Kalenderen for mandag 27. januar 2014

 • 09:30 “IGEN” – Aaben Dans (DK), Dansens Hus

  «Igen» er en danseforestilling for små barn og de voksne om livets frydefullhet– intet mindre! Fra Danmark har vi invitert Aaben Dans for å gi de aller minste en sjeldent vakker, stemningsfull og morsom danseopplevelse.

 • 10:00 «Humor er tull» – vitsetegninger av Ragnar Joker Pedersen, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

  Grafill og Deichmanske bibliotek Grünerløkka presenterer utstillingen «Humor er tull» – vitsetegninger av Ragnar Joker Pedersen Joker (1942–2007) var en av de fremste fornyerne av norsk humor i etterkrigstiden, og en av våre mest publiserte vitsetegnere. Han solgte sin første tegning bare 14 år gammel og viet resten av sitt liv til kultivering av humor gjennom tekst og tegning. I 1967 startet han det legendariske vittighetsmagasinet KOnK, og han bokdebuterte i 1974 med stripesamlingen «Din …

 • 11:00 “IGEN” – Aaben Dans (DK), Dansens Hus

  «Igen» er en danseforestilling for små barn og de voksne om livets frydefullhet– intet mindre! Fra Danmark har vi invitert Aaben Dans for å gi de aller minste en sjeldent vakker, stemningsfull og morsom danseopplevelse.

 • 12:00 Cyan :stipendutstilling 2014, Cyan galleri

  Cyan :galleri arrangerer for femte gang stipendutstilling for fotografer, og sørger igjen for et arrangement som gir like mye spenning til publikum som til søkerne som stiller ut fotografiene sine!

 • 17:00 Oslo Winter Walks Akershus Festning og Kvadraturen, Thon Hotel Panorama

  Vi vandrer langs vollene og fortsetter i Kvadraturen med historier om konger, adelsmenn, tjuver og spøkelser. Start: Lobby, Thon Hotel Panorama, Rådhusgaten 7b

 • 18:00 Cyan :arena – stipendutstillingen, Cyan galleri

  Cyan :arena er et månedlig åpen møte for fotografer og fotointeresserte. Siste mandag i måneden inviterer vi til sosialt faglig samvær og kritisk debatt, interessante foredrag, eller lærerike workshop.

 • 19:00 MUSIKKFORUM – FILMMUSIKKENS TRENDER OG BEVEGELSER …, BLÅ

  Montages-filmskribent og filmmusikk-kjenner Thor Joachim Haga vil snakke om internasjonale trender og retninger i filmmusikk de siste tyve årene. Hagas betraktninger følges deretter opp av et panel med filmkomponistene Gaute Storaas (Dom Över Död Man, Elias), Knut Avenstroup Haugen (Age Of Conan, Jul i Flåklypa) og Ginge (Den Brysomme Mannen, Julekongen).

 • 19:00 Supermandag: Blade Runner (1982), Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Lillesalen

  Filmen Ridley Scott sjølv meiner er den mest personlege og komplette han har regissert. Ein dystopisk neo-noir frå eit Los Angeles fjernt frå byen slik vi kjenner han i dag, der spørsmålet om kva det vi seia å vera menneske står sentralt.

 • 19:00 Lanseringsfest: KJEDET ENEBOLIG – Rapport fra provinsen, Halvbroren, bokhandelen i Cappelen Damm

  “Kjedet enebolig – rapport fra provinsen” er en personlig beretning om kampen for å komme til ro.

  Det er også en fortelling om ambisjonenes død, bleienes vekt og gleden ved å kjøpe seg høytrykksspyler.

 • 19:00 Pubsjakk, Henriken

  Hver mandag er det pubsjakk på Henriken.

 • 19:00 KONG LEAR, Nationaltheatret

  Premiere 9. november 2013 på Amfiscenen. Av William Shakespeare. Oversatt av Svein Selvig. Bearbeidet av Bibi Moslet. Regi Stein Winge. Sverre Anker Ousdals avskjedsforestilling.
  “Familien er det farligste stedet å vokse opp”

 • 20:00 Visning, Nationaltheatret

  av Cecilie Løveid.
  regi: Jon Tombre

 • 20:30 SORT KANAL – Japansk aften del 2, Radio Nova fm 99,3

  Sort Kanal vil ikveld fortsette sin utforskning av den japanske musikalske undergrunnen. Oppdag ny sensasjonell musikk du ikke ante eksistensen av! Kanskje dukker det opp litt kinesiske og franske ting også. Hvem vet?? Følg med!!

 • 22:30 En arktisk romodyssé – ny norsk dokumentar, NRK 2

  Norsk dokumentar. I 1967 reiste Roald Søfteland til Ny-Ålesund på Svalbard. Han skulle være ansvarlig for en høyteknologisk satellittstasjon som var en viktig del av et stort pionérprosjekt. For første gang skulle Europa sende satellitter i bane rundt jorda. Men utfordringene stod i kø, og ikke minst var Sovjetunionen sterkt kritisk og mistenksom. Søfteland ble stående i skjæringspunktet med et stort ansvar. Regi: Lars Einar Skageberg.