Kalenderen for onsdag 28. mai 2014

 • 10:00 “memories of light”, Fotografiens Hus

  Pressemelding: fotograf marianne gaptjern ravn «memories of light» Fotografiens Hus 8 mai til 1 juni 2014 Marianne Gaptjern Ravn sine sort-hvitt fotografier er utført nøysommelig i den analoge handtverkstradisjonen, men hennes uttrykk og stil er nyvinnende, helt særegen og befriende utradisjonell. Slik beskriver hun sitt arbeid: «For meg er fotografiet et verktøy for å kunne uttrykke og formidle en tilstand og en følelse av noe uendelig i tilværelsen. Følelsen og opplevelsen av noe som vi …

 • 10:00 ANNETHE ØSTENSEN, Galleri Nobel

  NYE MALERIER
  VELKOMMEN TIL VERNISSAGE
  TORSDAG 22. MAI KL 18!

 • 10:00 Utstilling “Fremmed landskap” Beatrice Guttormsen, Odonata galleri

  Beatrice Guttormsen
  Prosjekt Fremmed Landskap, tegning, håndsøm og foto
  07. mai – 27. juni.
  Vernissage 07. mai kl. 16-18.

  På utstillingen stiller Beatrice Guttormsen ut tegninger, foto, lysinnstallasjon og håndsøm, fra sitt prosjekt Fremmed Landskap.
  Motivene er hentet fra foto av landskap jeg observerer fra en bil eller buss, mens
  hun er i bevegelse, på vei til et sted. Hun inspireres av spor, og mangel av spor fra
  mennesker, spor som viskes ut, spor av fortid, spor av konstruksjoner.

 • 10:00 Utstilling: Anna Fiske – Gruppa og andre tegneserier, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

  Anna Fiske har nylig utgitt boka Gruppa, som er hennes første tegneseriebok for voksne på ti år. 8. april – 1. juni 2014 kan du se en utstilling med tegninger fra boka og andre prosjekt på Galleri VIS og Serieteket.

 • 11:00 “Time travel for pedestrians” Tiril Schrøder /Anne Thomassen, RAM galleri

  Utstillingen ”Time travel for pedestrians” er en fruktbar dialog mellom tegning og keramikk. Tiril Schrøder og Anne Thomassen deler en interesse for overgangsfenomener og for situasjoner som befinner seg mellom fiksjon og virkelighet; fra idyll til kaos, fra flytende til fast form, fra todimensjonale til tredimensjonale rom. Kunstnerne har laget selvstendige arbeider, men i gallerirommet smelter verkene sammen til enhetlige verk. Tittelen på utstillingen er hentet fra en novelle av science …

 • 11:00 DIKT SELV – Synnøve Anker Aurdal på papir, Kunstnernes Hus

  DIKT SELV – Synnøve Anker Aurdal på papir 24. mai – 27. juli 2014 Åpning lørdag 24. mai kl. 13.00 Kunstnerisk leder Mats Stjernstedt og kurator Ida Kierulf hilser velkommen Hans-Jakob Brun åpner utstillingen Diktlesning av Andrea Bræin Hovig Kunstnernes Hus presenterer fra 24. mai til 27. juli et hittil ukjent skisse- og tegningsmateriale av den norske tekstilkunstneren Synnøve Anker Aurdal (1908-2000). Utstillingen gir et unikt innblikk i den kunstneriske prosessen til en av våre mest markante …

 • 11:30 Utstillinger med Bjørn Ransve, Caroline Slotte og Tina Jonsbu, Kunstnerforbundet

  Velkommen til utstillinger med Bjørn Ransve (maleri), Caroline Slotte (keramikk) og Tina Jonsbu (tegning). Utstillingene står til og med søndag 1. juni.

 • 12:00 SVERRE WYLLER Oslo, Galleri Riis

  May 10 – June 20, 2014 Opening reception Saturday May 10 from 12 to 4 pm GALLERI RIIS OSLO Filipstadveien 5 / NO-0250 Oslo / Norway Tuesday – Friday 12-17 / Saturday 12-16 www.galleririis.com

 • 12:00 1814 Revisited – The Past is Still Present, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter inviterer til årets store satsning:1814 Revisited – The Past is Still Present

  Utstillingen er Akershus Kunstsenters initiativ i anledning
  Grunnlovsjubileet. Med 26 kunstnere, tre visningssteder, samt verk i det offentlige rom, ønsker vi
  å løfte frem ulike temaer vi mener er aktuelle i en grunnlovsfeiring.

 • 16:00 Utstilling med Marianne Fjær og Eva Edwin – smykker, kunstglass og maleri, Kans-Skje Galleri

  Fra fredag, 16. mai t.om 31.mai har Marianne Fjær utstilling i det koselige galleriet i Schweigaardsgt 88 sammen med Eva Edwin.
  Utstillingen åpner fredag, 16 mai kl 16.00 , og har åpent 12.00-18.30 helgedager, og 16.00-18.30 hverdager. Mandag og tirsdag er det stengt.

 • 17:00 Teater, forfattere og anekdoter I Oslo – Tur med guide, Nasjonalbiblioteket

  Denne turen starter på Nasjonalbiblioteket. Vi tar inn bygningen, atmosfæren og storheten før vi beveger oss mot Ibsens leilighet, Slottet, Karl Johan og til slutt ender på Det Norske Teater.

 • 18:00 Mikkel Wettre – After Dark, Prosjektrom Carl Berner

  I undergrunnen, flere meter inn i fjellet på Carl Berner t-banestasjon har Mikkel Wettre installert en rekke geometriske objekter som danner en slags skyline for forbipasserende.

 • 18:00 Avgangsutstillinga 2014 – Oslo Fotokunstskole, Galleri IKM

  Avgangsutstillinga 2014 viser prosjekter som er utviklet og gjennomført ved Oslo Fotokunstskoles andre og avsluttende år.

 • 18:00 Movement Gallery: Cupcakes og andre buskvekster, Kongens gate 9, 0153 Oslo

  I eksamensarbeidet har avgangsstudentene ved Skolen for Samtidsdans valgt å ta dansen ut av scenerommet og inn i gallerirommet. Movement Gallery finner sted i Kongens gate 9 fra 28. mai – 1. juni, og består av de tre forestillingene Cupcakes og andre buskvekster, Nobody Poetry og En Misvisende Tittel. Forestillingene utforsker på hver sin måte hva dans, bevegelse og koreografi kan være i en gallerikontekst.

 • 18:00 Sluttforestilling, 1. klasse ved Norsk Skuespillerinstitutt NSKI, Møllergata 9, Norsk Skuespillerinstitutt

  Som eneste skole i Norge gir Norsk Skuespillerinstitutt en fulltids utdanning i Method Acting.
  Dette er årets 1. klasses sluttforestilling.

 • 19:00 Norsk jord, Galleri Rom

  Anja Ulset lager en utstilling basert på historiske funn fra en arkeologisk utgraving ved galleriets inngang. Utstillingen vil inneholde tegninger, objekter og tekst.

 • 19:00 Sommerutstilling, Strykejernet Kunstskole

  Strykejernet Kunstskole Sommerutstilling

 • 19:00 INTIMKONSERT MED FAY WILDHAGEN, 657 / Fredensborgveien 24D

  657 Oslo inviterer til intimkonsert med fatastiske Fay Wildhagen!

 • 19:00 Skinner/Grønseth duo & Wildhagen/Jerve TENTETT, Nasjonal jazzscene, Victoria

  Dobbel mastereksamenskonsert onsdag 28. mai på Victoria Nasjonal Jazzscene!

 • 19:00 Visekveld, Henriken

  Velkommen til visekveld #2 på Henriken.

  Her vil du få oppleve 3 små konserter med 3 etablerte, dyktige artister som presenterer låtene sine i viseformat. Det er snakk om Anders Svendsen (Halden Electric), Monograf og viseverten Dan Kristoffersen.

 • 19:00 Snorre. Mannen og litteraturen, Litteraturhuset

  Karlsvik, Steen, Birgisson og Bandlien

 • 19:30 Lanseringsfest for Bytopia #2: Omstilling, og våre nye nettsider, Kulturhuset

  Vi relanserer Bytopia med nye nettsider. Velkommen til relanseringsfest onsdag 28. Mai klokken 19:30. Vi sees i boksen på Kulturhuset, Youngstorget. Denne dagen kommer utgave #2: OMSTILLING

  Bytopia er et nystartet nettidsskrift viet debatt og kritisk tenkning om «byen». Gjennom tidsskriftet ønsker vi en arena for å utvikle nye perspektiver om by og byutvikling.

 • 19:30 Movement Gallery: Nobody Poetry, Kongens gate 9, 0153 Oslo

  I eksamensarbeidet har avgangsstudentene ved Skolen for Samtidsdans valgt å ta dansen ut av scenerommet og inn i gallerirommet. Movement Gallery finner sted i Kongens gate 9 fra 28. mai – 1. juni, og består av de tre forestillingene Cupcakes og andre buskvekster, Nobody Poetry og En Misvisende Tittel. Forestillingene utforsker på hver sin måte hva dans, bevegelse og koreografi kan være i en gallerikontekst.

 • 20:00 Ingebjørg Loe Bjørnstad + NorthArc Percussion, Biermannsgården

  Super dobbelkonsert OBS:ONSDAG 28. mai…. 1) Ingebjørg Loe Bjørnstad “Vokale penselstrøk” av Stine Sørlie 2) NorthArc Percussion Jonas Barsten Johnsen Ane Marthe Sørlien Holen Jennifer Torrence spiller: Thomas Meadowcroft: The Great Knot + + Dørene åpner kl. 19.40 og konserten starter presis 20. bill. kr. 50 i døra – husk småpenger. Kaffe og knask på bordet. Konsert nr. 215 i serien bidrobon.no arrangert av Drivhuset drivhuset.org med støtte fra Norsk Kulturråd, Bydel Sagene og …

 • 20:00 Ape Club, Sound of Mu

  Ape club startet høsten 2009 og spiller egenkomponert jazz inspirert av store stil-ikoner som John Coltrane, Charles Mingus og Ornette Coleman og Thelonius Monk. Bandet består av Kasper Værnes på saksofoner, Øyvind Brække på trombone, Julius Lind på kontrabass og Erik Nylander på trommer.

 • 20:00 Quiz the Kasbah, The Kasbah

  Musikk/allmenn.. Bli med :-)
  Hver onsdag.

 • 20:00 Kan jeg få litt mer lys? -en solo for to, Emanuel Vigelands museum

  I slutten av mai kommer en ny sjanse til å se Ida Uvaas og Anne Sjøbakken Fleiner i performance i Emanuel Vigeland Museum på Slemdal i Oslo!

 • 20:00 Micetro med Teater Liksom av Keith Johnstone, Det Andre Teatret

  Husets minst og mest erfarne barker sammen i kampen om vandrepremien; en innrammet 100-lapp. Tolv improvisatører blir plukket ut for å kjempe om å bli kveldens Micetro-improvisatør og stikke avgårde med den vandrende hundrelappen. Micetro er den eneste forestillingen du har mulighet til å se hver eneste uke hele sesongen gjennom!

 • 20:00 Julia Holter, Parkteatret

  Amerikans kunstmusiker som fikk større publikum med det kritikerroste albumet «Loud City Song» (2013).

 • 20:15 Skinner/Grønseth duo & Wildhagen/Jerve TENTETT, Nasjonal jazzscene, Victoria

  Dobbel mastereksamenskonsert onsdag 28. mai på Victoria Nasjonal Jazzscene!

 • 21:00 Movement Gallery: En Misvisende Tittel, Kongens gate 9, 0153 Oslo

  I eksamensarbeidet har avgangsstudentene ved Skolen for Samtidsdans valgt å ta dansen ut av scenerommet og inn i gallerirommet. Movement Gallery finner sted i Kongens gate 9 fra 28. mai – 1. juni, og består av de tre forestillingene Cupcakes og andre buskvekster, Nobody Poetry og En Misvisende Tittel. Forestillingene utforsker på hver sin måte hva dans, bevegelse og koreografi kan være i en gallerikontekst.

 • 21:00 Splitgig:Barren Womb + Jesus Fucking Christ, Café Mono

  Splitgig:Barren Womb + Jesus Fucking Christ

 • 22:00 Ghetto*Tekkit @ Turkish Delight, Turkish Delight

  JACKIN HOUSE / GHETTO TECH / BASSLINE / BREAKBEATS / MIAMI BASS / 808s & DRUMBREAKS / GARAGE / LO-END TECHNO / WOBBLE

  Bringing you fresh beats and treats every second Wednesday

  soundcloud.com/schizo-pingu…
  soundcloud.com/get-matsui
  soundcloud.com/hood-drunk

 • 23:00 Guy Gerber (Supplement Facts) – IL & Charlotte Thorstvedt, The Villa

  Vi gleder oss sinnsykt til å oppleve techno-trollmannen Gerber’n for første gang i Norge!
  Det blir en ære for The Villa å ønske kongen av moody tech-house, nybakt labelsjef for det rykende ferske plateselskapet “Rumours”, og drivkraften bak den mystiske klubbkveld suksessen “Wisdom of the Glove” velkommen til Oslo for aller første gang. Det var da på tide.