Kalenderen for torsdag 24. april 2014

 • 07:00 ØySteins Metode, Prosjektrom Carl Berner

  Skulpturarena öst presenterer:

  ØySteins Metode

  Synnøve Øyen
  John K. Raustein

  9. april – 18. mai 2014
  Prosjektrom Carl Berner

  Velkommen til åpning onsdag 9. april kl. 18:00, Carl Berner t-banestasjon.
  Sammenkomst i Billedhoggerhuset, Hekkveien 5, kl. 19:00-21:30

  Åpningstider: som t-banen

 • 10:00 Utstilling: Anna Fiske – Gruppa og andre tegneserier, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

  Anna Fiske har nylig utgitt boka Gruppa, som er hennes første tegneseriebok for voksne på ti år. 8. april – 1. juni 2014 kan du se en utstilling med tegninger fra boka og andre prosjekt på Galleri VIS og Serieteket.

 • 10:00 Martin Bech-Ravn: Night on the sun, Galleri LNM

  Martin Bech-Ravn født 1983 i Danmark, bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved Glasgow School of Art og Kunstakademiet i Oslo. I hans malerier setter arkitektoniske former scenen og de menneskelige karakterene uteblir. Verkene inneholder elementer hentet fra både populærkultur og hverdag. De ulike elementene settes sammen til formale komposisjoner hvor hvert element blir tildelt en ny betydning og funksjon. Maleriene beveger seg fritt mellom abstraksjon og realitet og det er spennet mellom …

 • 10:00 Rasmus Danø – Open Barrier, Galleri Norske Grafikere

  Med utstillingen Open Barrier peker Rasmus Danø på den vestlige kulturens dobbeltmoral: Vi prediker frihet og åpenhet på samme tid som individet, i stadig større grad, blir utsatt for overvåkning og overgrep på den personlige frihet. Dette belyser han gjennom visuelle tegn, tekstuelle utsagn og romlige grep. Det ene utsagnet griper over i det neste, og skaper en flyt av analog informasjon. Tilskueren blir dermed gjort til en deltaker, som en brikke i et større spill.

 • 11:00 Beyond Dark/ Anne Léger, RAM galleri

  Til separatutstillingen i RAM galleri har kunstneren Anne Léger laget en ny smykkeserie med tittelen ”Beyond Dark”. Utstillingen består av smykker og fotografier. Fotografiene viser menn og kvinner i ulike aldre som bærer av et utvalg av smykkene. I serien “Beyond Dark” har Léger forlatt det frodige og ornamentalistiske formspråket som hun er kjent for og skapt mer skulpturelle abstrakte komposisjoner. Smykkene er inspirert av Skandinavisk etterkrigsarkitektur, tydelige konstruksjoner og …

 • 11:00 Utstillinger med Zdenka Rusova, Beth Wyller og Jannicke Låker, Kunstnerforbundet

  Zdenka Rusova Utstillingen til Zdenka Rusova i Overlyssalen spenner over 35 år med tegning og grafikk, og er hentet fra ulike perioder i hennes kunstnerskap; fra surrealistisk figurasjon til abstraksjon. Hovedvekten ligger på menneskehodet som gjenkjennbar figur, forvridde ansikter og som abstrahert form. De seneste arbeidene, fra årene rundt 2000, viser det nordiske landskapet i et raskere og mer ekspressivt uttrykk. Beth Wyller, keramikk Wyller arbeider mot uttrykk og fortellinger som er nye – …

 • 11:00 In These Great Times, Kunstnernes Hus

  Thomas Bayrle, Victor Boullet, Paul Chan, Ane Hjort Guttu, Jenny Holzer, Kristine Kemp, Per-Oskar Leu, Adrian Piper, Lina Selander, Mladen Stilinović og Sturtevant. 21. februar – 27. april 2014 Kuratert av François Piron, Lyon / Paris – Kunstnernes Hus har gleden av å åpne dørene til den internasjonale gruppeutstillingen In These Great Times. Utstillingen er kuratert av den franske kuratoren François Piron og sammenstiller noen av den politiske kunstens viktigste aktører med unge skandinaviske …

 • 11:00 ATHEIST Shoes pop up shop in Oslo!, MESH

  ATHEIST Shoes is coming to Norway! For 4 days, we’ll have a pop-up space on the ground floor of MESH, Tordenskioldsgate 3, 0160 Oslo.

 • 11:00 Else Marie Hagen | Stein Rønning, Kunstnernes Hus

  a Rothe av Stein Rønning The Success Indicator av Else Marie Hagen Else Marie Hagen Vokabular | Stein Rønning Hierlieu Åpning fredag 14. mars kl 19.00 14. mars – 27. april 2014 Kurator: Ida Kierulf Kunstnernes Hus har gleden av å invitere til åpningen av vårens to hovedutstillinger med Else Marie Hagen og Stein Rønning. Hagen og Rønning arbeider med fotografi og fotografiske installasjoner og vil presenteres i hver sin overlyssal. Utstillingene blir kunstnernes største presentasjon i Oslo, og …

 • 12:00 Utstilling | Jan Trygve Fløysvik | Return to Base – malerier, Galleri Gamle Oslo

  Ingen Straussvals i verdensrommet. En underliggende uro med punkter av statisk hvile. Nødvendigheten av å befinne seg i det komplekse rommet som har bygget seg rundt oss.

 • 12:00 STEIN RØNNING Esplaceant (unfinished business), Galleri Riis

  March 15 – May 3, 2014
  Opening reception Saturday March 15 from 12 to 4 pm.

 • 12:00 ELINE MUGAAS I Make Another Room, Galleri Riis

  March 15 – May 3, 2014
  Opening reception Saturday March 15 from 12 to 4 pm

 • 12:00 Fotoutstilling: STEPHEN GILL – TALKING TO ANTS, Shoot Gallery

  Shoot Gallery presenterer den engelske fotografen Stephen Gill i Norge for første gang med utstillingen Talking to Ants. Talking to Ants viser bilder fra tre forskjellige serier, A series of Disappointments (2008) og et utvalg fra hans enestående ”in camera photograms”-fotografier fra seriene Outside-In (2010) og Talking to Ants (2009-13).

 • 12:30 Presentasjonskurs til intropris!!, Vulkan

  Stort introduksjonstilbud: 30% avslag på presentasjonskurs!!
  Lær hvordan du bedre kan takle nervøsitet og stress når du snakker for en forsamling.

 • 13:00 Private Pleasure in Public: MAGNUS BERNTZ ERIKSEN UTSTILLING, Galleri SchadenFreuden

  Velkommen til åpning Torsdag 3. April kl. 19:00-21:00

  Galleri SchadenFreuden’s next exhibition ‘Private Pleasure in Public’ presents Magnus Berntz Eriksen. Returning to one of his favourite topics, Rock and Roll, the gallery has undergone a transformation now draped in red velvet with guitars that have been amplified and modified to leave a human impression. He brings together a live performance with painting, sculpture and an installation for public use.

 • 13:30 Prioritering av det frie feltet, – fleip eller fakta?, Litteraturhuset

  Dialogmøte 24. april kl.13.30-16.30 på Litteraturhuset, Amalie Skram, i Oslo.
  Regjeringen sier de vil prioritere det frie feltet og frilansere. Men hva betyr det egentlig?
  Transnational Arts Production (TrAP) inviterer til samtale om fremtiden for den norske kunstscenen. Hvilken rolle spiller de uavhengige og ikke-kommersielle aktørene som premissleverandører for innovasjon?

 • 17:00 Lansering – Erling Indreeide, Tronsmo bokhandel

  Velkommen til lansering av Erling Indreeides diktsamling – Infitivsmerke. Erling Indreeide leser. Professor i astrofysikk Øystein Elgarøy snakker om tid og rom i moderne fysikk og i boka. Lett servering. Velkommen!

 • 17:30 Ekstra omvisning i utstillingen R. B. Kitaj – Diaspora, Astrup Fearnley Museet

  Vår utstilling ‘R.B. Kitaj – Diaspora’ begynner å nærme seg slutten. Grunnet stor etterspørsel setter vi opp en ekstra omvisning i utstillingen torsdag 24. april kl. 17:30! “Astrup Fearnley Museet har en av verdens beste samlinger av den amerikanskfødte briten R.B. Kitaj, som jeg synes er en av de mest spennende kunstnerne i etterkrigstiden.” – Lars Elton om utstillingen i magasinet KUNST. Omvisningene koster kr 50,- per person (i tillegg til ordinær inngangsbillett). Gratis for medlemmer i …

 • 18:00 Byfabrikken: Pils og prat – pop-up edition, Magnus gate 1

  Da er det klart for vårens Pils og prat og nå er endelig oppmøtested klart!

  Denne gangen blir det pop-up-bar i Magnus gate 1, rett bak politihuset på Grønland. Her blir det gode wieners, billig pils og inspirerende prat.

  Temaer for kvelden er parallelloppdrag, medvirkning og midlertidighet, og vi tror det blir en super kveld:)

 • 18:00 Wine makers Dinner med Mastroberardino på Trattoria Popolare, Popolare

  Stephan Moccia fra Mastroberardino utenfor Napoli tar turen til Oslo for å fortelle oss om området, vinhuset, familien og vinene.

 • 18:00 Doktor Proktors prompepulver, Nationaltheatret

  av Jo Nesbø
  regi: Kjersti Elvik

 • 19:00 Dans for voksnes MEKKEKLUBB – for alle som ikke har særlig peil, men synes det er gøy likevel!, NOTAM

  Vårsemesteret byr på flere superpopulære mandagsmekkedager på NOTAM en eller to ganger i måneden.

 • 19:00 Utstillingsåpning: Ingolf Endresen – fotografi + Djs Too Many Girls, Sound of Mu

  Åpning av ny utstilling på Sound of Mu: Ingolf Endresen – fotografi
  TOO MANY GIRLS inviterer til åpne decks siste torsdag hver måned på Sound of Mu! Torsdag 24. april spiller de på utstillingsåpningen til Ingolf Endresen! Møt opp, heng ut og spell!

 • 19:00 Filmrulltorsdag: Høvdingen, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Lillesalen

  James Bond, Clint Eastwood og resten av machogjengen blir vrengt med innsiden ut i dette morsomme og dramatiske portrettet av Arne Strømberg.

 • 19:00 Karen Tømte/Naja Lee Jensen: call me a fool, but I don´t wanna die, Black Box Teater

  «call me a fool, but I don’t wanna die» er et tilløp, en satsplanke mellom fortid og framtid. Det er en forestilling om frihet, hvor ingenting sees klart og alle muligheter står åpne. Eller gjør de det? Er det noe vi ikke vil miste? Her i frihetens tilsynelatende retningsløse regime henger stykkets personer og dirrer. De famler rundt, mens tiden går og døden står stille.

 • 19:30 Releasekonsert: La Vallette – Reverse Psychology EP, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

  La Vallette slipper EP 24. april, og har i den sammenheng releasekonsert. De vil spille litt gammelt, litt nytt, og mye fra EP-en. Alt fra EP-en.

 • 19:30 Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg, Nationaltheatret

  Et stykke om sårhet, ensomhet og kjærlighet.

 • 19:30 Allmennquiz på Copa Con Oro, Copa Con Oro

  Copaquizen har de siste årene vært et fast innslag på cafeen ved siden av Det andre teateret i dumpa mellom Bjølsen og Sandaker. Quizzen leveres av Quizpark og er pro og bra, og i tillegg smeller vi hver uke til med en hjemmesnekra coverlåtdel! Varighet: omlag to timer Premie: ferskbrent kaffe til alle på laget Copaquizen- kanskje oslos eneste quiz på et sted hvis navn består 40% av bokstaven “O”.

 • 19:30 KRIMTEATER: DØDSFELLEN, Oslo Nye Teater – Teaterkjeller’n

  Velkommen til Detekteamets krimforestilling i kjelleren på Centralteateret! Her serveres det mat og teater. Følg nøye med, for du kan være med å løse gåten. Kanskje kåres du til den skarpeste detektiven i kveld, og stikker av med heder, ære og en liten overraskelse. Klarer du å avsløre den skyldige?

 • 19:30 En får væra som en er – en Ole Ivars musikal, Torshovteatret

  av Hilde Brinchmann og Torshovgruppa

 • 19:30 En får væra som en er – en Ole Ivars musikal, Torshovteatret

  av Hilde Brinchmann og Torshovgruppa

 • 19:30 Teater Neuf; Åpen improworkshop, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf

  På Chateau Neuf gjør Teater Neuf sin greie. Improgruppa gjør sin helt andre greie.
  Bli med på åpen og gratis improworkshop hver torsdag.

 • 20:00 Nick Lowe, Rockefeller Music Hall

  ”The headmaster of British rock”, Nick Lowe, er en av rockens store eminenser og musikalske connaisseure, en musiker med en karriere som strekker seg over 40 år. I kveld er han tilbake i Oslo.

 • 20:00 Forget Me Not, Det Norske Teatret

  Forget Me Not har snart turnert rundt i Europa i to år, og kommer 23. og 24. april endelig til Oslo, og skal få utspille seg på en av byens gjeveste scener; nemlig hovedscenen på Det Norske Teateret. Forget Me Not befinner seg i et lekent og poetisk univers i krysningspunktet mellom teater, dans og opererer under mottoet Det umulige er bare én av mange muligheter.

 • 20:00 Popquiz-jubileum, Verkstedet Bar

  Musikkquizen på Verkstedet fyller 9 år torsdag 24. april. Ekstra god stemning, ekstra fine premier og ikke minst kake!

 • 20:00 HenrikenQuizen, Henriken

  Hver torsdag er det quiz på Henriken fra 20:00. 50% musikk – 50% trivia.

  Vi jobber stadig med å lage Oslos beste pubquiz og er glade for fullt hus det siste halvåret. Vi reserverer ikke plasser, så om man skal sikre seg plass bør man komme tidlig. Max 5 på hvert lag.

 • 20:00 VICTOR WOOTEN band, Cosmopolite

  Victor Wooten den eneste bassisten som tre ganger har vunnet leseravstemningen til Bass Player Magazine… Hans nyeste album er ”Sword And Stone”, som kom ut på hans eget selskap Vix Records.

 • 20:00 Grünerløkkamesterskapet i Quiz, Café 33

  Åpent for alle, både allmenn og pop, stemning på topp og FETE premier!

 • 20:30 Ung på torsdag- spesial!, Riksscenen

  «Ung på torsdag – spesial!» er en folkemusikalsk miniutgave av Urørt, et forsøk på å finne ut
  av hva som rører seg av unge, nye band i sjangeren, og å samtidig slå et slag for denne
  gruppa av utøvere.
  Konkurransen er for band med medlemmer i alderen 16 – 22 år.

 • 21:00 Brigitte & Paula Band/Lasse Marhaug: Stemmer fra underetasjen, Black Box Teater

  En forestilling full av forestillinger om hva som skal skje, hva som har skjedd, kunne ha skjedd eller burde ha skjedd.