Kalenderen for tirsdag 29. april 2014

 • 07:00 ØySteins Metode, Prosjektrom Carl Berner

  Skulpturarena öst presenterer:

  ØySteins Metode

  Synnøve Øyen
  John K. Raustein

  9. april – 18. mai 2014
  Prosjektrom Carl Berner

  Velkommen til åpning onsdag 9. april kl. 18:00, Carl Berner t-banestasjon.
  Sammenkomst i Billedhoggerhuset, Hekkveien 5, kl. 19:00-21:30

  Åpningstider: som t-banen

 • 08:00 CreativeMornings April – You will get “Laid”!, MESH

  CreativeMornings is a global monthly breakfast lecture series for the creative types. Get together with the creative folk of Oslo for a Tim Wendelboe coffee once every month!

 • 10:00 Utstilling: Anna Fiske – Gruppa og andre tegneserier, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

  Anna Fiske har nylig utgitt boka Gruppa, som er hennes første tegneseriebok for voksne på ti år. 8. april – 1. juni 2014 kan du se en utstilling med tegninger fra boka og andre prosjekt på Galleri VIS og Serieteket.

 • 10:00 Martin Bech-Ravn: Night on the sun, Galleri LNM

  Martin Bech-Ravn født 1983 i Danmark, bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved Glasgow School of Art og Kunstakademiet i Oslo. I hans malerier setter arkitektoniske former scenen og de menneskelige karakterene uteblir. Verkene inneholder elementer hentet fra både populærkultur og hverdag. De ulike elementene settes sammen til formale komposisjoner hvor hvert element blir tildelt en ny betydning og funksjon. Maleriene beveger seg fritt mellom abstraksjon og realitet og det er spennet mellom …

 • 11:00 Beyond Dark/ Anne Léger, RAM galleri

  Til separatutstillingen i RAM galleri har kunstneren Anne Léger laget en ny smykkeserie med tittelen ”Beyond Dark”. Utstillingen består av smykker og fotografier. Fotografiene viser menn og kvinner i ulike aldre som bærer av et utvalg av smykkene. I serien “Beyond Dark” har Léger forlatt det frodige og ornamentalistiske formspråket som hun er kjent for og skapt mer skulpturelle abstrakte komposisjoner. Smykkene er inspirert av Skandinavisk etterkrigsarkitektur, tydelige konstruksjoner og …

 • 11:00 Utstillinger med Zdenka Rusova, Beth Wyller og Jannicke Låker, Kunstnerforbundet

  Zdenka Rusova Utstillingen til Zdenka Rusova i Overlyssalen spenner over 35 år med tegning og grafikk, og er hentet fra ulike perioder i hennes kunstnerskap; fra surrealistisk figurasjon til abstraksjon. Hovedvekten ligger på menneskehodet som gjenkjennbar figur, forvridde ansikter og som abstrahert form. De seneste arbeidene, fra årene rundt 2000, viser det nordiske landskapet i et raskere og mer ekspressivt uttrykk. Beth Wyller, keramikk Wyller arbeider mot uttrykk og fortellinger som er nye – …

 • 12:00 Anders Sletvold Moe: Passage for Reflection, Vigeland-museet

  Passage for Reflection er en stedsspesifikk monumentalskulptur. Tilsynelatende møtes du kun av en høy vegg, men skulpturens intime monumentalitet inviterer deg inn. To bemalte flater, delvis dekket med tak, danner en passasje man kan bevege seg gjennom. Dagslyset fra vindu og overlys, skaper refleksjoner og lysspill i flatene. Verkets tittel spiller på den flertydige betydningen av refleksjon, det vil si både som speiling og tenkning. Sletvold Moe var i 2013 blant annet aktuell under Norsk …

 • 12:00 ELINE MUGAAS I Make Another Room, Galleri Riis

  March 15 – May 3, 2014
  Opening reception Saturday March 15 from 12 to 4 pm

 • 12:00 STEIN RØNNING Esplaceant (unfinished business), Galleri Riis

  March 15 – May 3, 2014
  Opening reception Saturday March 15 from 12 to 4 pm.

 • 17:30 Skrivekurs, Sagene bok og papir

  Har du lyst på ei vårleg skriveoppleving i vår vesle bokhandel?

 • 18:00 Debatt: Utvisning – Når er det nødvendig?, Litteraturhuset

  Juss-Buss arrangerer en spennende debatt om utvisning tirsdag 29. april kl. 18:00 på Litteraturhuset. Panelet består av representanter fra politiske ytterpunkter, en professor og en rettsutøver som ser konsekvensene i praksis. Alt ligger til rette for en fruktbar debatt, både faglig og politisk!

 • 18:00 Kunstnersamtale med Martin Bech-Ravn, Galleri LNM

  Ta del i samtalen mellom kunstneren Martin Bech-Ravn og styreleder Thomas Sæverud. Bech-Ravn er aktuell med utstillingen Night on the sun i Galleri LNM. Arrangementet er gratis.

 • 18:00 Militært overforbruk- et hinder for bærekraftig utvikling, Kulturhuset

  29. april inviterer Norges Fredsråd, Fredslaget, Internasjonal kvinneliga for fred og frihet(IKFF) og International Peace Bureau (IPB) til sofadialog på Kulturhuset. Vi markerer “Global Day of Action on Military Spending” (GDAMS) med gode innledninger og musikalsk innslag

 • 19:00 KONG LEAR, Nationaltheatret

  Premiere 9. november 2013 på Amfiscenen. Av William Shakespeare. Oversatt av Svein Selvig. Bearbeidet av Bibi Moslet. Regi Stein Winge. Sverre Anker Ousdals avskjedsforestilling.
  “Familien er det farligste stedet å vokse opp”

 • 19:00 Klesbyttefest- med ting og tang- på Mir, Grunerløkka Lufthavn, Mir

  Da er det tid for nok en klesbyttefest. Rydd frem det som ikke brukes av klær, bøker, ting og tang.

 • 19:00 Minimal effort, maximal effect., GalleriNeuf

  Tirsdag 29. april ønsker GalleriNeuf å presentere utstillingen “Minimal effort, maximal effect”, en solo-utstilling av kunstneren Virg.

 • 19:00 ++ 29. april, Black Box Teater

  Kunstnere METT Tiergarten pop Anna Kleiva Klara Ström JPGhad & madVJ Anne Valeur Lucia Cristerna Aragon Sunniva Krogseth DJ Kevin Fauske ++ er et kunstarrangement i foajeen på Black Box Teater, etablert våren 2011. Hundre kvadratmeter foajé, med en takhøyde på seks meter og en utømmelig bar, skal i løpet av tre kvelder denne våren fylles med billedkunst, litteratur, video, konserter, dans, fanziner, performance og teater. Det blir visuelt, auditivt, taktilt og definitivt stimulrenede.

 • 19:30 Avlyst Min kamp, Nationaltheatret

  av Karl Ove Knausgård
  Dramatisert av Harald Eia, Thorbjørn Harr, Nadina Bouhlou og Kristian Lykkeslet Strømskag

 • 20:00 Impro med Lausungene, Dattera til Hagen

  Vi vet ikke hvor vi kommer fra, og i hvertfall ikke hvor vi skal. Det eneste som er sikkert er at vi spiller impro hver tirsdag på Oslos eget hittebarn, og vår egen storesøster; Dattera til Hagen.

 • 21:00 Gjennom Lysmuren, Taxi Take Away

  Det blæs langs andre tunger. Grautfest serverer i kveld musikk frå heile verda stort sett akkompagnert av blåserekker og/eller einslege saksofonar. Fare for rytmer og hygge.