Kalenderen for torsdag 13. oktober 2016

Torsdag 13. oktober 2016

 • 10:00 Zdenka Rusova – Inntrykk fra naturen, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til Zdenka Rusovas utstilling «Inntrykk fra naturen» Utstillingen er en del av Tegnebiennalen 2016.
  «Inntrykk fra naturen» består av 20 tegninger på papir, produsert fra 2007 til i dag. Disse tegningene viser en ny side ved Rusovas kunstnerskap: en vending mot naturen og med landskapet som motiv.

 • 10:30 Avlyst Rare Oslo Opportunity: Biographic-Narrative Interview Training: 2-days Interview-Training-intensive …, KHiO

  Biographical Narrative Interpretation Method (BNIM) is a method in which you ask somebody to tell a story of all or part of their life. Their situations, their subjectivities, their locations are assumed to be liable to mutations during that life-period. As a necessary starting point, we are trying to get at their ‘lived experience(s)’._

 • 11:00 Velkommen til utstillinger: Hanne Tyrmi, Kurt Johannessen, Ingun Bøhn, Espen Gleditsch, Lewis & …, Kunstnerforbundet

  Utstillingsperiode 15. september – 16. oktober (Lewis & Taggart juni 2016- juni 2017)
  Utstillingsåpning torsdag 15. september kl. 18

 • 11:00 Elisabeth Haarr, Strid, Kunsthall Oslo

  Kunsthall Oslo har gleden av å ønske velkommen til åpning av separatutstilling med nyere arbeider av Elisabeth Haarr, fredag 9. september. Utstillingen har fått tittelen Strid og den innvier våre nye lokaler i Bjørvika. Elisabeth Haarr (født 1945) regnes som en av Norges sentrale og mest innflytelsesrike tekstilkunstnere, og Strid er den første solopresentasjonen av hennes kunstnerskap i Oslo på 40 år.

 • 12:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 12:00 STØV, RAM galleri

  Toril Redalen Ny utstilling som står til 27.Oktober

 • 12:00 Meetings and conversations, CYAN salong

  Anne viser en kombinasjon av skulptur og foto. Inspirasjon finner hun i forholdene mellom seg selv og sine venner og kjære, i sin kjærlighet til naturen og en fascinasjon med dukker. Hun trekkes mest mot skulpturering, og portretterer sine kjære som porselensdukker, Disse portrettene lar hun så den portretterte møte. Plassert i naturlige omgivelser uten noe mellom dem selv og sitt portrett blir deres følelser fanget. Dette er første gang verket vises i sin helhet.

 • 12:00 SIGNE MARIE ANDERSEN / Remember Everything, Galleri Riis

  SIGNE MARIE ANDERSEN / Remember Everything
  September 17 – October 15, 2016

 • 13:00 Kristin Eggen Vårvik / 1. til 14. oktober 2016, S9 Galleri

  De siste 10-15 årene er det akrylmaleri hun har vært opptatt av. Hun maler mye og ofte, men har sjeldent et spesielt motiv som mål. Kunstverket blir til underveis. Hun velger farger og arbeidsredskap utifra sinnstemning der og da. Hun er opptatt av frihet, lek og utforsking i sin utøvelse av kunsten, og prosessen betyr vel så mye som produktet. Hun håper og tror at det oppleves i arbeidene hennes.

 • 13:00 Nina Bang ”Birding”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Nina Bangs utstilling ”Birding” på Kunstplass 10 handler om blikket, det å observere og om rødlisten for fugler. Nina Bang undersøker kunstens muligheter for å gi et kritisk og eksistensielt blikk, men også et poetisk og subjektivt blikk på hvordan vi mennesker forholder oss til andre livsformer. Et bakteppe for hennes engasjement er at vi lever i den geofysiske tidsalderen antropocen, hvor menneskets virksomhet preger alt liv og alle økosystemer på jorden, og setter det på spill.

 • 15:00 Film fra Sør-festivalen, Vika Kino

  Fra 6. til 16.oktober arrangeres Oslos største filmfestival for 26.gang!

 • 18:00 Nybegynnerkurs i Argentinsk Tango, Center for Afrikansk Kulturformidling (CAK)

  Oslo Tangos Nybegynner kurs. Torsdager klokka 1800

 • 18:00 Antiteaterets forestilling nr. 11: ÈN AV FIRE, Hausmania

  ÈN AV FIRE
  Det viser seg at én av fire doper seg på byen. Resultatene mediehusene kommer med om dopmiljøet i dagens Oslo, overrasker kanskje noen, men ikke oss.
  I Antiteaterets ELLEVTE FORESTILLING «Én av fire», formidler vi en historie som setter fokus på dopkulturen i Oslo.

 • 18:00 Vintage og Retromarkedet Miss Rockabully’s Swap & Sell!, Gamla

  Vintage og Retromarkedet Miss Rockabully’s Swap & Sell!

 • 18:00 Filmkveld-Det lille cinemateket, atelier Oslo Prosjektrom

  Gratis filmkveld neste tirsdag.13 oktober

 • 18:00 BENTE FINSERÅS, Galleri Nobel

  13. – 16. Oktober BENTE FINSERÅS Separatutstilling: Plantefiber, Akvarell og Akryl Velkommen til vernissage: Torsdag 13. oktober kl 18.00 med performance ved Njål Sparbo!

 • 19:00 MIKROBRYOLOGIEN, Fredensborgveien 24a

  Mikrobryologien er en forestilling under byen. Den byr blant annet på mørke, støv, trapper og svak belysning. Den byr også på en særegen, sanselig opplevelse av et vanligvis skjult landskap.

 • 19:00 Oslo Operafestival – Åpningskonsert, Universitetets aula

  Forrykende Åpning sv Oslo Operafestival 2016 som blir åpnet av Kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland.

 • 19:00 Classic Album Sundays med François Kevorkian presenterer STEELY DAN – Gaucho (MCA, 1980), Kunstnernes Hus

  Få albumproduksjoner får audiofile hjerter til å logre så liflig og fredfullt som Steely Dan’s syvende studioutgivelse Gaucho (MCA, 1980). Vi hører på albumet i sin helhet på et 5.1 surroundlydanlegg preparert av Duet Audio og Midas Reference, og får besøk av den legendariske dj’en og produsenten François Kevorkian som forteller historiene bak denne helt spesielle utgivelsen.

 • 19:00 Innføringskurs i zenmeditasjon, Rinzai Zen Senter

  Er du interessert i zen og zenpraksis? Vil du prøve meditasjon i form av sittende og gående meditasjon? Har du lyst å prøve deg på resitasjon av sutraer?

 • 19:00 Lysvesper med jazzmusikk, Sagene Kirke

  Lysvesper med jazzmusikk, betraktninger og nattverd

 • 19:00 Åpen mik på Hønse-Lovisas hus 13. oktober, Hønse- Lovisas hus

  Nå er det fulltegna, men det er mulig å stå på venteliste.
  Åpen mik i Hønse-Lovisas hus
  Sandakerveien 2, 0473 Oslo
  www.honselovisashus.no

 • 19:00 SENT LEGO, Norsk Teknisk Museum

  Spill deg gjennom verdens største dataspill-utstilling og sjekk ut legobygging i masse-format! Aldersgrense 18 år. Torsdag 13. oktober kl. 19-23 Mer enn ett tonn lego, og bare fantasien setter grenser for hvilke byggverk som kan realiseres. På programmet står også de analoge klossenes digitale motsats, Minecraft. Gamification, eller spillifisering, som vi kaller det på norsk, blir tematisert og vi filosoferer rundt de kroppslige erfaringene med å spille dataspill. Det blir også workshops, …

 • 19:00 Istid (1976), Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Lillesalen

  På gjengrodde stier – et norsk/vest-tysk samarbeid fra 1976

 • 19:00 FINDLAY//SANDSMARK (US/NO): returner (early version), Black Box Teater

  PROSESSVISNING: DENNE HØSTEN BLIR DET TO VISNINGER AV FINDLAY//SANDSMARKS NYESTE PRODUKSJON RETURNER (EARLY VERSION). RETURNER VIL BLI VIST I LØPET AV FESTIVALEN, MARS 2017.

 • 20:00 Tenderton Releasekonsert, Café Mir

  Slippfest med bandet Tenderton.
  Arild Hammerø (gitar), Morten Kvam (bass), Marius Simonsen (trommer), Haakon-Marius Pettersen (tangenter).

 • 20:00 Lovespeake + Support: Iffy Orbit, Parkteatret

  Lovespeake tok springfart inn i 2016 med debutalbumet «DNA» i lomma og har allerede rukket å prege den internasjonale bloggosfæren, radiostasjoner i Norge, USA og Europa, og vært utvalgt til noen av Spotifys mest innflytelsesrike spillelister verden over. Lovespeake har rukket å få over en million streams siden januar og debutsingelen «DNA» var listet i 16 uker på NRK P3. Nå kommer de til Parkteatret!

 • 20:00 Musikkquiz – Verkstedet, Verkstedet Bar

  Musikkquiz på Verkstedet ved siden av Café Sara. Hver torsdag klokka 19.30

 • 20:00 Releasekonsert med Pappenheim på Bidrobon, Biermannsgården

  Pappenheim, duoen med pianist Oscar Grönberg og trommeslager Tor Haugerud, slipper sitt debutalbum “Bekkenjordet” og feirer det med konsert i Biermannsgården på konsertserien Bidrobon. Pappenheim spiller ekspressiv friimprovisert musikk som liver opp i høstmørket. De har latt seg inspirere av helter som Cecil Taylor, Paul Bley og Paul Lovens, så vel som modernistisk musikk.

 • 20:00 Labelkveld: Clean Feed med Cortex, Jonas Cambien Trio og Momentum, Nasjonal jazzscene, Victoria

  Nasjonal jazzscene feirer 15 års jubileet til framtidsjazzlabelet Clean Feed med å sette av en hel kveld og sette hele tre band på scena, som alle kommer eller har utgitt plater på Clean Feed i løpet av året: Cortex, Jonas Cambien Trio og Momentum

 • 20:15 Antiteaterets forestilling nr. 11: ÈN AV FIRE, Hausmania

  ÈN AV FIRE
  Det viser seg at én av fire doper seg på byen. Resultatene mediehusene kommer med om dopmiljøet i dagens Oslo, overrasker kanskje noen, men ikke oss.
  I Antiteaterets ELLEVTE FORESTILLING «Én av fire», formidler vi en historie som setter fokus på dopkulturen i Oslo.

 • 20:30 FpT #7: Raabygg, Riksscenen

  OsloFolk presenterer Raabygg!

 • 21:00 Entombed A.D., The Crossroad Club

  Svensk death metal

 • 21:00 Bongotorsdag #1, Kulturhuset

  Bosses Bongoband spiller opp til frikedans!

Fredag 14. oktober 2016