Kalenderen for fredag 14. oktober 2016

 • 10:00 Zdenka Rusova – Inntrykk fra naturen, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til Zdenka Rusovas utstilling «Inntrykk fra naturen» Utstillingen er en del av Tegnebiennalen 2016.
  «Inntrykk fra naturen» består av 20 tegninger på papir, produsert fra 2007 til i dag. Disse tegningene viser en ny side ved Rusovas kunstnerskap: en vending mot naturen og med landskapet som motiv.

 • 10:00 BENTE FINSERÅS, Galleri Nobel

  13. – 16. Oktober BENTE FINSERÅS Separatutstilling: Plantefiber, Akvarell og Akryl Velkommen til vernissage: Torsdag 13. oktober kl 18.00 med performance ved Njål Sparbo!

 • 10:30 Avlyst Rare Oslo Opportunity: Biographic-Narrative Interview Training: 2-days Interview-Training-intensive …, KHiO

  Biographical Narrative Interpretation Method (BNIM) is a method in which you ask somebody to tell a story of all or part of their life. Their situations, their subjectivities, their locations are assumed to be liable to mutations during that life-period. As a necessary starting point, we are trying to get at their ‘lived experience(s)’._

 • 11:00 Velkommen til utstillinger: Hanne Tyrmi, Kurt Johannessen, Ingun Bøhn, Espen Gleditsch, Lewis & …, Kunstnerforbundet

  Utstillingsperiode 15. september – 16. oktober (Lewis & Taggart juni 2016- juni 2017)
  Utstillingsåpning torsdag 15. september kl. 18

 • 11:00 Elisabeth Haarr, Strid, Kunsthall Oslo

  Kunsthall Oslo har gleden av å ønske velkommen til åpning av separatutstilling med nyere arbeider av Elisabeth Haarr, fredag 9. september. Utstillingen har fått tittelen Strid og den innvier våre nye lokaler i Bjørvika. Elisabeth Haarr (født 1945) regnes som en av Norges sentrale og mest innflytelsesrike tekstilkunstnere, og Strid er den første solopresentasjonen av hennes kunstnerskap i Oslo på 40 år.

 • 11:00 Nina Bang ”Birding”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Nina Bangs utstilling ”Birding” på Kunstplass 10 handler om blikket, det å observere og om rødlisten for fugler. Nina Bang undersøker kunstens muligheter for å gi et kritisk og eksistensielt blikk, men også et poetisk og subjektivt blikk på hvordan vi mennesker forholder oss til andre livsformer. Et bakteppe for hennes engasjement er at vi lever i den geofysiske tidsalderen antropocen, hvor menneskets virksomhet preger alt liv og alle økosystemer på jorden, og setter det på spill.

 • 12:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 12:00 STØV, RAM galleri

  Toril Redalen Ny utstilling som står til 27.Oktober

 • 12:00 Meetings and conversations, CYAN salong

  Anne viser en kombinasjon av skulptur og foto. Inspirasjon finner hun i forholdene mellom seg selv og sine venner og kjære, i sin kjærlighet til naturen og en fascinasjon med dukker. Hun trekkes mest mot skulpturering, og portretterer sine kjære som porselensdukker, Disse portrettene lar hun så den portretterte møte. Plassert i naturlige omgivelser uten noe mellom dem selv og sitt portrett blir deres følelser fanget. Dette er første gang verket vises i sin helhet.

 • 12:00 SIGNE MARIE ANDERSEN / Remember Everything, Galleri Riis

  SIGNE MARIE ANDERSEN / Remember Everything
  September 17 – October 15, 2016

 • 13:00 Kristin Eggen Vårvik / 1. til 14. oktober 2016, S9 Galleri

  De siste 10-15 årene er det akrylmaleri hun har vært opptatt av. Hun maler mye og ofte, men har sjeldent et spesielt motiv som mål. Kunstverket blir til underveis. Hun velger farger og arbeidsredskap utifra sinnstemning der og da. Hun er opptatt av frihet, lek og utforsking i sin utøvelse av kunsten, og prosessen betyr vel så mye som produktet. Hun håper og tror at det oppleves i arbeidene hennes.

 • 13:00 Babyomvisning: Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Vi ønsker velkommen til babyomvisning! Bli inspirert og opplev museet i en omvisning tilpasset småbarnsforeldre. I oktober skal vi bli bedre kjent med samtidskunst fra Los Angeles!

 • 14:00 Performanceforedrag med Kurt Johannessen, Kunstnerforbundet

  Performanceforedrag About Reality and Constructions i forbindelse med Oslo Art Weekend.

 • 15:00 Film fra Sør-festivalen, Vika Kino

  Fra 6. til 16.oktober arrangeres Oslos største filmfestival for 26.gang!

 • 18:00 Kritisk juss, lanseringseminar, Kulturhuset

  Da er det klart at det blir lanseringsseminar med Ketil Lund fredag 14. oktober kl. 18 på Kulturhuset i Oslo. Ketil Lund og Peter Gøtzsche har argumentert for et forbud mot tvangsmedisinering. Dette blir helt klart en spennende debatt!

 • 19:00 Åpent hus på Rinzai Zen Senter, Rinzai Zen Senter

  Rinzai Zen Senter inviterer sine medlemmer, venner og andre interesserte til et åpent hus fredag den 14. oktober 2016 kl. 19:00 til 23:00. I løpet av kvelden byr vi på musikk, diktlesing og performance, en liten vegetarisk matbit og noe alkoholfritt i glasset. Arrangementet er barnevennlig og aldeles gratis. Velkommen til en hyggelig kveld i Grønlandsleiret 31!

 • 19:00 MIKROBRYOLOGIEN, Fredensborgveien 24a

  Mikrobryologien er en forestilling under byen. Den byr blant annet på mørke, støv, trapper og svak belysning. Den byr også på en særegen, sanselig opplevelse av et vanligvis skjult landskap.

 • 19:00 Oslo Operafestival – Barokk og makabert på Operahøgskolen, Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO)

  Møt studentene på Operahøgskolen i en fantastisk konsert på Operahøyskoen.

 • 19:00 Päivi Laakso Frie fabuleringer uten kontekst, Galleri 69

  Skulpturell og tegnerisk installasjon, akvarell, porselen og skulptur.

 • 19:00 FINDLAY//SANDSMARK (US/NO): returner (early version), Black Box Teater

  PROSESSVISNING: DENNE HØSTEN BLIR DET TO VISNINGER AV FINDLAY//SANDSMARKS NYESTE PRODUKSJON RETURNER (EARLY VERSION). RETURNER VIL BLI VIST I LØPET AV FESTIVALEN, MARS 2017.

 • 19:30 KONSERT: Martin Bisi (US) på Emanuel Vigeland Mausoleum, Emanuel Vigelands museum

  Martin Bisi er både en legendarisk amerikansk musikk produsent og særpreget solo artist. Denne forestillingen blir ikke bare hans første konsert på Oslos beste skjult skatt, Emanuel Vigeland Mausoleumet, men også hans første opplevelse!
  NB! Meget begrenset antall sitteplasser!

 • 20:00 Brand – min gud er storm, Nationaltheatret

  Hvem tør ofre alt for det man tror på?

 • 20:00 Bhattacharya / Grønseth / Wessel – plateslipp!, CAFETEATRET

  Indisk gitarpionér i møte med norsk saksofonist og gitarist fra New Yorks avantgardescene

 • 20:00 PÅLS BUTIKK slipper og mener ”Duft fornuften”, er blant de beste norske rockalbum hittil i dette …, Gamla

  PÅLS BUTIKK slipper og mener ”Duft fornuften”, er blant de beste norske rockalbum hittil i dette årtusen.. + 2nd CLASS PEOPLE + HR. SMITH´S VENNER

 • 20:30 Klestråden går på kino, sweetie darling!, Saga kino

  Absolutely Fabulous – The Movie. Skogens klestråd kjenner sin besøkelsestid og sin champagneføring. Bli med!

 • 21:00 DJAM UTTASKJÆRS: François K (deep space/wave music) Support: Kent Horne VJ joão doria, Kunstnernes Hus

  Etter fjorårets uforglemmelige helaften med François K, Pål Strangefruit og Kent Horne på Blå er den legendariske produsenten og dj’en tilbake i Oslo for å teste spennvidden i det nye audiofile lydanlegget som just er installert på Kunstnernes Hus. Få mestrer så mange ulike musikalske landskap med like stor treffsikkerhet og nytenkning innenfor sitt fag som vår amerikanske, franskarmenske venn, François Kevorkian. Vi kan nesten ikke tenke oss noen som passer bedre inn i dj-jammen det legges opp …