Kalenderen for onsdag 16. april 2014

  • 07:00 ØySteins Metode, Prosjektrom Carl Berner

    Skulpturarena öst presenterer:

    ØySteins Metode

    Synnøve Øyen
    John K. Raustein

    9. april – 18. mai 2014
    Prosjektrom Carl Berner

    Velkommen til åpning onsdag 9. april kl. 18:00, Carl Berner t-banestasjon.
    Sammenkomst i Billedhoggerhuset, Hekkveien 5, kl. 19:00-21:30

    Åpningstider: som t-banen

  • 10:00 Utstilling: Anna Fiske – Gruppa og andre tegneserier, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

    Anna Fiske har nylig utgitt boka Gruppa, som er hennes første tegneseriebok for voksne på ti år. 8. april – 1. juni 2014 kan du se en utstilling med tegninger fra boka og andre prosjekt på Galleri VIS og Serieteket.

  • 10:00 Martin Bech-Ravn: Night on the sun, Galleri LNM

    Martin Bech-Ravn født 1983 i Danmark, bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved Glasgow School of Art og Kunstakademiet i Oslo. I hans malerier setter arkitektoniske former scenen og de menneskelige karakterene uteblir. Verkene inneholder elementer hentet fra både populærkultur og hverdag. De ulike elementene settes sammen til formale komposisjoner hvor hvert element blir tildelt en ny betydning og funksjon. Maleriene beveger seg fritt mellom abstraksjon og realitet og det er spennet mellom …

  • 11:00 Utstillinger med Zdenka Rusova, Beth Wyller og Jannicke Låker, Kunstnerforbundet

    Zdenka Rusova Utstillingen til Zdenka Rusova i Overlyssalen spenner over 35 år med tegning og grafikk, og er hentet fra ulike perioder i hennes kunstnerskap; fra surrealistisk figurasjon til abstraksjon. Hovedvekten ligger på menneskehodet som gjenkjennbar figur, forvridde ansikter og som abstrahert form. De seneste arbeidene, fra årene rundt 2000, viser det nordiske landskapet i et raskere og mer ekspressivt uttrykk. Beth Wyller, keramikk Wyller arbeider mot uttrykk og fortellinger som er nye – …

  • 11:00 Rasmus Danø – Open Barrier, Galleri Norske Grafikere

    Med utstillingen Open Barrier peker Rasmus Danø på den vestlige kulturens dobbeltmoral: Vi prediker frihet og åpenhet på samme tid som individet, i stadig større grad, blir utsatt for overvåkning og overgrep på den personlige frihet. Dette belyser han gjennom visuelle tegn, tekstuelle utsagn og romlige grep. Det ene utsagnet griper over i det neste, og skaper en flyt av analog informasjon. Tilskueren blir dermed gjort til en deltaker, som en brikke i et større spill.

  • 12:00 Utstilling | Jan Trygve Fløysvik | Return to Base – malerier, Galleri Gamle Oslo

    Ingen Straussvals i verdensrommet. En underliggende uro med punkter av statisk hvile. Nødvendigheten av å befinne seg i det komplekse rommet som har bygget seg rundt oss.

  • 12:00 Anders Sletvold Moe: Passage for Reflection, Vigeland-museet

    Passage for Reflection er en stedsspesifikk monumentalskulptur. Tilsynelatende møtes du kun av en høy vegg, men skulpturens intime monumentalitet inviterer deg inn. To bemalte flater, delvis dekket med tak, danner en passasje man kan bevege seg gjennom. Dagslyset fra vindu og overlys, skaper refleksjoner og lysspill i flatene. Verkets tittel spiller på den flertydige betydningen av refleksjon, det vil si både som speiling og tenkning. Sletvold Moe var i 2013 blant annet aktuell under Norsk …

  • 12:00 STEIN RØNNING Esplaceant (unfinished business), Galleri Riis

    March 15 – May 3, 2014
    Opening reception Saturday March 15 from 12 to 4 pm.

  • 12:00 ELINE MUGAAS I Make Another Room, Galleri Riis

    March 15 – May 3, 2014
    Opening reception Saturday March 15 from 12 to 4 pm

  • 20:00 Quiz the Kasbah, The Kasbah

    Musikk/allmenn.. Bli med :-)
    Hver onsdag.

  • 21:00 PÅSKE PÅ MAKSITAKSI!, Maksitaksi

    Det blir hygge og koz på MAKSITAKSI hela uka! Så ta med dej vennerne dine og dyk opp i pilestredet! Du finner oss nede i kjellern rett over gata till blitzhuset, dørrerne åpner kl 21.00, vi ses!

  • 21:00 300AD presenterer: SHARKU (NO) / HEMLIGA SKOLAN (SE), Café Mir

    Den 16. April presenterer labelkollektivet 300AD konserter av Sharku og Hemliga Skolan, og DJs fra 300AD.

  • 21:00 KOSOCLUB @ FISK & VILT 16.april, Fisk & Vilt

    /// KOSOCLUB fyller bakgården på Fisk & Vilt med kjærlighet, cava og danseglade kosoclubianere. ///

  • 22:00 Industrial Mayhem III, Taket på Rockefeller

    Vi holder oss i mørket og i skyggen av Inferno. Det er på tide å begynne helligdagene med skitne beats og svette toner. Ingen friskus på fjellet? Kom på fest med oss!