Kalenderen for fredag 29. november 2013

 • 09:00 Bobler fra hvelvet – tegneserieutstilling på Nasjonalbiblioteket, Nasjonalbiblioteket

  Kyss, kapper og kugutter – siden 1813 har Nasjonalbiblioteket mottatt alt som utgis i Norge. Fra vår dype kjeller har vi funnet fram et utvalg godbiter fra Norges tegneseriehistorie. Alt fra de første primitive seriene, til cowboyer og romskip i glanset fullfarge – serier som aldri har vært stilt ut før. Utstillingen varer fra 20. november til 5. desember, og står i 2. etasje på Nasjonalbiblioteket

 • 10:00 OLE LISLERUD – “DONNA”, maleriutstilling, Galleri Nobel

  Galleri Nobels UTSTILLINGSMARATON 6 uker – 6 utstillinger:

  28. november – 1. desember

  Galleri Nobel inviterer til utstilling med
  OLE LISLERUD
  “DONNA”
  Nye malerier

  Velkommen til vernissage
  Torsdag 28. november kl 18.

 • 10:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

  Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

 • 11:00 UNGE INVITERTE, Galleri LNM

  Velkommen til åpning i Galleri LNM torsdag 28. nov. kl. 18.00. Vi avrunder høstsesongen med fem unge kunstnere, utdannet fra akademiene i Oslo, Trondheim og Bergen.

 • 11:00 Marianne Heier: ORFEUS, Kunstnernes Hus

  Marianne Heier: ORFEUS

 • 11:00 Avlyst Model as Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13, Kunstnernes Hus

  Model as Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13

 • 12:00 MARTE JOHNSLIEN Relevo, Galleri Riis

  21 november, 2013 – 18 januar, 2014

  Vernissage torsdag 21 november kl 19-21

 • 12:00 RALLOU PANAGIOTOU Liquid Degrade, Galleri Riis

  21 november, 2013 – 18 januar, 2014

  Vernissage torsdag 21 november kl 19-21

 • 12:00 Oldiser – videoarbeider fra det forrige århundre, Atelier Nord ANX

  Utstillingen Oldiser – videoarbeider fra det forrige århundre viser til sammen 23 analoge videoarbeider av Jannicke Låker og Per Teljer

 • 12:00 Rachel Whitereads ‘Ether’ (1990) i Vigeland-museet, Vigeland-museet

  22. november 2013 – 16. februar 2014. Som den første kvinnelige mottager av den prestisjefylte Turner-prisen i 1993, har britiske Rachel Whiteread (f. 1963) markert seg som en vesentlig stemme innenfor samtidskunsten. I sal 7 presenterer Vigeland-museet Ether (1990) – et av Whitereads sentrale verker fra hennes tidlige periode, innlånt fra Astrup Fearnley Samlingen i Oslo. Ether har sitt utgangspunkt i en gipsavstøpning av et viktoriansk badekar. Det som derimot presenteres for oss er ikke …

 • 12:00 En kollektiv kraftanstrengelse for tapte saker, - PODIUM -

  70 kunstnere viser sin homage til atelieret, kunstnernes aller helligste!

 • 12:00 Åpningsutstilling: SØLVE SUNDSBØ – ROSIE OG 21 MENN, Shoot Gallery

  Stjernefotografen Sølve Sundsbø åpnet i nye Shoot Gallery i Uranienborgveien 5 den 26 oktober. Shoot Gallery er Oslos første private galleri dedikert til kunstfotografi, og det er også Sølve Sundsbøs første separatutstilling i hjemlandet.

 • 12:00 Sten Are Sandbeck / Gunvor Nervold Antonsen / Frode Markhus, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Fredag 15. november har Akershus Kunstsenter gleden av å invitere til åpning av tre nye separatutstillinger med Frode Markhus, Gunvor Nervold Antonsen og Sten Are Sandbeck.

 • 12:00 Utstilling: Geir Tore Holm. Anleggsarbeider., Vigeland-museet

  Geir Tore Holm, Grensesnitt (Interface), 2013, still fra video. Vårt forhold til omgivelsene, naturbruk og landskapets verdi er gjennomgående problemstillinger i Geir Tore Holms kunstneriske praksis. I tilknytning til utstillingen Anleggsarbeider har gårdsbruket Øvre Ringstad i Skiptvet spilt en sentral rolle. Her har kunstneren bodd og arbeidet siden 2010. Øvre Ringstad setter et lokalt utgangspunkt, men ved å vise foto – og videoopptak fra Mosseporten i sør til Lyngen i nord, og presentere …

 • 12:00 Unbalancing The Chaos, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  “Unbalancing The Chaos” Maria Sundby -Separatutstilling Kunstplass 5, Oslo

 • 12:00 Hole Artcenter presenterer: ZOYA TAYLOR – necessary noise, Hole Artcenter

  /> Hole Artcenter presenterer: Zoya Taylor necessary noise 9. november – 15. desember 2013Vernissage lørdag 9. november kl. 15 – 18:00Forfriskninger og åpen kafé Hole Artcenter inviterer til salgsutstilling med Zoya Taylor.Zoya Taylor er Kanadisk/Jamaikansk, bosatt i Oslo i snart 25 år. Hun har hatt en rekke separat utstillinger i bl.a. USA, Kanada, Jamaica Italia og Berlin. Dette er hennes andre store separatutstilling på Hole Artcenter. Når jeg ser på Zoya’s karakterer, blir jeg overveldet …

 • 13:00 Barnevognsvisning i Model as Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13, Kunstnernes Hus

  Barnevognsvisning i Model as Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13

 • 13:00 Trygve Amundsen / Apples & Squares / 16. til 29.11 2013, S9 Galleri

  I mars 2012 ble han juryiert og akseptert som stolt medlem av NFUK, og siden har han ikke sett seg tilbake. Han har hatt utstillinger i bl.a. Stockholm, Sverige, og i Spoleto, Italia. I november stiller han ut i Agora Gallery i New York og deretter i Narrows Center for the Arts, Fall River, MA, USA. Fra 16.11 til 29.11 er vi altså så heldige å ha ham i S9 Galleri !

 • 17:00 Fakkelmarkering for Palestina, Eidsvoll Plass, Foran Stortinget

  29. november er den internasjonale solidaritetsdagen for det palestinske folket og årsdagen til FN-resolusjonen 181 om delingen av Palestina. I den forbindelse arrangerer Palestinakomiteen i Oslo en fakkelmarkering for å stille krav om en rettferdig løsning for palestinerne.

 • 17:30 RONJA RØVERDATTER, Nationaltheatret

  «Det er vakkert, vilt og skummelt når Ronja Røverdatter med akrobatisk og verbal presisjon svinger seg over Nationaltheatrets scene.» VG
  «Vakkert og vilt for nesten hele familien – unntatt de yngste.» Aftenposten
  «Her er mye flott spretten dans, og fin, stemningsskapende musikk…Janne Heltberg som Ronja spiller sin rolle med leken overbevisning.» Dagsavisen

 • 18:00 ‘George Cwirko-Godycki’ – Show opens Nov 29th, blankspace

  Oslo, Norway – On Friday, November 29th, 2013 blankspace is opening its newest show, George Cwirko-Godycki, featuring illustrations from underground artist George Cwirko-Godycki for the Norwegian public from 18:00 – 21:00. Refreshments will be served.

 • 18:00 MIR 16 år! Therese Aune + Firefly Effect & Dj. Sissyfus, Mir

  Da romstasjonen styrtet og brant opp høsten 2001, satt vi trygt på Mir i Toftesgate og sverget på at vi skulle leve evig og fortsette i bane i mange lysår til…
  Romstasjonen Mir ble bare 15 år, nå er Mir 16!

 • 18:00 Oslo Fotomaraton 2013 :utstilling, Cyan galleri

  Oslo Fotomaraton 2013 gikk av stabelen den 24. august. Det var over 100 deltagere som i løpet av tolv timer tok tolv bilder hver.
  Nå vises alle disse bildene på Cyan :galleri.

 • 18:30 Quiz med Underlaget #10, Mr. Pizza

  Hver fredag kl. 19.00 er det quiz på Mr. Pizza på Torshov. Underlaget stiller hver gang. Meld deg på for å få oss til topps. Fem personer til hver opptreden. Oppmøtetidspunkt er kl. 18.30, da quizen starter presis kl. 19.00. Ta gjerne en quizpizza til middag for 99 kroner. Bord er reservert og står på Underlaget.

 • 18:30 Håkan Hellström, Oslo Spektrum

  Etter fantastiske festivalkonserter på Bygdalarm, Stavernfestivalen og Vinjerock tidligere i år er det nå Oslo sin tur til å oppleve den eksplosive og ekstremt smittende spillegleden til Håkan og hans fabelaktige band. Vi skal ordne en skikkelig Håkan-fest dit alle er velkommen og det kommer til å bli dans, dans, dans! Konsertstart 19.30.

 • 19:00 Linn Pedersen – Sedimentality, MELK

  MELK proudly presents Sedimentality by Linn Pedersen.

  A foggy hillside, a mountain of dust and pebbles, heaps of fresh asphalt by a country road. Some rainbow coloured rope streched between the white walls, vertical wooden sticks and a cairn of volcanic stones – a few fixtures in an otherwise amorphous landscape. Walking along a path, one does not only leave physical imprints and traces behind, but also invisible strata of emotional sediments; ones sedimentality.

 • 19:00 Galleri-åpning: Guttorm Nordø møter May-Irene Aasen, Galleri MAP

  May-Irene Aasen fotograferer mennesker, dyr og landskap, og hun fokuserer gjerne på odde situasjoner og øyeblikk, ofte med en mørk, men humoristisk tone.
  Hun forholder seg til det hun ser, der det skjer. Scenene hun henter motivene fra er realistiske, men hun lager gåter, kaos og subjektive fortellinger ved å sammenstille bildene i nye sammenhenger.

 • 19:00 I want to know that others know what I know, Fyrhuset i Kværnerbyen

  Scenekunstkonstellasjonen Vaco presenterer en iscenesatt visuell og musikalsk collage som sirkulerer rundt nyskreven tekst av den amerikanske dramatikeren Erik Ehn.

 • 19:00 Tresnitt og koldnål, Galleri VEKTA

  Velkommen til utstillingen “Tresnitt og koldnål” på Galleri VEKTA. Studenter fra Einar Granum Kunstfagskole viser grafikk i små formater. Salg rett fra vegg, til gunstige priser.

 • 19:00 Hammer! Making Movies Out of Sex and Life, Kunsthall Oslo

  Foto: Susan Wides. Kunsthall Oslo har gleden av å presentere den amerikanske filmskaperen og kunstneren Barbara Hammer, 29. november – 15. desember. Fredag 29. november kl. 19 forteller hun om sitt omfattende kunstnerskap på Kunsthall Oslo med foredraget “Hammer! Making Movies Out of Sex and Life”. Barbara Hammer (født 1939) er kjent for sine 40 år med formale og kulturelle eksperimenter innen filmmediet, der hun har undersøkt lerretet, biografien, historien og seksualiteten. Hun har laget over …

 • 19:00 Ivar Furre Aam: The expressions of the emotions, Black Box Teater

  «Expressions of the Emotions» er andre del i et prosjekt som undersøker følelser og deres funksjon på scenen. Hva er egentlig en følelse? I denne delen møter vi følelsene ansikt til ansikt.

 • 19:30 Sweet Marie spiller sweet høstkonsert, The Kasbah

  Fra tigging til trygghet inviterer til en skikkelig trivelig høstkveld på The Kasbah fredag 29.november med Sweet Marie.

 • 20:00 Jack Bangerter – Intersecting ISON, NoPlace

  Noplace, Oslo proudly presents: INTERSECTING ISON Jack Bangerter 29.11.13 – 08.12.13 Opening: Friday 29.11.13, 20.00 – 23.00 … Opening hours 14-17, Saturdays and Sundays

 • 20:00 Undersentralen presenterer: Scotomata – live video forestilling + Dj Bookebaggen, Sound of Mu

  Undersentralen er Kjersti Sundland og Anne Bang-Steinsvik. Ved å ta i bruk et hjemmesnekret avviklingspanel for lyd og bilde programmert i Isadora av Eirik Jørstad, har kunstnerduoen utforsket ulike former for live video improvisasjoner. Undersentralens webside I kveld spilles forestillingen Scotomata! Scotomata er den tredje forestillingen Undersentralen produserer, og er et samarbeid med musiker og komponist Mari Kvien Brunvoll. Utgangspunktet for forestillingen er et lyd og videoopptak av en …

 • 21:00 Slippkonsert med Fredsbevegelsen Fyllesjuk i Folkedrakt, St. Halvard Pub & Bistro

  8. november slipper Fredsbevegelsen sin første fullengdes LP, “Sør for himmelen”.

 • 21:00 El Cuero + Gjesteartist: SISI, Parkteatret

  4. oktober ga El Cuero ut sin første liveplate: ‘El Cuero’s Justice – Live’. Med et flunkende nytt og slagkraftig livealbum under beltet har det aldri vært et bedre tidspunkt å oppleve El Cuero live!

 • 21:00 Hurts, Rockefeller

  De er et utrolig bra liveband og imponerer virkelig live, så det er en glede og nå skulle ha de tilbake til Norge.

 • 22:00 Cavebones LIVE – Pokalen, Maridalsveien 13, Oslo, Pokalen

  50s rockabilly, 60s garage and 70s punk gone bad!

 • 22:00 DJ Marius Circus & Astronaut, Ingensteds

  Marius Circus (Full Pupp) og Astronaut er tilbake på Ingesteds denne fredagen.

 • 22:00 DISKOSTATIC ⦿ balErik b2b A:G ⦿ Rowenism, Seeds

  SEEDS – TORDENSKIOLDSGATE 3 – FREDAG 29/11 – 22.00-03.00 – GRATIS FØR MIDNATT
  (cc: 100kr etter 24.00)
  djs:
  balErik b2b A:G
  Rowenism

  balErik feirer også bursdag denne kvelden

  House & Techno Music

 • 22:30 Svein Tindberg og Padde på Bikuben, Bikuben, Det Norske Teateret

  Resultat av dårleg barneoppdragelse – Absurd kveld med Svein Tindberg og undergrunnsbandet Padde.

 • 23:00 Pay It Forward m/ Speakeasy ElectroSwing Oslo @ The Villa, Sweatshop, The Villa

  Kveldens arrangement i The Villa sin SweatShop er det veldedighetskonseptet Pay It Forward som står for. Denne kvelden har de med seg Speakeasy ElectroSwing Oslo, som har i de siste åra servert 1930-tallets festivitas til Oslos danseglade folk. Sammen skal de nå gjøre fest for Changes For Animals Foundation.

 • 23:00 HIT&RUN Club, Pigalle

  Hold julestresset på en armlengdes avstand denne siste fredagen i november måned. Det blir soul, r&b, beat og populærmusikk fra 60-tallets USA, England og Frankrike som står på menyen denne kvelden, servert på originale vinylplater som snurrer sånn ca. 45 ganger i minuttet. Vel møtt!