Kalenderen for fredag 22. november 2013

  • 09:00 Bobler fra hvelvet – tegneserieutstilling på Nasjonalbiblioteket, Nasjonalbiblioteket

    Kyss, kapper og kugutter – siden 1813 har Nasjonalbiblioteket mottatt alt som utgis i Norge. Fra vår dype kjeller har vi funnet fram et utvalg godbiter fra Norges tegneseriehistorie. Alt fra de første primitive seriene, til cowboyer og romskip i glanset fullfarge – serier som aldri har vært stilt ut før. Utstillingen varer fra 20. november til 5. desember, og står i 2. etasje på Nasjonalbiblioteket

  • 10:00 PIA VILLEFRANCE DANN, Galleri Nobel

    Galleri Nobels UTSTILLINGSMARATON 6 uker – 6 utstillinger:
    21. – 24. november

    Velkommen til vernissage
    Torsdag 21. november kl 18.

    Galleri Nobel inviterer til utstilling med
    PIA VILLEFRANCE DANN
    “Natten igår – dagen idag”
    Nye oljemalerier

  • 10:00 Eli Hovdenak – Assosiasjonenes hav, Galleri Norske Grafikere

    Galleri Norske Grafikere har gleden av presentere utstillingen «Assosiasjonenes hav» med Eli Hovdenak.

    Utstillingen «Assosiasjonenes hav» viser ulike krysningspunkter mellom ord og bilde, gjennom tresnitt og akvareller, dikt, objekter, foto og tekstfragmenter.

  • 10:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

    Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

  • 11:00 Model as Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13, Kunstnernes Hus

    Model as Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13

  • 11:00 Utstillinger: Marianne Bratteli, Elise Hatlø, Kristin Evensen og Trine Hovden, Kunstnerforbundet

    Velkommen til nye utstillinger med Marianne Bratteli, Elise Hatlø, Kristin Evensen og Trine Hovden torsdag 31. oktober kl 18!

  • 11:00 Torgrim Torve: Porm Pollows punction, Galleri LNM

    Velkommen til åpning torsdag 31. oktober kl. 18.00

    Utstillingen Porm Pollows Punction er Torgrim Torves første separatutstilling i Galleri LNM. Her vises i tillegg til maleri flere relieffer og skulpturelle arbeider som forlengelser av hans maleriske praksis.
    Maleriene er abstrakte komposisjoner utført i tegneseriens formspråk og estetikk med en tydelig outline og en halvfigurativ formforenkling.

  • 12:00 Rachel Whitereads ‘Ether’ (1990) i Vigeland-museet, Vigeland-museet

    22. november 2013 – 16. februar 2014. Som den første kvinnelige mottager av den prestisjefylte Turner-prisen i 1993, har britiske Rachel Whiteread (f. 1963) markert seg som en vesentlig stemme innenfor samtidskunsten. I sal 7 presenterer Vigeland-museet Ether (1990) – et av Whitereads sentrale verker fra hennes tidlige periode, innlånt fra Astrup Fearnley Samlingen i Oslo. Ether har sitt utgangspunkt i en gipsavstøpning av et viktoriansk badekar. Det som derimot presenteres for oss er ikke …

  • 12:00 Åpningsutstilling: SØLVE SUNDSBØ – ROSIE OG 21 MENN, Shoot Gallery

    Stjernefotografen Sølve Sundsbø åpnet i nye Shoot Gallery i Uranienborgveien 5 den 26 oktober. Shoot Gallery er Oslos første private galleri dedikert til kunstfotografi, og det er også Sølve Sundsbøs første separatutstilling i hjemlandet.

  • 12:00 Kunstpause med Torgrim Torve, Galleri LNM

    Torgrim Torve forteller om sine verk i utstillingen Porm Pollows Punction. Benytt muligheten til å stifte nærmere kjennskap til kunstneren. Arrangementet er gratis og det kreves ingen påmelding. Forfriskninger blir servert.

  • 12:00 Sten Are Sandbeck / Gunvor Nervold Antonsen / Frode Markhus, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Fredag 15. november har Akershus Kunstsenter gleden av å invitere til åpning av tre nye separatutstillinger med Frode Markhus, Gunvor Nervold Antonsen og Sten Are Sandbeck.

  • 12:00 Utstilling: Geir Tore Holm. Anleggsarbeider., Vigeland-museet

    Geir Tore Holm, Grensesnitt (Interface), 2013, still fra video. Vårt forhold til omgivelsene, naturbruk og landskapets verdi er gjennomgående problemstillinger i Geir Tore Holms kunstneriske praksis. I tilknytning til utstillingen Anleggsarbeider har gårdsbruket Øvre Ringstad i Skiptvet spilt en sentral rolle. Her har kunstneren bodd og arbeidet siden 2010. Øvre Ringstad setter et lokalt utgangspunkt, men ved å vise foto – og videoopptak fra Mosseporten i sør til Lyngen i nord, og presentere …

  • 12:00 Unbalancing The Chaos, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

    “Unbalancing The Chaos” Maria Sundby -Separatutstilling Kunstplass 5, Oslo

  • 12:00 Unbalancing The Chaos, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

    “Unbalancing The Chaos” Maria Sundby -Separatutstilling Kunstplass 5, Oslo

  • 12:00 Hole Artcenter presenterer: ZOYA TAYLOR – necessary noise, Hole Artcenter

    /> Hole Artcenter presenterer: Zoya Taylor necessary noise 9. november – 15. desember 2013Vernissage lørdag 9. november kl. 15 – 18:00Forfriskninger og åpen kafé Hole Artcenter inviterer til salgsutstilling med Zoya Taylor.Zoya Taylor er Kanadisk/Jamaikansk, bosatt i Oslo i snart 25 år. Hun har hatt en rekke separat utstillinger i bl.a. USA, Kanada, Jamaica Italia og Berlin. Dette er hennes andre store separatutstilling på Hole Artcenter. Når jeg ser på Zoya’s karakterer, blir jeg overveldet …

  • 12:00 Stig Weston: Holt, Bærum Kulturhus

    Med sine monumentale fotografier inviterer Stig Weston betrakteren inn i en refleksjon rundt det fotografiske mediet, samtidig deler han også sine personlige barndomsminner, som mange likevel vil kunne kjenne seg igjen i.

    Velkommen til åpning onsdag 23. oktober kl. 18:00!

  • 12:00 FREUDS SISTE MØTE, Nationaltheatret

    Freuds siste møte er en både humoristisk og dypt alvorlig forestilling, et intenst kammerspill som har gått sin seiersgang off Broadway.
    «Freuds siste møte er morsomt, utfordrende og aktuelt» Klassekampen

  • 13:00 Barnevognsvisning i Model as Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13, Kunstnernes Hus

    Barnevognsvisning i Model as Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13

  • 13:00 Trygve Amundsen / Apples & Squares / 16. til 29.11 2013, S9 Galleri

    I mars 2012 ble han juryiert og akseptert som stolt medlem av NFUK, og siden har han ikke sett seg tilbake. Han har hatt utstillinger i bl.a. Stockholm, Sverige, og i Spoleto, Italia. I november stiller han ut i Agora Gallery i New York og deretter i Narrows Center for the Arts, Fall River, MA, USA. Fra 16.11 til 29.11 er vi altså så heldige å ha ham i S9 Galleri !

  • 17:00 OIFF – Manakamana, Filmens Hus

    manakamanafilm.com

  • 17:00 OIFF – Prologue to the Great Desaparecido / Redemption, Filmens Hus

    lavdiaz.com/prologu-to-the-great-desaparesido

  • 17:00 Global Sustainability Jam 2013, Sparebankstiftelsen DNB

    Fredag 22. november får over 100 lokasjoner verden over en designoppgave som skal løses i løpet av 48 timer. Bli med oss i Oslo!

  • 17:30 RONJA RØVERDATTER, Nationaltheatret

    «Det er vakkert, vilt og skummelt når Ronja Røverdatter med akrobatisk og verbal presisjon svinger seg over Nationaltheatrets scene.» VG
    «Vakkert og vilt for nesten hele familien – unntatt de yngste.» Aftenposten
    «Her er mye flott spretten dans, og fin, stemningsskapende musikk…Janne Heltberg som Ronja spiller sin rolle med leken overbevisning.» Dagsavisen

  • 18:00 Hahaha Internasjonale Animasjonskortfilmfestival, Kampen

    22. – 24. november går hovedstadens animasjonskortfilmfestival av stabelen. «Hahaha Internasjonale Animasjonskortfilmfestival 2013» har et tettpakket program med 90 av de beste animasjonskortfilmene fra hele verden.

  • 18:00 Utstilling: Erik Tidemann – FLESH STUDIES, TM51

    Kropper som er deformerte, ødelagte og muterte står i sentrum for Erik Tidemanns Flesh Studies. Hoder som tiltrer på uventede steder som om de var misdannelser, øyne og pigger som vokser frem på masser av kjøtt – det finnes et element av skrekk i verkene som utgjør Flesh Studies. Skapninger som bebor en verden der noe grunnleggende har gått galt; monstre fra barndomsfantasier, tegneserier og tv-spill brakt til live.

  • 18:00 200 år med stolthet og fordom. Nærlesning av Jane Austens klassiker, Litteraturhuset

    Det er to hundre år siden Jane Austen publiserte sin andre roman, som skulle bli klassikeren Stolthet og fordom. Merete Alfsen har oversatt Jane Austens romaner til norsk. Maria Berg Reinertsen, forfatter og journalist, har en egen spalte i Morgenbladet i forbindelse med 200-årsjubileet. Tidligere Gyldendal-redaktør Janneken Øverland har også lest sin Jane Austen, og det med stor glede. Nå tar de tre for seg utvalgte Austenpassasjer i Litteraturhusets kjeller.

  • 18:30 OIFF – Ung løs gris / Kopfkino, Filmens Hus

    www.facebook.com/unglosgris
    www.kopfkino-film.com

  • 19:00 Sorialab-festivalen 2013, Soria Laboratoria

    Soria Laboratoria åpner dørene til to dager med forestillinger, konserter, lesninger, fest og moro. Festivalen er fylt med prosjekter S*laborantene er involvert i, og er en strålende anledning til å få med seg et bredt utvalg av scenekunst – og til å feste med oss!

  • 19:00 Marianne Heier: ORFEUS, Kunstnernes Hus

    Marianne Heier: ORFEUS

  • 19:00 Monokrom Monomani, Galleri VEKTA

    Erik Løvhaugen, førsteårsstudent ved Einar Granum Kunstfagskole viser tegninger og tekstarbeider under sin første separatutstilling på Galleri VEKTA.

  • 19:00 Dans for voksne presenterer Knudsen & Træen, Kunsthall Oslo

    Knudsen & Træen: Bilkonsert for passasjene i baksetet. Dans for voksne har bestilt dette verket som framføres av Jørgen Træen og en foreløpig hemmelig gjest.

  • 19:00 Samuel Olou – Territoire, Galleri 69

    Galleri 69 har gleden av å presentere utstilingen «Territoire» av Samuel Olou

  • 19:00 Teleportation Paradigm, UKS (Unge Kunstneres Samfund)

    I utstillingen Teleportation Paradigm er alt lagt til rette for å oppleve en romlig forvirring – i en monumental lysinstallasjon basert på et eksperiment som tidligere kun er utført på rotter.

  • 19:00 “SUN” – Hofesch Schechter (UK/IL), Dansens Hus

    Hofesh Shechter er et av de aller største navnene i britisk dans. Dansens Hus presenter med dårlig skjult stolthet hans rykende ferske «Sun», som har urpremiere 12. oktober i Melbourne. Foruten urpremieren spilles forestillingen kun i Theatre de la Wille (Luxembourg) og Sadler’s Wells (London) før «Sun» vises på Dansens Hus.

  • 19:30 OIFF – Upstream Color, Filmens Hus

    Regi: Shane Carruth
    USA, 2013, 96min

  • 19:30 Dans for voksne presenterer Knudsen & Træen, Kunstnernes Hus

    Knudsen & Træen: Bilkonsert for passasjene i baksetet. Dans for voksne har bestilt dette verket som framføres av Jørgen Træen og en foreløpig hemmelig gjest.

  • 19:30 Sagenecabareten 2013, Sagene festivitetshus

    I år har vi plukket ut glansnummere fra de fire foregående cabaretene og lanserer seks nye! Av årets program kan vi nevne sanger som ”Akerselva”, ”Ei hel ei, ei halv ei”, ”Tanta til Beate”, ”Lørdagskveld” og signaturmelodien ”Vi blir ikke gamle på Sagene” Bak sangene står kjente tekstforfattere og komponister som Lillebjørn Nilsen, Einar Rose, Egil Monn-Iversen, Arne Svendsen, Jolly Kramer-Johansen, Rudolf Nilsen, Erik Fosse og Åsmund Johansen. MEDVIRKENDE Andreas Diesen, Kari Svendsen, Lars …

  • 19:30 KONG LEAR, Nationaltheatret

    Premiere 9. november 2013 på Amfiscenen. Av William Shakespeare. Oversatt av Svein Selvig. Bearbeidet av Bibi Moslet. Regi Stein Winge. Sverre Anker Ousdals avskjedsforestilling.
    “Familien er det farligste stedet å vokse opp”

  • 20:00 Supersonisk lounge får besøk av DJ AnjaMan, Mir

    DJs AnjaMan, Sigmund Floyd og MilJørund fyller Mir med godlyd.

  • 20:00 Brazilian Night, Cosmopolite

    Det blir en varm kveld på Torshov som vil få enhver høstlei til å danse seg inn i vinterkulda.
  • 20:00 Swing Noir November, Henriken

    Vi skrur tiden tilbake til 20/30/40-tallet og gir deg det beste av gammel swingjazz. Kom og nyt kvelden med fine folk, god stemning og god drikke. Det vil også være mulighet for dans for de som måtte ønske det. Velkommen!

  • 20:00 22 Pistepirkko + supp: Yoyoyo Acapulco, Betong

    Før noen i Finland visste hva indie pop var, hadde 22-Pistepirkko gjort noe av det mest fantasifulle pop’en noensinne.

  • 20:00 BLÅ | 22.NOV | JARBOE (US), BLÅ

    BLÅ | FREDAG 22.NOVEMBER | JARBOE (US) | KL. 20:00 | CC:230+avg | ID:20

  • 20:00 22 Pistepirkko på Betong 22. november!, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Betong

    22.11 kommer de finske indierock heltene 22 Pistepirkko til Betong! Vi annonserer snart support. Så dette blir saker.

  • 20:00 Oslo International Rumi Festival 22. – 24. november, Riksscenen

    I 800 år har fortellere, forskere, musikere og poeter latt seg inspirere av verdenspoeten Rumi. Rumifestivalen har røtter i Rumis filosofi, og er opptatt av utveksling mellom øst og nord, tradisjon og samtid, poesi, musikk og teater.

  • 20:45 OIFF – Finsterworld, Filmens Hus

    www.finsterworld.com

  • 21:00 Radio Turkish med Mayen / DJ SISSYFUS, Turkish Delight

    DJ SISSYFUS live på Radio Turkish!
    Fredag 22. nov
    Torggata
    21-23

  • 21:00 Batboner og Shaving the Werewolf på Norbikers, Norbikers

    Shaving the Batboner! Boning the Wolfbat! Batting the Wolfboner! Wearing the Bonerwolf!

  • 21:00 Vinyl Dustoff @ no.53, No. 53

    Jazz, Hiphop, Dub, Dnb and wierdness on vinyl @ 53

  • 21:00 GOYO – Atoms of Ours, Vanguard Oslo

    Vi starter opp med klubbkvelder og konserter på det nye ute- og spisestedet Vanguard Oslo.

    Først klubbkveld blir med Paul White fra Bassline Boutique, Neove & Tony Endre fra Circa Loka/Rouge, Acke &Jæger og Kenan fra GOYO-crew!

  • 21:00 Åpen mikrofon. Litteratur du aldri har hørt før, Litteraturhuset

    I Litteraturhusets kjeller skrur vi nok en gang på mikrofonen for dem som måtte ønske å lese novelleutdrag, prosadikt, dagboknotater, romanfragmenter eller kanskje sanglyrikk med eller uten gitar? Dette er stedet både for uetablerte skribenter på vei og for dem som har vært en stund på banen og vil teste noe nytt. Maks tre minutter på hver og påmelding en time før arrangementsstart. DJ99 aka Guttorm Andreassen lager god stemning både før, under og etter lesningene.

  • 21:00 Valkyrien Allstars, Parkteatret

    To hardingfeler. Som erobrer Norge og utland og spiller seg inn på alt fra hitlister via ambassader til både undergrunnsklubber og konsertsaler. Hørt det før?

  • 21:00 Maria Mena, Sentrum Scene

    Maria Mena har sluppet plate og spiller på Sentrum Scene!

  • 21:45 Avlyst OIFF – Why Don`t You Play in Hell?, Filmens Hus

    play-in-hell.com

  • 22:00 DJ Pål Stereo, Ingensteds

    Dansejazz, bossa, og sørstatsstemplet voodoo soul.

  • 22:00 JYMDEN 22/11, Gudrun Singer

    JYMDEN återvänder hem till den ljuvliga jymdinnan Gudrun Singer nu på Fredag.

    En fredag kväll vi dansar i Housemusiken och vänners tecken. Under stjärnor och galaxer ljusår bort.

    Denna fredag gästas Jymden av Kevin Fauske.
    Kapten Kevin är en välkänd party-provider, DJ och all around playboi i dessa trakter. När Kevin inte spelar musik och providar dansglada själar med ljuvliga toner så finner du han moovin n groovin på ett dansgolv nära dig.

    Kärlek föder Kärlek!

  • 22:00 Klamsnabel live, Skuret

    Dette er ikke en trussel, men en advarsel! 22. november spiller Klamsnabel på Skuret.

  • 22:45 OIFF – Gerontophilia, Filmens Hus

    Regi: Bruce Labruce
    Canada, 2013, 82min