Kalenderen for onsdag 4. desember 2013

 • 09:00 Bobler fra hvelvet – tegneserieutstilling på Nasjonalbiblioteket, Nasjonalbiblioteket

  Kyss, kapper og kugutter – siden 1813 har Nasjonalbiblioteket mottatt alt som utgis i Norge. Fra vår dype kjeller har vi funnet fram et utvalg godbiter fra Norges tegneseriehistorie. Alt fra de første primitive seriene, til cowboyer og romskip i glanset fullfarge – serier som aldri har vært stilt ut før. Utstillingen varer fra 20. november til 5. desember, og står i 2. etasje på Nasjonalbiblioteket

 • 10:00 Utstilling: På sporet av Knutsen og Ludvigsen, Popsenteret

  Besøk den populære utstillingen om Knutsen & Ludvigsen på Popsenteret i høst!

 • 11:00 Model as Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13, Kunstnernes Hus

  Model as Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13

 • 11:00 Marianne Heier: ORFEUS, Kunstnernes Hus

  Marianne Heier: ORFEUS

 • 11:00 Juleutstillingen, Kunstnerforbundet

  150 kunstnere deltar. Kunstnerforbundet er fylt til randen av maleri, skulptur, grafikk, tekstil, kunsthåndverk og smykker. Velkommen!

 • 11:00 UNGE INVITERTE, Galleri LNM

  Velkommen til åpning i Galleri LNM torsdag 28. nov. kl. 18.00. Vi avrunder høstsesongen med fem unge kunstnere, utdannet fra akademiene i Oslo, Trondheim og Bergen.

 • 12:00 VELKOMMEN TIL UNIKUMS JULEMARKED!, UNIKUM

  Salg av håndlagede designprodukter i naturmaterialer – glassfat, barnetepper, sitteunderlag, puter i lin og ull, glassornamenter mm.

 • 12:00 MARTE JOHNSLIEN Relevo, Galleri Riis

  21 november, 2013 – 18 januar, 2014

  Vernissage torsdag 21 november kl 19-21

 • 12:00 RALLOU PANAGIOTOU Liquid Degrade, Galleri Riis

  21 november, 2013 – 18 januar, 2014

  Vernissage torsdag 21 november kl 19-21

 • 12:00 Rachel Whitereads ‘Ether’ (1990) i Vigeland-museet, Vigeland-museet

  22. november 2013 – 16. februar 2014. Som den første kvinnelige mottager av den prestisjefylte Turner-prisen i 1993, har britiske Rachel Whiteread (f. 1963) markert seg som en vesentlig stemme innenfor samtidskunsten. I sal 7 presenterer Vigeland-museet Ether (1990) – et av Whitereads sentrale verker fra hennes tidlige periode, innlånt fra Astrup Fearnley Samlingen i Oslo. Ether har sitt utgangspunkt i en gipsavstøpning av et viktoriansk badekar. Det som derimot presenteres for oss er ikke …

 • 12:00 En kollektiv kraftanstrengelse for tapte saker, - PODIUM -

  70 kunstnere viser sin homage til atelieret, kunstnernes aller helligste!

 • 12:00 Åpningsutstilling: SØLVE SUNDSBØ – ROSIE OG 21 MENN, Shoot Gallery

  Stjernefotografen Sølve Sundsbø åpnet i nye Shoot Gallery i Uranienborgveien 5 den 26 oktober. Shoot Gallery er Oslos første private galleri dedikert til kunstfotografi, og det er også Sølve Sundsbøs første separatutstilling i hjemlandet.

 • 12:00 Sten Are Sandbeck / Gunvor Nervold Antonsen / Frode Markhus, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Fredag 15. november har Akershus Kunstsenter gleden av å invitere til åpning av tre nye separatutstillinger med Frode Markhus, Gunvor Nervold Antonsen og Sten Are Sandbeck.

 • 12:00 Utstilling: Geir Tore Holm. Anleggsarbeider., Vigeland-museet

  Geir Tore Holm, Grensesnitt (Interface), 2013, still fra video. Vårt forhold til omgivelsene, naturbruk og landskapets verdi er gjennomgående problemstillinger i Geir Tore Holms kunstneriske praksis. I tilknytning til utstillingen Anleggsarbeider har gårdsbruket Øvre Ringstad i Skiptvet spilt en sentral rolle. Her har kunstneren bodd og arbeidet siden 2010. Øvre Ringstad setter et lokalt utgangspunkt, men ved å vise foto – og videoopptak fra Mosseporten i sør til Lyngen i nord, og presentere …

 • 12:00 Unbalancing The Chaos, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  “Unbalancing The Chaos” Maria Sundby -Separatutstilling Kunstplass 5, Oslo

 • 12:00 Stig Weston: Holt, Bærum Kulturhus

  Med sine monumentale fotografier inviterer Stig Weston betrakteren inn i en refleksjon rundt det fotografiske mediet, samtidig deler han også sine personlige barndomsminner, som mange likevel vil kunne kjenne seg igjen i.

  Velkommen til åpning onsdag 23. oktober kl. 18:00!

 • 12:00 KONG LEAR, Nationaltheatret

  Premiere 9. november 2013 på Amfiscenen. Av William Shakespeare. Oversatt av Svein Selvig. Bearbeidet av Bibi Moslet. Regi Stein Winge. Sverre Anker Ousdals avskjedsforestilling.
  “Familien er det farligste stedet å vokse opp”

 • 12:15 Åpen forelesning – Markus Li Stensrud, Oslo Fotokunstskole

  Oslo Fotokunstskole inviterer til åpen forelesning med Markus Li Stensrud. Li Stensrud gikk ut av Statens Kunstakademi i 2011 hvor han viste det kritikerroste prosjektet Everyone’s Gone to the Moon som fikk NRKs anmelder til å utrope han til avgangsutstillingens “ensomme stjerne” og i 2012 ble han nominert til Sparebankstiftelsens kunststipend og deltok på den tilhørende stipendutstillingen på Oslo Kunstforening.

 • 13:00 Jonatan Knut & Anna Smillidotter / Nomads / 30.11 – 13.12, S9 Galleri

  Jonatan Knut og Anna Smillidotter vil vise bilder og tekstilarbeider fra forskjellige steder som de opp gjennom årene har kallt “hjem”. Som mange unge mennesker i dag, lever de et nomadisk liv og beveger seg rundt hele tiden. Utstillingen gir et innblikk i hvordan de opplever verden.

 • 14:00 Omvisninger på Nasjonalbiblioteket, Solli Plass

  Har du lurt på hva som skjuler seg bak veggene i Nasjonalbiblioteket på Solli plass i Oslo?

 • 17:30 Steffen Kverneland – et møte med Munch, Galleri Norske Grafikere

  Vi markerer Edvard Munchs 150 årsdag i desember! Velkommen til et møte med Steffen Kverneland onsdag 4. desember kl. 17.30. Tegneserieskaperen har brukt 7 år på å fordype seg i Munchs univers. Nå vil han fortelle om arbeidet med tegneseriebiografien som han nylig vant Brageprisen for i kategorien sakprosa.

 • 18:00 Pusterom, ukentlig meditasjonskurs, kl. 18-19.00, Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

  Nydelige meditasjoner for å redusere stress og for å oppleve indre fred og velvære

 • 18:00 De store debutantdagene. Presentasjon av årets skjønnlitterære debutanter, Litteraturhuset

  For sjuende år på rad inviterer vi til Debutantdager på Litteraturhuset. To kvelder etter hverandre presenterer og leser etablerte forfattere sine ferske kollegaer og ønsker dem inn i forfattervarmen. Og debutantene leser. Noveller, romaner, lyrikk. De gode fortellingene, språkeksperimentene, det uventa, det gjenkjennelige, sårt og sprekt. Det blir et virvar av stemmer og sjangrer, og alt sammen er helt, helt nytt.

 • 19:00 Sjakk på Myrens Kjøkken, Cafesjakk på Torshov

  Vi er noen som møtes på Myrens Kjøkken på Torshov for å spille sjakk med jevne mellomrom og håper på flere deltakere. Tirsdag eller onsdag fra kl 19 er det vanligste tidspunktene.

 • 19:00 Moloch filmklubb presents: Waking Life (2001), UKS (Unge Kunstneres Samfund)

  Waking Life is a 2001 American animated drama film directed by Richard Linklater. The film focuses on the nature of dreams, consciousness, and existentialism.

 • 19:00 Expat Cafe, Henriken

  Hver måned møtes nordmenn og fremmedspråklige på Henriken for å øve seg på språk over en øl. Arrangementet er et samarbeid mellom Lingu språksenter og Henriken. Det settes ut flagg på bordene som viser hvilket språk som snakkes, alle er velkomne!

 • 19:30 FREUDS SISTE MØTE, Nationaltheatret

  Freuds siste møte er en både humoristisk og dypt alvorlig forestilling, et intenst kammerspill som har gått sin seiersgang off Broadway.
  «Freuds siste møte er morsomt, utfordrende og aktuelt» Klassekampen

 • 19:30 HEDDA GABLER, Nationaltheatret

  På grunn av stor etterspørsel er Hedda Gabler av Henrik Ibsen tilbake Hovedscenen høsten 2013! Peer Perez Øians suksessforestilling har spilt for fulle hus på Malersalen, Amfiscenen og Hovedscenen siden høsten 2010. «Aldri har jeg ledd og frydet meg mer under et møte med Hedda Gabler» VG

 • 19:30 Quiz the Kasbah, The Kasbah

  Musikk/allmenn.. Bli med :-)
  Hver onsdag frem til jul for alle, siste gang er det grand finale med de kvalifiserte lagene

 • 19:30 Quiz the Kasbah, The Kasbah

  Musikk/allmenn.. Bli med :-)
  Hver onsdag frem til jul for alle, siste gang er det grand finale med de kvalifiserte lagene

 • 20:00 Andy Allo (US) + Support: Ine Hoem, Parkteatret

  Skuespiller, musiker, instrumentalist, modell og låtskriver.. 24 år gamle Andy Allo har tatt verden med storm og er kjent fra TV komedien ‘The Game’, talkshowet ‘Attack of the show’, samt musikalske opptredener på Jimmi Kimmel live og duett med rapperen Blu. Siden 2011 har hun vært fast gitarist og sanger i The New Power Generation, bandet til Prince.

 • 20:00 Anti Poison Slammer, Naustet og Lanternen

  Anti Poison Slammer spiller musikk for deg som både elsker perfekte pop-melodier og skeiv støy.

 • 20:00 TAMMIE TAMBOURINE @ INTERNASJONALEN, Internasjonalen

  Tammie Tambourine er bandet som tar publikum med storm!
  Onsdag 4. desember gjør Tammie Tambourine en mega konsert på Internasjonalen. Dette er høsten eneste konsert. Det blir single OG musikkvideo release av låta “HEY”, samtidig spiller vi to splitter nye låter!
  Dette kan du ikke gå glipp av!

 • 20:00 Micetro™ med Teater Liksom, Det Andre Teatret

  Micetro er kvelden da husets minst og mest erfarne barker sammen i kampen om vandrepremien; en innrammet 100-lapp.

 • 21:00 Luke Vibert – Live at Ingensteds, Ingensteds

  The legendary Luke Vibert aka Wagon Christ aka Kerrier District aka Amen Andreas will be elightening us with a two hour live set. Deadswan & Chris Lynch will warm the room for him while DJ Baz give some beats to the beer peeps. Mads Meskalin will be providing multiple visuals. It is that simple