Kalenderen for søndag 1. juni 2014

 • 11:00 Avgangsutstillinga 2014 – Oslo Fotokunstskole, Galleri IKM

  Avgangsutstillinga 2014 viser prosjekter som er utviklet og gjennomført ved Oslo Fotokunstskoles andre og avsluttende år.

 • 12:00 Åpning av Galleri Gravsted med utstilling av Anders Kvammen, konsert og fest!, Rathkes i Rathkes gate 9

  Ideen om Galleri Gravsted oppstod når vi, en gjeng kunstnere; malere, musikere, filmskapere og forfattere, jobbet sammen på gravlunder. Det fikk oss til å undre, hvorfor jobber så mange kunstnere på gravlunder? Er det kun økonomisk motivert eller kan det handle om noe mer enn som så? Er kunst relatert til gravstedet? Og i så fall, hvordan?

 • 12:00 Utstilling: Niklas Adam – hjemfalden til tiden og tilfældige udvalgte kombinationer, Kunstnernes Hus

  Niklas Adam (1986) avslutter sin mastergrad i Utøvende Musikkteknologi ved Norges Musikkhøgskole våren 2014. Han arbeider i grenselandet mellom elektromekanikk, skulptur, objekter, grafikk, lydkunst, performance, improvisasjon og musikk.

 • 12:00 INFINITE, Galleri VEKTA

  Velkommen til utstillingsåpning til Layla Umay på galleri VEKTA. Layla er 1.årsstudent på Einar Granum Kunstfagskole. I hennes første separatutstilling INFINITE viser Layla nye arbeider med utgangspunktet i mønster, ornament og mandala.

 • 12:00 Avgangsutstilling – Nydalen Kunstskole, Nydalen Kunstskole

  Velkommen til avgangsutstilling hos Nydalen Kunstskole lørdag, 31. mai og søndag, 1. juni.
  To år med hardt arbeid er over og det skal feires!
  Utstilling av og med 33 studenter. Tegning og maleri.

 • 12:00 “memories of light”, Fotografiens Hus

  Pressemelding: fotograf marianne gaptjern ravn «memories of light» Fotografiens Hus 8 mai til 1 juni 2014 Marianne Gaptjern Ravn sine sort-hvitt fotografier er utført nøysommelig i den analoge handtverkstradisjonen, men hennes uttrykk og stil er nyvinnende, helt særegen og befriende utradisjonell. Slik beskriver hun sitt arbeid: «For meg er fotografiet et verktøy for å kunne uttrykke og formidle en tilstand og en følelse av noe uendelig i tilværelsen. Følelsen og opplevelsen av noe som vi …

 • 12:00 “Time travel for pedestrians” Tiril Schrøder /Anne Thomassen, RAM galleri

  Utstillingen ”Time travel for pedestrians” er en fruktbar dialog mellom tegning og keramikk. Tiril Schrøder og Anne Thomassen deler en interesse for overgangsfenomener og for situasjoner som befinner seg mellom fiksjon og virkelighet; fra idyll til kaos, fra flytende til fast form, fra todimensjonale til tredimensjonale rom. Kunstnerne har laget selvstendige arbeider, men i gallerirommet smelter verkene sammen til enhetlige verk. Tittelen på utstillingen er hentet fra en novelle av science …

 • 12:00 Førsteklasses årsutstilling 2014, Oslo Fotokunstskole

  Førsteklasse ved Oslo Fotokunstskole inviterer til utstilling med sine beste arbeider fra første år ved Oslo Fotokunstskole. Utstillingen vises i skolens lokaler på Alexander Kiellands plass som er blitt omgjort til galleri for anledningen.

 • 12:00 ANNETHE ØSTENSEN, Galleri Nobel

  NYE MALERIER
  VELKOMMEN TIL VERNISSAGE
  TORSDAG 22. MAI KL 18!

 • 12:00 Oskar Kardemark har fotoutstilling på Cyan :galleri, Cyan galleri

  Fotografier av Oskar Kardemark
  Vises i Cyan :galleri 30. mai – 1. juni

  Velkommen til en underfundig og anderledes utstilling på Cyan :galleri!

 • 12:00 Utstillinger med Bjørn Ransve, Caroline Slotte og Tina Jonsbu, Kunstnerforbundet

  Velkommen til utstillinger med Bjørn Ransve (maleri), Caroline Slotte (keramikk) og Tina Jonsbu (tegning). Utstillingene står til og med søndag 1. juni.

 • 12:00 DIKT SELV – Synnøve Anker Aurdal på papir, Kunstnernes Hus

  DIKT SELV – Synnøve Anker Aurdal på papir 24. mai – 27. juli 2014 Åpning lørdag 24. mai kl. 13.00 Kunstnerisk leder Mats Stjernstedt og kurator Ida Kierulf hilser velkommen Hans-Jakob Brun åpner utstillingen Diktlesning av Andrea Bræin Hovig Kunstnernes Hus presenterer fra 24. mai til 27. juli et hittil ukjent skisse- og tegningsmateriale av den norske tekstilkunstneren Synnøve Anker Aurdal (1908-2000). Utstillingen gir et unikt innblikk i den kunstneriske prosessen til en av våre mest markante …

 • 12:00 Separat – særskilt, atskilt, separert, skilt, fall eller ta eller brekke i stykker, spaltes eller …, Galleri 69

  Separat – særskilt, atskilt, separert, skilt, fall eller ta eller brekke i stykker, spaltes eller dividere eller brekke (opp), diskret, distinkt, individuell, selvstendig eller annerledes.

  Vi inviterer til gruppeutstilling i anledning Prosjektskolens sommerutstilling 2014!

 • 12:00 Fortellerfestivalen / The Norwegian Storytelling Festival, Dramatikkens hus

  Fire dager til ende med det beste av norsk og internasjonal fortellerkunst. Den ellevte Fortellerfestivalen går av stabelen på Dramatikkens Hus fra 29. mai til 1. juni. I år er temaet “MAKT” og vi lover fortellerkunst og samtaler knyttet til årets tema som både utfordrer, engasjerer og underholder.

 • 12:00 1814 Revisited – The Past is Still Present, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter inviterer til årets store satsning:1814 Revisited – The Past is Still Present

  Utstillingen er Akershus Kunstsenters initiativ i anledning
  Grunnlovsjubileet. Med 26 kunstnere, tre visningssteder, samt verk i det offentlige rom, ønsker vi
  å løfte frem ulike temaer vi mener er aktuelle i en grunnlovsfeiring.

 • 12:00 Bakgårdsmarked med vafler og jazz, Christies gate 13

  Søndag 1. juni når de fleste er på ferie steller Fagerheimen borettslag i stand et bakgårsmarked du sent vil glemme: Med live jazz, lett servering og nystekte vafler selger vi deg våre fineste kjoler, sko, sykler, kommoder og strykejern. Her kan du få deg nytt antrekk til sommernettene!

 • 13:00 Barneverksted Grafikk, RAM galleri

  Til barn i alle aldre: Kom og lag kule og unike trykk! Ram galleri har kjøpt grafikkpresse og inviterer barn og unge til å være med å innvie den. Verksted 1.juni kl. 13-15 Det er gratis å delta. Du får låne forkle av oss, men ta gjerne med uømme klær. Velkommen!

 • 13:00 Thanke, Rønning, Gravdal & Jakobsen / 4 FRIE / 31. mai til 13. juni 2014, S9 Galleri

  Vi er fire kunstnere som vil feire at vi lever i et land hvor vi kan uttrykke oss fritt. Måten vi uttrykker oss på, gjenspeiler våre individuelle drømmer og virkelighet. Her følger noen ord om hver enkelt av oss.

 • 13:00 Pubsjakk på Henriken, Henriken

  Hver søndag klokken 13:00 inviterer vi alle sjakkinteresserte til pubsjakk på Henriken. Vi har 11 brett, brikker og en sjakk-klokke til utlån. Alle er velkommen, alene eller i gruppe!

  Vi ønsker å kunne arrangere noen små turneringer om det er interesse for det, meld deg inn i Henriken Sjakkselskap på facebook for å bidra og følge med på oppdateringer.

 • 13:00 The Soft Touch: MORTEZA VASEGHI UTSTILLING, Galleri SchadenFreuden

  Velkommen til åpning Lørdag 10. Mai kl. 19:00-21:00
  The Soft Touch brings together a collection of recent screen prints completed by Vaseghi within the last year. Taking inspirations from conceptualism with touches of surrealism at times, Vaseghi likes to work in two different mindsets of creativity. This can be conservative, strict graphic work or at other times can be conceptual and experimental, bordering more on art than graphic design.

 • 14:00 Dans fra Bauhaus, Henie Onstad Kunstsenter

  Dansegruppen The Haus of Bau gir nytt liv til rekonstruerte kostymer fra det eksperimentelle scenekunstverkstedet ved Bauhaus på 1920-tallet. Dans til musikk i utstillingsrommet.

 • 14:00 Noplace presents: Janne Talstad – Overvåket / Überwachung II, NoPlace

  Noplace proudly presents:

  Janne Talstad – Overvåket / Überwachung II

  23.05. – 08.06.2014

  Opening: Friday 23.05.14, 20.00 – 23.00

  Opening hours 14-17, Saturdays and Sundays

 • 14:30 Omvisning i Botanisk hage, Botanisk hage

  Hver søndag fra mai til august er det gratis omvisninger i Botanisk hage.

 • 15:00 Movement Gallery: Cupcakes og andre buskvekster, Kongens gate 9, 0153 Oslo

  I eksamensarbeidet har avgangsstudentene ved Skolen for Samtidsdans valgt å ta dansen ut av scenerommet og inn i gallerirommet. Movement Gallery finner sted i Kongens gate 9 fra 28. mai – 1. juni, og består av de tre forestillingene Cupcakes og andre buskvekster, Nobody Poetry og En Misvisende Tittel. Forestillingene utforsker på hver sin måte hva dans, bevegelse og koreografi kan være i en gallerikontekst.

 • 15:00 Den store jubileumsfesten, Botanisk hage

  1. juni er selve åpningsdagen for Botanisk hage, og det feirer vi over hele museet!

 • 16:30 Movement Gallery: Cupcakes og andre buskvekster, Kongens gate 9, 0153 Oslo

  I eksamensarbeidet har avgangsstudentene ved Skolen for Samtidsdans valgt å ta dansen ut av scenerommet og inn i gallerirommet. Movement Gallery finner sted i Kongens gate 9 fra 28. mai – 1. juni, og består av de tre forestillingene Cupcakes og andre buskvekster, Nobody Poetry og En Misvisende Tittel. Forestillingene utforsker på hver sin måte hva dans, bevegelse og koreografi kan være i en gallerikontekst.

 • 18:00 Movement Gallery: Nobody Poetry, Kongens gate 9, 0153 Oslo

  I eksamensarbeidet har avgangsstudentene ved Skolen for Samtidsdans valgt å ta dansen ut av scenerommet og inn i gallerirommet. Movement Gallery finner sted i Kongens gate 9 fra 28. mai – 1. juni, og består av de tre forestillingene Cupcakes og andre buskvekster, Nobody Poetry og En Misvisende Tittel. Forestillingene utforsker på hver sin måte hva dans, bevegelse og koreografi kan være i en gallerikontekst.

 • 18:00 THE DREAM THAT KICKS presents SPACE NOISE: live cinema from Makino Takashi + films from Rei Hayama, Cinemateket

  Takashi is at the forefront of a new generation of Japanese experimental film-makers. Takashi treats image and sound as elements of equal importance – working live with both 16mm and digital he merges immersive, layered abstract imagery with a soaring sound collage.
  Hayama’s films focus on the inter-relationship between humans and the ‘other’. Mysterious and mesmerizing, Hayama’s films summon unknown myths, unidentified countries and faceless, timeless characters.

 • 19:00 Easy Sunday Jazz, Henriken

  Arms Akimbo leverer smooth, sensual, deep soul, funk & electro.

 • 19:30 Movement Gallery: En Misvisende Tittel, Kongens gate 9, 0153 Oslo

  I eksamensarbeidet har avgangsstudentene ved Skolen for Samtidsdans valgt å ta dansen ut av scenerommet og inn i gallerirommet. Movement Gallery finner sted i Kongens gate 9 fra 28. mai – 1. juni, og består av de tre forestillingene Cupcakes og andre buskvekster, Nobody Poetry og En Misvisende Tittel. Forestillingene utforsker på hver sin måte hva dans, bevegelse og koreografi kan være i en gallerikontekst.

 • 20:00 DAMIEN JURADO (US), John Dee

  Singer/songwriteren fra Seattle har gitt ut plater siden midten av 90-tallet, og har en særs kritikerrost og hyllet diskografi bak seg. Musikalsk hører han hjemme i indielandskapet, og tross sin relativt unge alder har han allerede rukket å gi ut hele elleve album!

 • 21:00 PAPÉ SATÀN + MASAKI KAI EXPERIENCE, Pizdets!

  Papé Satàn: Johan Lindvall – trommer og synth Jonas Cambien – altsax og synth Masaki Kai experience: Masaki Kai – performance

 • 21:00 TACO BELLS + DAG STIBERG/VIVIANA VEGA DUO, Maksitaksi

  TACO BELLS er intens finsk fri-jazz!

 • 23:00 JAM på Ivars Kro 2etg. Søndager kl.23:00 til 03:00!!, Ivars Kro

  Hver søndag er det jam på Ivars Kro 2.etg helt frem til klokken 03:00 på natta!