Kalenderen for onsdag 27. november 2013

 • 09:00 Bobler fra hvelvet – tegneserieutstilling på Nasjonalbiblioteket, Nasjonalbiblioteket

  Kyss, kapper og kugutter – siden 1813 har Nasjonalbiblioteket mottatt alt som utgis i Norge. Fra vår dype kjeller har vi funnet fram et utvalg godbiter fra Norges tegneseriehistorie. Alt fra de første primitive seriene, til cowboyer og romskip i glanset fullfarge – serier som aldri har vært stilt ut før. Utstillingen varer fra 20. november til 5. desember, og står i 2. etasje på Nasjonalbiblioteket

 • 10:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

  Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

 • 11:00 Marianne Heier: ORFEUS, Kunstnernes Hus

  Marianne Heier: ORFEUS

 • 11:00 Model as Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13, Kunstnernes Hus

  Model as Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13

 • 12:00 MARTE JOHNSLIEN Relevo, Galleri Riis

  21 november, 2013 – 18 januar, 2014

  Vernissage torsdag 21 november kl 19-21

 • 12:00 RALLOU PANAGIOTOU Liquid Degrade, Galleri Riis

  21 november, 2013 – 18 januar, 2014

  Vernissage torsdag 21 november kl 19-21

 • 12:00 Oldiser – videoarbeider fra det forrige århundre, Atelier Nord ANX

  Utstillingen Oldiser – videoarbeider fra det forrige århundre viser til sammen 23 analoge videoarbeider av Jannicke Låker og Per Teljer

 • 12:00 Rachel Whitereads ‘Ether’ (1990) i Vigeland-museet, Vigeland-museet

  22. november 2013 – 16. februar 2014. Som den første kvinnelige mottager av den prestisjefylte Turner-prisen i 1993, har britiske Rachel Whiteread (f. 1963) markert seg som en vesentlig stemme innenfor samtidskunsten. I sal 7 presenterer Vigeland-museet Ether (1990) – et av Whitereads sentrale verker fra hennes tidlige periode, innlånt fra Astrup Fearnley Samlingen i Oslo. Ether har sitt utgangspunkt i en gipsavstøpning av et viktoriansk badekar. Det som derimot presenteres for oss er ikke …

 • 12:00 Åpningsutstilling: SØLVE SUNDSBØ – ROSIE OG 21 MENN, Shoot Gallery

  Stjernefotografen Sølve Sundsbø åpnet i nye Shoot Gallery i Uranienborgveien 5 den 26 oktober. Shoot Gallery er Oslos første private galleri dedikert til kunstfotografi, og det er også Sølve Sundsbøs første separatutstilling i hjemlandet.

 • 12:00 Sten Are Sandbeck / Gunvor Nervold Antonsen / Frode Markhus, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Fredag 15. november har Akershus Kunstsenter gleden av å invitere til åpning av tre nye separatutstillinger med Frode Markhus, Gunvor Nervold Antonsen og Sten Are Sandbeck.

 • 12:00 Utstilling: Geir Tore Holm. Anleggsarbeider., Vigeland-museet

  Geir Tore Holm, Grensesnitt (Interface), 2013, still fra video. Vårt forhold til omgivelsene, naturbruk og landskapets verdi er gjennomgående problemstillinger i Geir Tore Holms kunstneriske praksis. I tilknytning til utstillingen Anleggsarbeider har gårdsbruket Øvre Ringstad i Skiptvet spilt en sentral rolle. Her har kunstneren bodd og arbeidet siden 2010. Øvre Ringstad setter et lokalt utgangspunkt, men ved å vise foto – og videoopptak fra Mosseporten i sør til Lyngen i nord, og presentere …

 • 12:00 Unbalancing The Chaos, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  “Unbalancing The Chaos” Maria Sundby -Separatutstilling Kunstplass 5, Oslo

 • 12:00 Stig Weston: Holt, Bærum Kulturhus

  Med sine monumentale fotografier inviterer Stig Weston betrakteren inn i en refleksjon rundt det fotografiske mediet, samtidig deler han også sine personlige barndomsminner, som mange likevel vil kunne kjenne seg igjen i.

  Velkommen til åpning onsdag 23. oktober kl. 18:00!

 • 12:15 Åpen forelesning – Verena Winkelmann, Oslo Fotokunstskole

  Oslo Fotokunstskole inviterer til åpen forelesning med Verena Winkelmann. Winkelmann er høsten 2013 aktuell med deltakelse i gruppeutstillingen Norwegian Photography, People and Landscape på Centro Cultural Correios i Rio de Janeiro og Museu de Arte de Santa Catarina i Florianopolis og i 2008 utga hun fotoboken Placed.

 • 13:00 Trygve Amundsen / Apples & Squares / 16. til 29.11 2013, S9 Galleri

  I mars 2012 ble han juryiert og akseptert som stolt medlem av NFUK, og siden har han ikke sett seg tilbake. Han har hatt utstillinger i bl.a. Stockholm, Sverige, og i Spoleto, Italia. I november stiller han ut i Agora Gallery i New York og deretter i Narrows Center for the Arts, Fall River, MA, USA. Fra 16.11 til 29.11 er vi altså så heldige å ha ham i S9 Galleri !

 • 14:00 Omvisninger på Nasjonalbiblioteket, Solli Plass

  Har du lurt på hva som skjuler seg bak veggene i Nasjonalbiblioteket på Solli plass i Oslo?

 • 16:30 boklansering!, Tronsmo bokhandel

  Så du trodde “the white album” var en Beatles skive…?!?!? ehhh…kanskje på tide å oppdatere almennkunnskapen….og muligheten er rett rundt hjørnet så ingen flere pinlige øyeblikk i cocktailselskaper hvor small talken stopper opp når dere kommer inn på det uungåelige emnet…. Nysgjerrig….? Hmmm neppe kjenner jeg dere rett, men likevel….kom innom kosedyr butikken TRONSMO førstkommende onsdag, (27/11), det blir en liten (?) release seanse på mitt siste fotoalbum. Vi begynner tidlig, 16.30, og du vil …

 • 16:30 Gratis lynkurs i japansk, koreansk og kinesisk, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

  Gode nyheter til alle som synes det var litt langt å dra på lynkursene i Fredrikstad Kulturhus denne måneden: Fremmedspråksenteret tar konseptet videre til Oslo. Onsdag 27. november fra 16:30 – 18:30 på Deichmanske Grünerløkka kan du lære deg litt om språk som ikke så mange i Norge snakker – enda.

 • 18:00 Backgammon på Colonel Mustard, Colonel Mustard

  Vi er nokre backgammoninteresserte som møtast for litt uhøgtidleg backgammonspeling over ein øl. Alle interesserte er velkomne.

 • 18:00 Lanseringsfest for Paragone #4: UTOPI, Kunstnernes Hus

  Denne utgaven har tema UTOPI.

  Vi kan skilte med temaartikler om arkitekturmodeller og utopiske prosjekter, kuratorvirksomhet, utstillingspraksis, performance, middelalderfresker i Siena, en bokanmeldelse og mer til.

  Det blir selvfølgelig anledning til å få med seg noen eksemplarer av tidsskriftet.

 • 18:00 Pusterom, ukentlig meditasjonskurs, kl. 18-19.00, Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

  Nydelige meditasjoner for å redusere stress og for å oppleve indre fred og velvære

 • 18:00 HEDDA GABLER, Nationaltheatret

  På grunn av stor etterspørsel er Hedda Gabler av Henrik Ibsen tilbake Hovedscenen høsten 2013! Peer Perez Øians suksessforestilling har spilt for fulle hus på Malersalen, Amfiscenen og Hovedscenen siden høsten 2010. «Aldri har jeg ledd og frydet meg mer under et møte med Hedda Gabler» VG

 • 18:30 ROCKSLO | 27. NOV | SAMSAYA + supp.: SIGNE EIDE (konsert for ungdom), Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Klubbscenen

  Konserter for deg under 20 år – ROCKSLO er stolte av å presentere SAMSAYA som skal innlede den første av flere konserter for deg under 20 år i Oslo. Sammen med Signe Eide sparker hun løs den første konserten vår i studentenes storstue Chateau Neuf på Klubbscenen 27. november. Dørene åpner 18:30 og det koster 60 kr i døra og 40 kr dersom du kjøper på forhånd.

 • 19:00 Minneøl for Ingvarsk, Asylet

  Det blir minneøl for Ingvarsk på Asylet onsdag 27. november. Ingvarsk ville ha blitt 35 år den dagen. Det er ikke noe program eller opplegg og alle er velkommen til å stikke innom.

 • 19:00 I want to know that others know what I know, Fyrhuset i Kværnerbyen

  Scenekunstkonstellasjonen Vaco presenterer en iscenesatt visuell og musikalsk collage som sirkulerer rundt nyskreven tekst av den amerikanske dramatikeren Erik Ehn.

 • 19:00 Filmrullonsdag: Rallarblod (1979), Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Lillesalen

  Rallarene kommer til bygda for å bygge jernbane. Innbyggerne er lite fornøyd med rallarenes røffe stil, og ikke minst, kvinnetekke.

 • 19:00 Moloch filmklubb presents: Das weisse Band (The White Ribbon) (2009), UKS (Unge Kunstneres Samfund)

  The White Ribbon is a 2009 black-and-white film written and directed by Michael Haneke. Movie darkly depicts society and family in a northern German village just before World War I and, according to Haneke, “is about the roots of evil. Whether it’s religious or political terrorism, it’s the same thing.”

 • 19:00 IRs mastermøte: Journalistikk og Norge i verden, Stopp Pressen

  Vi har invitert fire tidligere masterstudenter som har skrevet oppgaver om journalistikk og Norges rolle i verden. Oppgavene er svært forskjellige, vi får blant annet høre om norske intervensjoner, fredsprisens uavhengighet og om hvordan Europa så på Norge før 1814.

 • 19:00 Cafesjakk på Torshov, Cafesjakk på Torshov

  Uhøytidlig og sosial cafesjakk for alle uavhengig av ferdighetsnivå, alder o.l.

 • 19:00 Avenue Q, Musikkteateret

  Fra gutta bak suksessene South Park og Book of Mormons får vi se femten nye norske musikalartister i gata AVENUE Q som er til for alle outcasts, skeive, fargede, arbeidsløse og freaks…

 • 19:00 22. juli. Åsne Seierstad og Carsten Jensen, Litteraturhuset

  Åsne Seierstad har skrevet boka En av oss. Før har hun skrevet om krigs- og terrorhandlinger begått på fremmed jord, i Afghanistan, Irak, Serbia. Denne gangen har hun holdt seg hjemme, det er norsk sorg og smerte, norske ofre og en norsk gjerningsmann hun skriver om i sin siste bok. På Litteraturhuset snakker hun med den danske forfatteren, journalisten og samfunnsdebattanten Carsten Jensen om den svarteste dagen i nyere norsk historie.

 • 19:30 KONG LEAR, Nationaltheatret

  Premiere 9. november 2013 på Amfiscenen. Av William Shakespeare. Oversatt av Svein Selvig. Bearbeidet av Bibi Moslet. Regi Stein Winge. Sverre Anker Ousdals avskjedsforestilling.
  “Familien er det farligste stedet å vokse opp”

 • 19:30 Quiz the Kasbah, The Kasbah

  Musikk/allmenn.. Bli med :-)
  Hver onsdag frem til jul for alle, siste gang er det grand finale med de kvalifiserte lagene

 • 20:00 The Organ Club – The Benson Cookbook, Cosmopolite

  Gitarist Bjørn Vidar Solli har satt i sammen et kruttsterkt band for å hylle sin store gitarhelt George Benson.

 • 20:00 ADRIAN MYHR /// CHRISTIAN SKJØDT, Biermannsgården

  Adrian Myhr – kontrabass
  Christian Skjødt – elektronikk, objekter

 • 20:00 Frightened Rabbit, Parkteatret

  Den engelske pressen har forlengst sagt sitt. Frightened Rabbits fjerde album “Pedestrian Verse” er bandets neste steg mot å bli store stjerner, mener The Independent. NME sparer heller ikke på superlativene, og hevder at det nye albumet er Frightened Rabbits mest ambisiøse prosjekt så langt.

 • 20:00 Bikubesong, Det Norske Teatret

  Midt i industristaden Odda, ligg «Murboligen»; ei bustadblokk som konkurrerer med dei bratte fjella som stuper ned i Sørfjorden. Der let forfattaren Frode Grytten ulike skjebnar spela seg ut og veva seg saman i den fleirstemte, fargerike og prisløna romanen Bikubesong. Den var igjen grunnlaget for Lasse Kolsruds dramatisering og oppsetjing.

 • 20:00 Micetro™ med Teater Liksom, Det Andre Teatret

  Micetro er kvelden da husets minst og mest erfarne barker sammen i kampen om vandrepremien; en innrammet 100-lapp.

 • 20:30 Kondolerer – komilab 4.3., Nationaltheatret

  På grunn av stor etterspørsel setter vi opp ekstraforestillinger på Hovedscenen i oktober, november og desember. «Else Kåss Furuseth klarer å få oss til å le med henne. Gitt temaet er det imponerende» Dagbladet

 • 21:00 Global Oslo Music proudly presents behind the groove; on top of the world: DJ Brightness, Sound of Mu

  More soul & funk from one of the funkiest DJ in town & slam poetry feat. Hannah Wozene Kvam