrakte komposisjoner utført i tegneseriens formspråk og estetikk med en tydelig outline og en halvfigurativ formforenkling.

  • 12:00 Samisk bytte- og markedsdag, Samisk hus

    Lager du duodji eller smykker, bilder og kunstgjenstander som du ha lyst å selge? Har du en kofte du har vokst fra eller har du lest ut dine samiske bøker? Strikker du flere pannebånd, pulsvarmere, sokker, tøfler enn du kan bruke? Har du allerede begynt å tenke på julegaver? Kom på samisk bytte- og markedsdag på Samisk hus lørdag 2. november 2013 mellom kl. 12-17.

  • 12:00 Oslo apartment II, Galleri 69

    Galleri 69 har gleden av å presentere arbeider fra «Oslo Apartment» – et pågående prosjekt fra kunstgruppa «Art as agency».

  • 12:00 Stig Weston: Holt, Bærum Kulturhus

    Med sine monumentale fotografier inviterer Stig Weston betrakteren inn i en refleksjon rundt det fotografiske mediet, samtidig deler han også sine personlige barndomsminner, som mange likevel vil kunne kjenne seg igjen i.

    Velkommen til åpning onsdag 23. oktober kl. 18:00!

  • 12:00 Déformation professionnelle by David Lieske, VI, VII

    On October 25th VI, VII will debut its new location with the very grand opening of Déformation professionnelle by David Lieske. The opening will take place from 19:00 – 21:00. All are welcome!

  • 12:00 Hole Artcenter presenterer: RANDI STRAND “Simon&Art” (maleri), Hole Artcenter

    /> Hole Artcenter presenterer: Randi Strand SIMON&ART 12. oktober – 3. november 2013Vernissage lørdag 12. oktober kl. 15 – 18:00På åpningen vil Kristian Eng og Trond Knudsen spille live melodier fra Simon and Garfunkel. Forfriskninger og åpen kafé Hole Artcenter inviterer til salgsutstilling med Randi Strand.Randi Strand viser 23 nye bilder på Hole Artcenter som en hyllest til musikken, og da spesielt Simon and Garfunkel. Strand er utdannet grafisk designer og har drevet eget designbyrå, …

  • 12:00 FREDRIK SÖDERBERG Jag är den som begraver gudar i guld och ädelstenar, Galleri Riis

    Boklansering og kunstnersamtale torsdag 10. oktober fra kl 17:30, etterfulgt av vernissage kl 19-21.

  • 12:00 It´s a Girl!, AKERSHUS KUNSTSENTER

    I dag er stemmerett for kvinner i Norge en selvfølge. Det var det ikke for bare 100 år siden, og flere steder i verden er det fremdeles ikke en selvfølge. It’s a Girl tar utgangspunkt i dette, og reiser samtidig generelle spørsmål om det å være kvinne og menneske. Utstillingen problematiserer sosiale kjønnskonstruksjoner, og presenterer blant annet tegning, collage, video og tekstarbeider. Kunstnerne: Lilibeth Cuenca Rasmussen, Birgitte Sigmundstad, Torgeir Husevaag, True Solvang Vevatne, og …

  • 12:00 Utstilling: Norsk skulpturbiennale 2013 (13. sept – 10. nov), Vigeland-museet

    Utstillingen har fått tittelen Over bekken etter vann. Ordtaket “Å gå over bekken etter vann” referer til en handling som er meningsløs, overkomplisert eller unødvendig – men når ble den korteste og enkleste veien den mest interessante? Norsk Skulpturbiennale 2013 er den syvende i rekken, og arrangeres i år for femte gang i Vigeland-museet i samarbeid med Norsk billedhoggerforening. Årets Skulpturbiennale blir den mest omfattende i Norge noensinne: 38 involverte kunstnere deltar med til sammen …

  • 12:00 Model as Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13, Kunstnernes Hus

    Model as Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13

  • 13:00 POPLOVEMATINÈ m/ DJ Grey Gardens, Sound of Mu

    Lørdag 2. november blir det POPLOVEmatinè på Sound of Mu! Vi startar klokka 13:00 og holder på til timene tusler mot kvelden ca kl 17.30. Det tohoda poptrollet DJ Grey Gardens står bak spakene, så gjør deg klar for vakker pop!, raritetar og snurrige godsaker. Vi lover deg, novembertåka letter, ja alt letter, med POPLOVE! www.perfectpop.no

  • 13:00 Halloween-fest på Barnas Cinematek, Cinemateket

    Barnas Cinematek 2.11. Halloween-fest med revedans!
    Velg mellom filmer for små eller store barn, og rett etter filmene blir det revedans og barnedisko!

  • 13:00 TIME IS THE FIRE IN WHICH WE BURN, Tidens Krav

    Tidens Krav presenterer:
    TIME IS THE FIRE IN WHICH WE BURN
    Hilmar Fredriksen

  • 13:00 Underskogstreff for kommende vintermammaer!, Søstrene Nordby

    For oss som med store mager som gjerne vil treffe andre med store mager, for å skravle, klage, be om råd og glede seg litt sammen.

  • 13:30 Røshnes Jazzband, Stortorvets Gjæstgiveri

    Dette artige Sandefjord-bandet presenterer tradisjonell New Orleansmusikk og rytmikk. Men reportoaret inkluderer også nyere komposisjoner og stiler. Et allsidig, morsomt og uformelt band med stor publikumsapell.

  • 14:00 Jungeltelegrafen Spesial – Live, Kulturhuset

    som alltid under Oslo World Music Festival inviterer Jungeltelegrafen til direktesending med gjester og musikere fra festivalen. Nytt av året er altså at det hele foregår på Kulturhuset.

  • 14:00 Mills Brother Project, Oslo Konserthus, foajeen

    Et artig ensemble med vokal sang a la Mills Brothers, en sanggruppe som oppsto i familien Mills’ Barbersalong i 1925 i Piqua, Ohio.

  • 14:00 Matinékonsert med Mariken Lauvstad, Emanuel Vigelands museum

    Matinékonserter i Emanuel Vigelands mausoleum.
    Første lørdag i mnd. kl. 14.00 fra og med 3. august 2013.

  • 15:00 Åpning av Sisyfos Grenseland, Sisyfos Grenseland

    Du inviteres herved til den offisielle åpningen av Sisyfos Grenseland – et kunstprosjekt helt utenom det vanlige. Vi byr på mat, drikke, musikk, skating og mulighet til å snakke med både kunstnere, representanter fra bydelen og utbyggeren.
    NB. Arrangementet er utendørs og vil bli avlyst hvis det regner.

  • 15:00 Generasjon X-Ray, Riksscenen

    Vi i Oslo World Music Festival har virkelig ikke lyst til å være en festival kun for de med fullvoksen skjeggvekst, irriterende nedbetalinger på studielånet eller slitte og rufsete bilsertifikat. Derfor har vi i år igjen slått oss sammen med X-Ray Ungdomskulturhus for å holde gratis musikk- og danseworkshops for ungdom fra hele Oslo. lørdag 2. november, skal disse talentfulle ungdommene holde to forestillinger for et blandet drops av et publikum.

  • 15:00 Stabsmusikkens Halloweenfeiring m/Spøkelsesvandring på Akershus festning, Ridehuset

    Skrekk og gru! Stabsmusikkens Halloweenfeiring byr på iskalde grøss, fargerike eksperimenter og spennende musikk for hele familien. Etter konserten tilbys også publikum en guidet spøkelsesvandring på flotte og historierike Akershus festning

  • 15:00 Symposium 2013: Hvordan lese en forfatter? Foredrag ved John Freeman, Litteraturhuset

    Mange har skrevet om hvordan man leser en roman, men hvordan leser man en forfatter? I boken How to Read a Novelist som kommer ut i høst, har han samlet 56 av intervjuene han har gjort med verdens litterære giganter. Nå holder han foredrag om hva man bør si, og kanskje ikke bør si, i møter med verdens beste forfattere.

  • 15:30 RONJA RØVERDATTER, Nationaltheatret

    «Det er vakkert, vilt og skummelt når Ronja Røverdatter med akrobatisk og verbal presisjon svinger seg over Nationaltheatrets scene.» VG
    «Vakkert og vilt for nesten hele familien – unntatt de yngste.» Aftenposten
    «Her er mye flott spretten dans, og fin, stemningsskapende musikk…Janne Heltberg som Ronja spiller sin rolle med leken overbevisning.» Dagsavisen

  • 16:00 Fritt Fall: Johns Lunds (DK) & Per Zanussi (NO), Cappelens Forslag

    Apartment presenterer: Johns Lunds (DK)
    Kristin Andersen presenterer: Per Zanussi (NO)

  • 16:00 Lørdagsopera på Pigalle, Pigalle

    Opera til folket fortsetter suksessen fra Kristiania Bar & Café med Lørdagsopera på Pigalle. Sangere fra Den Norske Opera & Ballett og frilansere synger opera hver lørdag fra 28. september til 30. november.

  • 16:00 PAO Festival 2013, Atelier Nord ANX

    Performance Art Festival

  • 16:30 Avlyst Symposium 2013: Historien om alt. Mircea Cărtărescu og Boyd Tonkin, Litteraturhuset

    I sin romantrilogi Orbitor har rumenske Mircea Cărtărescu satt seg fore å skrive hele den menneskelige tilværelsen, og det er hjembyen Bucurestis gater som danner reisverket når Cărtărescu deler av sin enorme kunnskap om europeisk vitenskap, filosofi og litteratur. På Litteraturhuset møter han litteraturredaktør i The Independent Boyd Tonkin til samtale.

  • 17:00 Stabsmusikkens Halloweenfeiring m/Spøkelsesvandring på Akershus festning, Ridehuset

    Skrekk og gru! Stabsmusikkens Halloweenfeiring byr på iskalde grøss, fargerike eksperimenter og spennende musikk for hele familien. Etter konserten tilbys også publikum en guidet spøkelsesvandring på flotte og historierike Akershus festning

  • 18:00 Symposium 2013: Hvem skriver, og hvem beskrives? Toril Moi, John Freeman og Erica Wagner om …, Litteraturhuset

    Ett av de sentrale spørsmålene under Symposium 2013 er hvordan verden ser ut i litteraturen i dag. Finnes det en verdenslitteratur? Lever vi i en globalisert tid hvor et mylder av stemmer fra hele verden høres, eller har den angloamerikanske dominansen blitt større? Professor ved Duke University i USA Toril Moi og tidligere redaktør for Granta John Freeman samtaler med tidligere litteraturredaktør i The Times Erica Wagner om hvem som skildrer verden. Symposium 2013 | 30. oktober til 3. november …

  • 18:00 FREUDS SISTE MØTE, Nationaltheatret

    Freuds siste møte er en både humoristisk og dypt alvorlig forestilling, et intenst kammerspill som har gått sin seiersgang off Broadway.
    «Freuds siste møte er morsomt, utfordrende og aktuelt» Klassekampen

  • 18:00 Lørdagsgodt: Red Headed Sluts, CafeMono

    Lørdagsgodt: Red Headed Sluts

  • 18:30 RONJA RØVERDATTER, Nationaltheatret

    «Det er vakkert, vilt og skummelt når Ronja Røverdatter med akrobatisk og verbal presisjon svinger seg over Nationaltheatrets scene.» VG
    «Vakkert og vilt for nesten hele familien – unntatt de yngste.» Aftenposten
    «Her er mye flott spretten dans, og fin, stemningsskapende musikk…Janne Heltberg som Ronja spiller sin rolle med leken overbevisning.» Dagsavisen

  • 19:00 Generasjon X-Ray, Riksscenen

    Vi i Oslo World Music Festival har virkelig ikke lyst til å være en festival kun for de med fullvoksen skjeggvekst, irriterende nedbetalinger på studielånet eller slitte og rufsete bilsertifikat. Derfor har vi i år igjen slått oss sammen med X-Ray Ungdomskulturhus for å holde gratis musikk- og danseworkshops for ungdom fra hele Oslo. lørdag 2. november, skal disse talentfulle ungdommene holde to forestillinger for et blandet drops av et publikum.

  • 19:00 Helle Siljeholm: Miss Vertigo, Black Box Teater

    Et interaktivt monodrama

  • 19:30 Taksim Trio, Kulturkirken Jakob

    Istanbul er en av verdens mest fascinerende byer og et arnested for tyrkisk kulturliv. Byens bankende hjerte og rike historie har gitt disse tre musikerne inspirasjon til å samarbeide i en konstellasjon som gjør dem til Tyrkias mest virtuose trio.

  • 19:30 Argentina, Cosmopolite

    Navnet til tross, Argentina er så spansk som det går an å bli. Hun er født Argentina Maria López Tristancho og har vokst opp i Huelva, midt i Andalucia-provinsen, som er kjent for sin flamencotradisjon. Argentina har ennå ikke fylt 30, men har erobret hele Spania med sine elegante oppvisninger som cantaora.

  • 20:00 Konsert med Stian F. Kristensen, Knut Lowzow & Thor Amor : BUSKING@HENRIKEN, Henriken

    Disse tre Herrene spiller for Hatten som kan fylles med gull eller glitter etter eget ønske.

  • 20:00 BERNADETTE ZEILINGER + MARLAS, Ila Fysikalske

    fløyte solo og guitar duo

  • 20:00 starfucker // STRFKR (US), Vanguard Oslo

    Starfucker, eller STRFKR, startet som Joshua Hodges’ soloprosjekt, men er i dag et livlig og levende lite band. De er avlet opp i et sukkerspinn av søt og uimotståelig pop, og tok rennafart ut av indiehovedstaden Portland, Oregon med den selvtitulerte debuten i 2008.

  • 20:00 LÅT HATETS EVANGELIUM RÅDA, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

    NOISE KVELD MED:

    ARKHE (S)
    BIZARRE UPROAR (FIN)
    TREPANERINGSRITUALEN (S)
    SHIFT (UK)

  • 20:00 Bruno Mars, Oslo Spektrum

    Bruno Mars har herjet hitlistene med låter som “Grenade”, “Just The Way You Are”, “Lazy Song” og sist men ikke minst årets radiohit “Locked Out Of Heaven” som har ligget tolv uker på VG-lista. Nå kommer han til Oslo Spektrum 2. november.

  • 20:30 Releasekonsert med The New Virginity, Internasjonalen

    Lørdag 2. november kl. 20.30 feirer The New Virginity utgivelsen av albumet “Now She`s Music” med konsert på Internasjonalen. Singlene “Nightflies” og “Fols For Sale” er smakebiter på hva vi har i vente: mørk, energisk indierock med refrenger som slår.

  • 21:00 Kadavar + Special Guests, Revolver

    KADAVAR The world’s leading scientists recently declared in unison: time travel can no longer be considered fiction but reality! Neither did their certainty originate from hypothetical thought experiments, nor from years of testing in isolated laboratories. It was the record of a rock trio from Berlin, Germany, that had dropped into the professors’ laps out of the blue and led them to proclaim joyfully: “Warm, intense, authentic – doubtlessly a gift from bygone times!” It was already with 2012’s …

  • 21:00 Konsert: DAiKiRi (FR) + Litlabø Fritidsklubb, Sound of Mu

    DAiKiRi(FR) er på tur i Norge. Etter å ha spilt på Cementen i Stavanger, Landmark i Bergen kommer de for å spille på Mu i Oslo sammen med Litabø Fritidsklubb!

  • 21:00 Festival au Désert in Exile, Rockefeller

    Fra 2001 inntil i fjor har Festival au Désert – festivalen i ørkenen – vært en stor, fargerik attraksjon i Mali, med Tuareg-musikk som kjerne og musikere fra hele verden som gjester. I 2010 måtte arrangementet av sikkerhetsgrunner flyttes nærmere Timbuktu. Da konflikten i Nord-Mali brøt ut i 2012 ble det besluttet at neste festival skulle utsettes: De ekstreme islamistene i området ville kneble alle musikalske uttrykk, og festivalen var direkte truet av flere voldelige grupperinger.

  • 21:00 BLÅ | 2.NOV | OSLO WORLD MUSIC FESTIVAL: SKIP & DIE (NL/ZA), BLÅ

    BLÅ | LØRDAG 2.NOVEMBER | OSLO WORLD MUSIC FESTIVAL: SKIP & DIE (NL/ZA) | KL. 21:00 | CC: 200+AVG | ID: 20

  • 21:00 Firetop Mountain + Fold @ Verkstedet, Verkstedet Bar

    Firetop Mountain tar en pause fra innspillingen av sitt andre album for å spille sammen med Fold på Verkstedet. Konsertstart kl. 21.

  • 21:30 Gipsy Kings, Sentrum Scene

    Dette er stort. Vi snakker om bandet som gav lyd til det sene åttitallet, og som snudde Norge på hodet med landeplager som Bamboleo og Bem Bem Maria. I år feirer de 25 år og slipper i den forbindelse plata ”Savor Flamenco”! Endelig skal de atter begeistre et norsk publikum med sin rytmiske og dansbare rumba catalana.

  • 22:00 Iyeoka, Parkteatret

    Da amerikansk-nigerianske Iyeoka Okoawo begynte å gi ut musikk på midten av 2000-tallet, i form av albumet Black & Blues, proklamerte hun først og fremst dystre og intense dikt. Siden den gang har det musikalske fargespekteret hennes vokst seg ganske mye bredere enn kun sort og blått, og på foreløpig siste skive, Say Yes, snuser hun like mye på jazz som R&B, soul og hip-hop

  • 22:00 LILY, OHNESORG og MR. ORKESTER, Club 37

    LILY Punka anarko-folk med helt magisk tårefremkallende tekster om kamp, liv og bad! Fra Umeå. lilyband.bandcamp.com OHNESORG Fengende og fine sanger om Oslo slik det en gang var, husokkupasjoner, forbudt kjærlighet, drømmer om en verden uten grenser eller tapte revolusjoner. soundcloud.com/ohnesorg MR. ORKESTER Hvem veit, kanskje det dukker opp noen ustellte figurer fra Brakkebygrenda og lirer av seg noen blå høst-toner også.

  • 22:30 Andalusian Conspiracy, The Crossroad Club

    Norsk rock på spansk!
    Andalusian Conspiracy er funky rytmer blandet med electronica, soul og pop ispedd norsk folk med flamencobasert vokal på adalusisk dialekt! Lyst til å sjekke ut et annerledes og upcoming norsk band i utlandet? Da skal du ta turen innom The Crossroads Club når bandet slipper sitt nye album ekslusivt på Oslo World Music Festival.

Søndag 3. november 2013

  • 00:00 Skulpturarena öst presenter: SHIFT – A temporary quiet, Prosjektrom Carl Berner

    Utstillingen A temporary quiet er et modig eksperiment med samarbeidsformer, der de seks kunstnerne i S H I F T har forlatt sine vante arbeidsformer og underlagt seg en felles arbeidsprosess, hvor de enkelte kunstnerskapene forsvinner i en uoversiktlig helhet. Prosjektet tok utgangspunkt i tekstil, et materiale som kunstnerne i liten grad har arbeidet med tidligere. Hver for seg har de bearbeidet store flater av strie, bomullsstoffer, tyll og silke. Tekstilene er blitt farget, stivet, plissert, …