Kalenderen for lørdag 3. mai 2014

 • 07:00 ØySteins Metode, Prosjektrom Carl Berner

  Skulpturarena öst presenterer:

  ØySteins Metode

  Synnøve Øyen
  John K. Raustein

  9. april – 18. mai 2014
  Prosjektrom Carl Berner

  Velkommen til åpning onsdag 9. april kl. 18:00, Carl Berner t-banestasjon.
  Sammenkomst i Billedhoggerhuset, Hekkveien 5, kl. 19:00-21:30

  Åpningstider: som t-banen

 • 10:00 Anders Sletvold Moe: Passage for Reflection, Vigeland-museet

  Passage for Reflection er en stedsspesifikk monumentalskulptur. Tilsynelatende møtes du kun av en høy vegg, men skulpturens intime monumentalitet inviterer deg inn. To bemalte flater, delvis dekket med tak, danner en passasje man kan bevege seg gjennom. Dagslyset fra vindu og overlys, skaper refleksjoner og lysspill i flatene. Verkets tittel spiller på den flertydige betydningen av refleksjon, det vil si både som speiling og tenkning. Sletvold Moe var i 2013 blant annet aktuell under Norsk …

 • 11:00 Utstillinger med Zdenka Rusova, Beth Wyller og Jannicke Låker, Kunstnerforbundet

  Zdenka Rusova Utstillingen til Zdenka Rusova i Overlyssalen spenner over 35 år med tegning og grafikk, og er hentet fra ulike perioder i hennes kunstnerskap; fra surrealistisk figurasjon til abstraksjon. Hovedvekten ligger på menneskehodet som gjenkjennbar figur, forvridde ansikter og som abstrahert form. De seneste arbeidene, fra årene rundt 2000, viser det nordiske landskapet i et raskere og mer ekspressivt uttrykk. Beth Wyller, keramikk Wyller arbeider mot uttrykk og fortellinger som er nye – …

 • 12:00 Utforsking av Norges flagg, Tenthaus Oslo

  I anledningen 200-årsjubileet til de første forslagene for et eget flagg for Norge som et selvstendig og demokratisk land har Tenthaus Oslo invitert antipodes café til å vise utstillingen “Utforsking av Norges flagg”

 • 12:00 Karoline Kaaber og Peter Ravn på Galleri Ramfjord 3.-25. mai!, Galleri Ramfjord

  Malerier av Karoline Kaaber og Peter Ravn 3.-25. mai

  Åpning lørdag 3. mai kl. 12-14

 • 12:00 Premiere: Svartjord presenterer Prindsekjøkkenet., Svartjord

  Svartjord er et nystartet nomadisk visningssted for kunst som tar i bruk tomme bygg og rom i Oslo. Først ut er utstillingen Prindsekjøkkenet i en av Oslos sosialhistorisk viktigste anlegg.

 • 12:00 LINGUISTIC INTERFERENCE, Mimmi Mattila, - PODIUM -

  Solo exhibition by Mimmi Mattila at Podium

 • 12:00 Signe Johannessen: Bestiarium work in progress 25.04.2014, Galleri 69

  I en verden karakterisert av store utfordringer og globale endringer stiller Signe Johannessen spørsmål om liv, evolusjon, teknikk, makt og moral. Eksistensielle spørsmål kokes ned til å gjelde det hverdagslige. Ut fra hennes egen historie nærmer hun seg klare hverdagsdilemmaer og science fiction-lignende verdener. Utvalget av arbeider som vises på Galleri 69 gir et innblikk i arbeidsprosessen «Bestiarium» som har pågått siden 2012.

 • 12:00 Utstilling: Anna Fiske – Gruppa og andre tegneserier, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

  Anna Fiske har nylig utgitt boka Gruppa, som er hennes første tegneseriebok for voksne på ti år. 8. april – 1. juni 2014 kan du se en utstilling med tegninger fra boka og andre prosjekt på Galleri VIS og Serieteket.

 • 12:00 Beyond Dark/ Anne Léger, RAM galleri

  Til separatutstillingen i RAM galleri har kunstneren Anne Léger laget en ny smykkeserie med tittelen ”Beyond Dark”. Utstillingen består av smykker og fotografier. Fotografiene viser menn og kvinner i ulike aldre som bærer av et utvalg av smykkene. I serien “Beyond Dark” har Léger forlatt det frodige og ornamentalistiske formspråket som hun er kjent for og skapt mer skulpturelle abstrakte komposisjoner. Smykkene er inspirert av Skandinavisk etterkrigsarkitektur, tydelige konstruksjoner og …

 • 12:00 GRAS er død – Leve GRAS!, Galleri Norske Grafikere

  Med utstillingen GRAS er død – Leve GRAS retter vi søkelyset mot en kort og viktig periode i norsk kunsthistorie fra etterkrigstiden, representert ved Per Kleiva, Victor Lind, Morten Krohg, Anders Kjær og Willibald Storn.

 • 12:00 Utstilling | Jan Trygve Fløysvik | Return to Base – malerier, Galleri Gamle Oslo

  Ingen Straussvals i verdensrommet. En underliggende uro med punkter av statisk hvile. Nødvendigheten av å befinne seg i det komplekse rommet som har bygget seg rundt oss.

 • 12:00 Martin Bech-Ravn: Night on the sun, Galleri LNM

  Martin Bech-Ravn født 1983 i Danmark, bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved Glasgow School of Art og Kunstakademiet i Oslo. I hans malerier setter arkitektoniske former scenen og de menneskelige karakterene uteblir. Verkene inneholder elementer hentet fra både populærkultur og hverdag. De ulike elementene settes sammen til formale komposisjoner hvor hvert element blir tildelt en ny betydning og funksjon. Maleriene beveger seg fritt mellom abstraksjon og realitet og det er spennet mellom …

 • 12:00 “Gåsehud” – et maskespill, Robert Colletts hus (tidl. Zoologisk museum)

  En rev og en gås, som også er mennesker, beveger seg rundt i utstillingen på Zoologisk Museum. “Hva sier reven?” “Danse!”

 • 12:00 STEIN RØNNING Esplaceant (unfinished business), Galleri Riis

  March 15 – May 3, 2014
  Opening reception Saturday March 15 from 12 to 4 pm.

 • 12:00 ELINE MUGAAS I Make Another Room, Galleri Riis

  March 15 – May 3, 2014
  Opening reception Saturday March 15 from 12 to 4 pm

 • 12:00 Fotoutstilling: STEPHEN GILL – TALKING TO ANTS, Shoot Gallery

  Shoot Gallery presenterer den engelske fotografen Stephen Gill i Norge for første gang med utstillingen Talking to Ants. Talking to Ants viser bilder fra tre forskjellige serier, A series of Disappointments (2008) og et utvalg fra hans enestående ”in camera photograms”-fotografier fra seriene Outside-In (2010) og Talking to Ants (2009-13).

 • 12:30 UNLIKE OSLO Film & Kulturfestival, Galleri Schaeffers Gate 5

  Fem dager med kortfilmer, dokumentarer, utstillinger (foto og video) og live musikk
  UNLIKE film & culture festival til Oslo!
  Vanguard Oslo & Galleri Schaeffers Gate 5
  Schous plass / Grünerløkka, Oslo

 • 13:00 KvalitetsLoppis på Enerhaugen!, Casa di Enerhaugen

  Vi er en gjeng som har ryddet litt i skapene våre, og kommet frem til at vi har mange, fine ting som står ubrukt av forskjellige årsaker. Det er dumt.

 • 13:00 Exhibition 3: Helga Wretman – No One Knew She Had a Dental Implant Until it Came Out in Conversation, Demon’s Mouth

  Demon’s Mouth presents exhibition 3:

  Helga Wretman – No One Knew She Had a Dental Implant Until it Came Out in Conversation

  April 26th – May 4th, 13:00-17:00

  Opening: Friday, April 25th – 20:00

  www.demonsmouth.com

  Welcome!

 • 13:00 Offentlig omvisning i utstillingene, Astrup Fearnley Museet

  Lørdag og søndag tilbyr vi offentlige omvisninger i museet kl. 13 og 14. Kl. 13 holdes omvisningen i den aktuelle temporære utstillingen, for tiden Elmgreen & Dragset – Biography, mens kl. 14 holdes omvisningen i Astrup Fearnley Samlingen, der vi nå viser utstillingen R. B. Kitaj – Diaspora, i tillegg til høydepunkter fra samlingen. Omvisningen er gratis for medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb. For besøkende koster omvisningen kr. 50,- i tillegg til inngangsbillett. Billetter til …

 • 13:00 Kristin Bjørn / Illuminated by Delusions / 26. april til 9. mai 2014, S9 Galleri

  Kristin Bjørn jobber med forskjellige medier: foto, maleri og kunstvideo, men tidvis også installasjon og performance. Hun utforsker metoder for kombinasjon av foto og maleri, med ledetanken «hvor stopper fotoet og begynner maleriet?».

 • 13:00 Tom Waits-løpet 2014, Kirkeruinene

  Nok en gang går Tom Waits-løpet fra Ruin til Fiasco. Det blir rolig gange, skåling og band som spiller Tom Waits. T-skjorter fås ved løpsstart. Pass opp for svenske forfalskninger.
  NB: Dette eventet ble opprinnelig etablert for at løpet skulle foregå den 10. mai, men det blir 3. mai for å favne bredere.

 • 14:00 Matinékonsert med Mariken Lauvstad, Emanuel Vigelands museum

  Mariken Lauvstad (vokal/diverse instrumenter) har høstet mange lovord for sine vakre konserter i mausoleet. Musikken er komponert med den unike akustikken som utgangspunkt. Lauvstad bruker elementer fra øst-europeisk lamenting (klagesang), belting og folkemusikk i sin stemningsfulle og melodiøse musikk. Billetter bestilles på mariken.hoopla.no/sales kr. 150,- NB: Kun 25 plasser per konsert! Presis konsertstart.

 • 14:00 The Cheaters – Big Dipper In-Store, Big Dipper Møllergata

  The Cheaters slapp akkurat sitt andre album, og førstekommende lørdag kommer de for å spille på platebutikken Big Dipper.

 • 14:00 The Seasick Thalassophiliac-Helen Sæther, Kampen visningsrom

  Den landfaste lengter seg syk mot åpent hav. Fra stranden drar dønningene utover. Havet bærer med seg løfter om nye land langt borte, om fantastiske verdener bakenfor det store blå. Rundt båten bølger blåmyra monotont mot horisonten. Monotoni på grensen til det sykelige.

 • 14:00 Oslo Griegfestival: Åpningskonsert med norske storsangere (Nina Gravrok, Yngve Søberg), Nasjonalmuseet – Nasjonalgalleriet

  Nina Gravrok og Yngve André Skollerud Søberg er begge faste solister ved Den Norske Opera, og på åpningskonserten for den 15. Oslo Griegfestival fremfører de sanger av Grieg, Alnæs, Schubert, Mahler og R. Strauss, akkompagnert av festivalens kunstneriske leder Einar Steen-Nökleberg.

  Åpningstale ved Jon-Roar Bjørkvold.

 • 14:00 Guiding i Ekebergparken, Ekeberg

  Vil du oppleve den omdiskuterte Ekebergparken med guide? Her finnes flotte skulpturer av verdenskjente kunstnere, noen klassiske og noen moderne, store og små. Men Ekeberg er like mye natur og Oslos aller eldste historie, begge deler kan oppleves her.

 • 16:00 Espen Rud Ukjend by, Oslo jazzforum / Herr Nilsen

  Lars Klevstrand – sang, Frode Nymo – altsaksofon, Knut Riisnæs – tenorsaksofon, John Pål Inderberg – barytonsaksofon, Atle Nymo – bassklarinett, Erlend Slettevoll – piano, Terje Gewelt – bass, Jai Shankar – perkusjon, Espen Rud – trommer

 • 18:00 Lørdagsgodt: Down South, Café Mono

  Lørdagsgodt: Down South

 • 18:00 KONG LEAR, Nationaltheatret

  Premiere 9. november 2013 på Amfiscenen. Av William Shakespeare. Oversatt av Svein Selvig. Bearbeidet av Bibi Moslet. Regi Stein Winge. Sverre Anker Ousdals avskjedsforestilling.
  “Familien er det farligste stedet å vokse opp”

 • 18:00 KONG LEAR, Nationaltheatret

  Premiere 9. november 2013 på Amfiscenen. Av William Shakespeare. Oversatt av Svein Selvig. Bearbeidet av Bibi Moslet. Regi Stein Winge. Sverre Anker Ousdals avskjedsforestilling.
  “Familien er det farligste stedet å vokse opp”

 • 19:00 GRANUM FESTIVALEN, Einar Granum Kunstfagskole

  “SUBKULTUR”
  Lørdag 3. mai er datoen for årets GRANUM FESTIVAL.
  Vi byr på kunst, Øl, Mat/snaks, og IKKE MINST variert musikk!!

 • 19:00 CINEMA NEUFS 25-ÅRSJUBILEUM!, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf

  Cinema Neuf (tidligere Blindern Filmklubb) fyller 25 år 3. mai 2014. Vi feirer med storslagen fest, og du er invitert!

 • 19:00 Directors Cut, Det Andre Teatret

  Nykomlingen fra forrige sesong hvor vi gir deg film og tv på teater. Fem improvisatører velger seg en sjanger de vil lage en historie i. Skrekk, politidrama, erotisk triller, musikalfilm, sci-fi eller western – mulighetene er mange og kanskje dukker det opp sjangre du aldri før har sett?

 • 19:00 Rosas (BE): Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich. …, Black Box Teater

  «Fase» består av tre duetter og en solo, koreografert til fire komposisjoner av den amerikanske komponisten, Steve Reich: Piano Phase, Come Out, Violin Phase og Clapping Music. Tonene skifter gradvis i rytme og melodi og mellom instrumentene. Koreografien tar opp det samme prinsippet. De rene, abstrakte bevegelsene utøves så perfekt at de nesten virker mekaniske. «Fase» er et av Anne Teresa De Keersmaeker mest fremførte verk.

 • 20:00 BLITZ FYLLER ÅR!, Blitz

  32 år på pur faen!

 • 20:00 Side Brok 10 år – eksklusiv miniturné!, Parkteatret

  Rapgruppa Side Brok fra Hovdebygda i Ørsta feirer ti år siden albumdebuten med “Høge Brelle”, og framfører plata i sin helhet! Support: Mahogni.

 • 20:00 “Expat Life” – Stand-up Comedy / One Man Show, Elsker

  Canadian Comedian Daniel-Ryan Spaulding’s one man show about living in Europe as an outsider.

 • 20:00 UNLIKE OSLO Film & Kulturfestival, Vanguard Oslo

  Fem dager med kortfilmer, dokumentarer, utstillinger (foto og video) og live musikk
  UNLIKE film & culture festival til Oslo!
  Vanguard Oslo & Galleri Schaeffers Gate 5
  Schous plass / Grünerløkka, Oslo

 • 20:00 Konsertserien Vinduet presenterer: LORI GOLDSTON (US), Sound of Mu

  Vi tar opp igjen konsertserien Vinduet som strakk seg over 4 deler høsten 2012. Her presenteres artister med en musikalsk og visuell profil som representerer Sound of Mus eklektiske stil gjennom snart 8 år.
  “Classically trained and rigorously de-trained, possessor of a restless, semi-feral spirit, Lori Goldston is a cellist, composer, improvisor, producer, writer and teacher based in Seattle. A deep, untidy beauty propels her voice as a cellist which is —amplified or acoustic— full, textured, committed and original.”

 • 21:00 FEST! + GUSTU lager Pop-Rock-fest!, Gamla

  FEST! + GUSTU
  lager Pop-Rock-fest!

 • 21:00 Ensemble Denada møter Maria Schneider, Nasjonal jazzscene, Victoria

  Et av Europas beste storband møter en av verdens ledende orkesterledere på Victoria!
  Den amerikanske komponisten og orkesterlederen Maria Schneider er en av vår tids største fornyere av storbandmusikken. Schneider lot seg inspirere av Miles Davis og Gil Evans, og har med tiden utviklet en av de mest personlige stemmene på den internasjonale jazzscenen.

 • 22:00 The Altern80s Club: Guest-DJ Christer Torjussen (Unofficial Tom Waits Pub Crawl 2014 Stop), Rockefeller

  GJESTE-DJ: CHRISTER TORJUSSEN Norges morsomste mann, CHRISTER TORJUSSEN, inntar gjestespakene på THE ALTERN80S CLUB lørdag 3. mai i Leiligheten til Rockefeller Music Hall! Ikke bare spilte han på klubbens åpningsaften for 5 år siden, men han debuterte også samme kvelden. Som DJ, altså. Til tross for hysteriske festligheter på stand-up-scene så vel som i bokformat, er musikken hans slett ikke til å spøke med, så det forventes “full” dansing i ordets rette forstand før, under og etter Tom …

 • 22:30 BLÅ | 3. MAI | HUDSON MOHAWKE (SCO) +PURPURR PURPLE, BLÅ

  BLÅ | LØRDAG 3. MAI | HUDSON MOHAWKE (SCO) +PURPURR PURPLE | I SAMARBEID MED RED BULL | KL. 22:30 | CC: 150 + AVG | ID: 20

 • 23:00 G-Ha & Lente // SS: MONUMENT: +plattform (Live), Ronny Rabalder & Jerome Winters, The Villa

  Fin duo denne første lørdagen i mai. Kongen g-Ha og den svenske prinsen Lente i fri dresur virker som en perfekt kombo.

 • 23:00 En natt for de techno frelste! Monument inviterer til en anderledes kveld i svettegropa på The …, The Villa

  Monument er ett norskt techno miljø som jobber for å bevare og spre technokultur. Nå er vi klare for fest og morro i kjelleren på The Villa! Sjekk ut arrangementet for mer informasjon :)