Kalenderen for torsdag 12. juni 2014

  • 10:00 Utstilling: Arnold Haukeland. Figur og form, Vigeland-museet

    Vigeland-museets sommerutstilling er en bred presentasjon av Arnold Haukelands (1920-1983) arbeider, med hovedvekt på verk i bronse fra 1950- og 60-tallet. Med dette noe utradisjonelle utvalget ønsker vi å presentere en side av Haukelands produksjon som ikke er så godt kjent, samtidig som vi vil vise overgangen fra det figurative til det abstrakte i hans kunstnerskap. Arnold Haukeland regnes, sammen med Gustav Vigeland, som vår fremste billedhugger innenfor monumentalskulptur. Det er derfor en …

  • 11:00 JONAS DAATLAND Psychomachia Revisited 05.-29.06, Galleri LNM

    Jonas Daatland (1975) er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo. Han har avholdt flere separatutstillinger og deltatt på en rekke gruppeutstillinger i Norge og i utlandet. Hans arbeider er blant annet innkjøpt av Kulturrådet og Statoil Art Collection. Han arbeider i all hovedsak med maleri, collage og grafikk. Budskapet er fremtredende i Daatlands utstilling. Med utgangspunkt i biologiske, kulturelle, ideologiske og politiske forutsetninger for og forestillinger om maskulin seksualitet og …

  • 11:00 DIKT SELV – Synnøve Anker Aurdal på papir, Kunstnernes Hus

    DIKT SELV – Synnøve Anker Aurdal på papir 24. mai – 27. juli 2014 Åpning lørdag 24. mai kl. 13.00 Kunstnerisk leder Mats Stjernstedt og kurator Ida Kierulf hilser velkommen Hans-Jakob Brun åpner utstillingen Diktlesning av Andrea Bræin Hovig Kunstnernes Hus presenterer fra 24. mai til 27. juli et hittil ukjent skisse- og tegningsmateriale av den norske tekstilkunstneren Synnøve Anker Aurdal (1908-2000). Utstillingen gir et unikt innblikk i den kunstneriske prosessen til en av våre mest markante …

  • 11:00 “Time travel for pedestrians” Tiril Schrøder /Anne Thomassen, RAM galleri

    Utstillingen ”Time travel for pedestrians” er en fruktbar dialog mellom tegning og keramikk. Tiril Schrøder og Anne Thomassen deler en interesse for overgangsfenomener og for situasjoner som befinner seg mellom fiksjon og virkelighet; fra idyll til kaos, fra flytende til fast form, fra todimensjonale til tredimensjonale rom. Kunstnerne har laget selvstendige arbeider, men i gallerirommet smelter verkene sammen til enhetlige verk. Tittelen på utstillingen er hentet fra en novelle av science …

  • 11:00 Sommerutstilling med Frans Widerberg, Kunstnerforbundet

    Velkommen til årets sommerutstilling med jubilanten Frans Widerberg torsdag 5. juni kl 18-20!

  • 12:00 SVERRE WYLLER Oslo, Galleri Riis

    May 10 – June 20, 2014 Opening reception Saturday May 10 from 12 to 4 pm GALLERI RIIS OSLO Filipstadveien 5 / NO-0250 Oslo / Norway Tuesday – Friday 12-17 / Saturday 12-16 www.galleririis.com

  • 12:00 1814 Revisited – The Past is Still Present, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Akershus Kunstsenter inviterer til årets store satsning:1814 Revisited – The Past is Still Present

    Utstillingen er Akershus Kunstsenters initiativ i anledning
    Grunnlovsjubileet. Med 26 kunstnere, tre visningssteder, samt verk i det offentlige rom, ønsker vi
    å løfte frem ulike temaer vi mener er aktuelle i en grunnlovsfeiring.

  • 12:00 Exit 13 Unni Askeland /Giovanni Calabrese, Galleri Gamle Oslo

    Unni Askeland og Giovanni Calabrese har låst seg permanent inne i Galleri Gamle Oslo for å produsere kunst i 13 dager. Arbeidsprosess og liv dokumenteres 24t i døgnet av overvåkningskameraer. Publikum kan gjennom hele døgnet betrakte deres liv og virke fra utsiden, gjennom galleriets store vinduer.

  • 13:00 Thanke, Rønning, Gravdal & Jakobsen / 4 FRIE / 31. mai til 13. juni 2014, S9 Galleri

    Vi er fire kunstnere som vil feire at vi lever i et land hvor vi kan uttrykke oss fritt. Måten vi uttrykker oss på, gjenspeiler våre individuelle drømmer og virkelighet. Her følger noen ord om hver enkelt av oss.

  • 13:30 Avduking av ny skulptur, Torshovdalen

    Offisiell avduking av Marianne Heske sin skulptur HODET N.N i Torshovdalen. Skulpturen er en kjempeforstørrelse av et klassisk dukkehode som Marianne Heske kjøpte på loppemarked i Paris i 1971, og som siden har vært en viktig rollespiller i hennes kunst. HODET N.N er 7 meter høyt og støpt i bronse etter modell av det lille, franske dukkehodet.

  • 14:30 Launch of Future Library 2014-2114, Deichman Hovedbiblioteket

    On Thursday 12th June, Scottish artist Katie Paterson will announce details of her new public artwork – Future Library, which will unfold over the next 100 years in the city of Oslo, Norway. The new artwork will bring together the work of preeminent writers, thinkers and philosophers of this and future generations. Hear Katie Paterson introduce her 100-year-long artwork for Oslo in conversation with Booker Prize Chair Ion Trewin. Introduction by Kristin Danielsen, Director of Oslo Public …

  • 16:30 Jervaas’ BONANZA, Sound of Mu

    Jervaas lar seg inspire av 60-tallets helter og gjør 6 konserter på en uke!

  • 17:00 Alice B. Toklas – Jubileumslansering!, Tronsmo bokhandel

    Lansering av 60-års jubileumsutgaven av Alice B. Toklas’ kokebok!

  • 18:00 Oslo Comics Expo 2014 12-14 juni, Galleri Storck

    OCX er en internasjonal tegneseriefestival som viser fram ny, spennende og viktig tegneseriekunst fra Norge og resten av verden. I løpet av festivalenkan du møte internasjonale tegneserieskapere gjennom intervjuer, utstillinger, fest, signeringer, glitter & glam.

  • 18:00 “På skinner” – en utstilling med utgangspunkt i reiser med Rørosbanen, Galleri Schaeffers Gate 5

    Galleri Schaeffers Gate 5 inviterer til utstilling
    “På skinner” – en utstilling med utgangspunkt i reiser med Rørosbanen
    av Helga D. Storbekken & Käthe Øien

    foto • video • installasjoner • malerier • trykk

    12.-26. juni 2014
    vernissage / art opening torsdag 12. juni kl18

  • 18:00 HYBRIDO Magnus Voll Mathiassen: Kynisk og romantisk, kommersiell og personlig, Grafill

    Magnus Voll Mathiassen, også kjent under aliaset MVM, stiller ut arbeid som viser både den kommersielle delen av hans virke samt personlige arbeider. Premisset for utstillingen er å vise hva som skapes når man føler man ikke får nok kunstnerisk tilfredsstillelse gjennom sitt daglige virke som designer og illustratør. Og ikke minst hvorvidt den kommersielle og “ufrie” delen av ens skapende virke påvirker det personlige og uavhengige uttrykket. Og påvirker disse motpolene hverandre? Arbeidene som …

  • 19:00 KONG LEAR, Nationaltheatret

    Premiere 9. november 2013 på Amfiscenen. Av William Shakespeare. Oversatt av Svein Selvig. Bearbeidet av Bibi Moslet. Regi Stein Winge. Sverre Anker Ousdals avskjedsforestilling.
    “Familien er det farligste stedet å vokse opp”

  • 19:00 Grünerløkkamesterskapet i Quiz, Café 33

    Åpent for alle, både allmenn og pop, stemning på topp og FETE premier!

  • 19:00 Blood for Roses presenterer SVALE, RØYK OG SØRGEPIL – en stedsspesifikk forestilling på Gamlebyen …, Gamlebyen gravlund i Oslo

    (on June 21 both shows are performed in English).
 Biolog Jens Haga leder deg gjennom Gamlebyen gravlund, han er synlig, skjult og allestedsnærværende, som floraen og faunaen. Stemmen hans på hodetelefonene dine forteller om livets mysterium – hvordan det oppsto og hvor vanskelig det er å si hva som lever og hva som dør.

  • 19:00 Grünerløkkamesterskapet i Quiz: SESONGAVSLUTNING!, Café 33

    Begynner klokka 19.00! Klokka 22.00 begynner fotball-VM. Det kan du se samme sted. Kanskje får du en gratis wienerpølse til kampen også!

  • 19:00 SOMMERKONSERTEN PÅ BIDROBON m. LuhrLønningJulieStringDeptMurakamiBarrikmoRoligheten, Biermannsgården

    Velkommen til hyggelig sommerkonsert som avslutter sesongen på bidrobon konsertserie. med Eivind Lønning, Fredrik Luhr Dietrichson, Julie & The New Favorites / Open String Department:
    Magnus Wiik,Espen Bjarnar, Aksel Jensen, Julie Moe Sandø, , BAROMU:Yumi Murakami, Morten Barrikmo, Andre Roligheten…

  • 19:30 Sommerkonsert med Vestre Aker kammerkor, Sagene Kirke

    Kom på vakker sommerkonsert med Vestre Aker kammerkor! Vi fremfører Frank Martins messe for dobbeltkor, samt motetter av Bach.

  • 20:00 Verkstedpopquiz, Verkstedet Bar

    Musikkquiz torsdager kl. 20.00 på Verkstedet ved siden av Café Sara.

  • 20:00 HenrikenQuizen, Henriken

    Hver torsdag er det quiz på Henriken fra 20:00. 50% musikk – 50% trivia.

    Vi jobber stadig med å lage Oslos beste pubquiz og er glade for fullt hus det siste halvåret. Vi reserverer ikke plasser, så om man skal sikre seg plass bør man komme tidlig. Max 5 på hvert lag.

  • 20:00 HenrikenQuizen, Henriken

    Hver torsdag er det quiz på Henriken fra 20:00. 50% musikk – 50% trivia.

    Vi jobber stadig med å lage Oslos beste pubquiz og er glade for fullt hus det siste halvåret. Vi reserverer ikke plasser, så om man skal sikre seg plass bør man komme tidlig. Max 5 på hvert lag.

  • 20:00 WOVENHAND (US), John Dee

    Wovenhand, med den karismatiske frontfiguren David Eugene Edwards, er tilbake med mer alternativ countryinspirert rock med glødende referanser til gospel og dyster folk.

  • 20:00 Kylesa (US) + Lazer/Wulf (US) + Jagged Vision, Parkteatret

    Etter at de solgte ut John DEE sist gang de besøkte Oslo, er Kylesa nå tilbake. Gjengen fra Savannah, Georgia er kjent for å blande sjangere som stoner, psykedelia, doom og hardcore, og er av den grunn vanskelige å sette i bås. Det eneste alle er enige om er at det låter sykt catchy og rått!

  • 20:00 Oslo Comics Expo 2014 12-14 juni, Serieteket – Deichmanske bibliotek Grünerløkka

    OCX er en internasjonal tegneseriefestival som viser fram ny, spennende og viktig tegneseriekunst fra Norge og resten av verden. I løpet av festivalenkan du møte internasjonale tegneserieskapere gjennom intervjuer, utstillinger, fest, signeringer, glitter & glam.

  • 21:00 Kvikksølvguttene & Veslemøy, Det Andre Teatret

    Den populære gjengen har hatt sitt faste publikum siden åpningen, og du kan fortsatt oppleve dem annen hver torsdag, men noter deg at denne sesongen spiller de fra kl 21.00.

  • 21:00 Blood for Roses presenterer SVALE, RØYK OG SØRGEPIL – en stedsspesifikk forestilling på Gamlebyen …, Gamlebyen gravlund i Oslo

    (on June 21 both shows are performed in English).
 Biolog Jens Haga leder deg gjennom Gamlebyen gravlund, han er synlig, skjult og allestedsnærværende, som floraen og faunaen. Stemmen hans på hodetelefonene dine forteller om livets mysterium – hvordan det oppsto og hvor vanskelig det er å si hva som lever og hva som dør.

  • 21:00 NEI – gjestespill fra Berlins subkultur, Grusomhetens Teater

    NEI er en norsk-tysk produksjon av Tone Avenstroup med scenografi av Worm Winther.

    EPLE elsker KORINT som elsker seg selv. KORINT har en affære med SORT som ikke elsker noen. SORT har tidligere elsket REGINA som har en affære med EPLE. EINSTEINAUGE har lenge vært sammen med FRIXIBRIXI, de kan verken elske hverandre eller skilles. EPLE blir forelsket i DUKKE KORINT. NEI er en tragedie. Spetakkelet finner sted i et sirkus.

  • 21:00 CHROME (US) + KOLLWITZ + DEATHCRUSH (DJ-SET), BLÅ

    Smått legendariske Chrome fra USA kommer til Oslo!

  • 21:00 GYMBAG, Mir

    Me spelar slik jazzmusikk med time og harmonikk, men som gjerne har ein tendens til å utarte seg.

  • 22:00 Razorbats + Gringo Bandido, Last Train

    Release og helvetes fest på Last Train i aften!