Kalenderen for søndag 2. oktober 2016

 • 10:00 Filmseminar 2016 | Komedier/ humor, Filmens Hus

  Hva kan vi le av? Og hvorfor? På høstens filmseminar setter vi fokus på komedier og latter, og har blant annet innlegg om komedie om invasjonen i Polen (To Be or Not to Be fra 1942), kunsten å drepe gamle elskverdige damer (The Ladykillers, 1955), japansk humor – og «falske» dokumentarer og tv-nyheter. Regissør Dag Johan Haugerud vil fortelle om bruk av humor i egne filmer. Filmkritiker Per Haddal innleder seminaret.

 • 11:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 11:00 Sunday morning meditations, Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

  FREE sunday morning meditation

 • 12:00 Hole Artcenter presenterer: Pia Brix-Thomsen – maleri, Hole Artcenter

  I perioden 27. august – 2. oktober 2016 på Hole Artcenter

 • 12:00 Zdenka Rusova – Inntrykk fra naturen, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til Zdenka Rusovas utstilling «Inntrykk fra naturen» Utstillingen er en del av Tegnebiennalen 2016.
  «Inntrykk fra naturen» består av 20 tegninger på papir, produsert fra 2007 til i dag. Disse tegningene viser en ny side ved Rusovas kunstnerskap: en vending mot naturen og med landskapet som motiv.

 • 12:00 Velkommen til utstillinger: Hanne Tyrmi, Kurt Johannessen, Ingun Bøhn, Espen Gleditsch, Lewis & …, Kunstnerforbundet

  Utstillingsperiode 15. september – 16. oktober (Lewis & Taggart juni 2016- juni 2017)
  Utstillingsåpning torsdag 15. september kl. 18

 • 12:00 Elisabeth Haarr, Strid, Kunsthall Oslo

  Kunsthall Oslo har gleden av å ønske velkommen til åpning av separatutstilling med nyere arbeider av Elisabeth Haarr, fredag 9. september. Utstillingen har fått tittelen Strid og den innvier våre nye lokaler i Bjørvika. Elisabeth Haarr (født 1945) regnes som en av Norges sentrale og mest innflytelsesrike tekstilkunstnere, og Strid er den første solopresentasjonen av hennes kunstnerskap i Oslo på 40 år.

 • 12:00 STØV, RAM galleri

  Toril Redalen Ny utstilling som står til 27.Oktober

 • 12:00 Meetings and conversations, CYAN salong

  Anne viser en kombinasjon av skulptur og foto. Inspirasjon finner hun i forholdene mellom seg selv og sine venner og kjære, i sin kjærlighet til naturen og en fascinasjon med dukker. Hun trekkes mest mot skulpturering, og portretterer sine kjære som porselensdukker, Disse portrettene lar hun så den portretterte møte. Plassert i naturlige omgivelser uten noe mellom dem selv og sitt portrett blir deres følelser fanget. Dette er første gang verket vises i sin helhet.

 • 13:00 Sacred Harp Singing på American Lutheran Church i Oslo, American Lutheran Church in Oslo – ALC

  Sacred Harp Singing er medrivende form for tradisjonell amerikansk 4 stemmers acapella korsang. I nesten 200 år har sanginteresserte kommet sammen for å synge «psalm and hymn tunes, odes and anthems» fra The Sacred Harp. Musikken som oppstår er rik på harmoni, rytme og nerve. Deltagerne sitter vendt mot hverandre i en firkant og alle som vil kan lede sanger. Sangtradisjonen legger vekt på det sosiale møtet og øyeblikkets opplevelse, mer enn vokal perfeksjon.

 • 13:00 Avlyst Dokumentarfilmvisning: Tony Conrad Completely in the Present, Atelier Nord ANX

  På Atelier Nord er vi stolte av å kunne presentere en konsertserie og dokumentarfilmvisning til ære for kunstner, musiker, filmskaper og eksperimentalist Tony Conrad (1940-2016) som del av årets Ultima-festival.

 • 13:00 Kristin Eggen Vårvik / 1. til 14. oktober 2016, S9 Galleri

  De siste 10-15 årene er det akrylmaleri hun har vært opptatt av. Hun maler mye og ofte, men har sjeldent et spesielt motiv som mål. Kunstverket blir til underveis. Hun velger farger og arbeidsredskap utifra sinnstemning der og da. Hun er opptatt av frihet, lek og utforsking i sin utøvelse av kunsten, og prosessen betyr vel så mye som produktet. Hun håper og tror at det oppleves i arbeidene hennes.

 • 14:00 Slik påvirker menneskene fuglenes forplantning, Tøyen hovedgård

  Hvordan alt fra fuglemating til forurensing kan påvirke fuglenes evne til å formere seg.

 • 15:00 Avlyst Dokumentarfilmvisning: Tony Conrad Completely in the Present, Atelier Nord ANX

  På Atelier Nord er vi stolte av å kunne presentere en konsertserie og dokumentarfilmvisning til ære for kunstner, musiker, filmskaper og eksperimentalist Tony Conrad (1940-2016) som del av årets Ultima-festival.

 • 17:00 Dokumentarfilmvisning: Tony Conrad Completely in the Present, Atelier Nord ANX

  På Atelier Nord er vi stolte av å kunne presentere en konsertserie og dokumentarfilmvisning til ære for kunstner, musiker, filmskaper og eksperimentalist Tony Conrad (1940-2016) som del av årets Ultima-festival.

 • 17:00 The Unity Three, Kulturhuset

  “The Unity Three” (NO/SE) is a jazz trio consisting of: Roar Kjeldahl – guitar Albin Lindgård – upright bass Odd Magne Stø – drums The trio plays jazz with emphasis on the American swing tradition. The musical inspiration is mainly from today’s rich jazz scene from the east coast of the US.

 • 18:00 Søndagskos Quiz, Smelteverket

  Every Sunday @ 18.00 we host an easy going pub quiz.

 • 18:00 Antiteaterets forestilling nr. 11: ÈN AV FIRE, Hausmania

  ÈN AV FIRE
  Det viser seg at én av fire doper seg på byen. Resultatene mediehusene kommer med om dopmiljøet i dagens Oslo, overrasker kanskje noen, men ikke oss.
  I Antiteaterets ELLEVTE FORESTILLING «Én av fire», formidler vi en historie som setter fokus på dopkulturen i Oslo.

 • 18:00 Åpen platespiller – 1. søndag hver måned, Mir

  Hver måned, den første søndagen, inviterer vi alle våre musikkelskende gjester til å spille musikk selv. Det er fordi vi er late, men også fordi det finnes så ufattelig mye god musikk der ute som fortjener offentlighetens ører. Dessuten har vi et nytt og sabla godt PA-anlegg, og det må utnyttes!

 • 19:00 Åpningshelg på Gloria Flames!!!, Gloria Flames

  Gloria Flames gjennoppstår! Nå med flere konserter, større ølutvalg og Barrio som serverer tacos for magen. På fredag blir det en føråpning fra 19.00 til klokka ringer 03.00. Lørdagen braker det løs med Terra fra Gøteborg og Lord Myrland snurrer skiver ut aftenen. Søndag blir det jam-scene fra 21.00.

 • 19:00 Ingrid Berger Myhre: Supplies, Black Box Teater

  Supplies er koreograf og utøver Ingrid Berger Myhres første forestilling etter at hun avsluttet et masterstudium i koreografi, forskning og utøvelse på ex.e.r.ce. i Montpellier, Frankrike. Forestillingen er en bevisst behandling av inspirasjonskilder som har berørt henne som kunstner. Språk, tegnsystemer og meningsdannelse er vedvarende interesser som undersøkes videre. Om å være sammen: ”De medvirkende kunstnerne og jeg tilbringer mye tid sammen og utvikler vår praksis. Vi finner strategier for …

 • 19:30 ANNELI DRECKER OG NOSO KAMMERORKESTERET, Den Norske Opera & Ballett (Operaen)

  Anneli Drecker, hennes stjernespekkede band, og 20 strykere fra Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) framfører det tre ganger spellemannsnominerte prosjektet Rocks & Straws i Operaen.

 • 20:00 Kampenjazz: Migu 5, CAFETEATRET

  Martin Miguel Almagro Tonne: gitar og komposisjon, Signe Krunderup Emmeluth: altsaksofon, Karl Hjalmar Nyberg: tenorsaksofon, Björn Petersson: bass, Axel Skalstad: trommer
  Migu 5 er ikke overraskende en kvintett. Et helt nytt band som med sitt utspring fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim og som spiller energisk musikk inspirert av country, blues og frijazz.

 • 20:30 Ombestemmelser #7 med Miguel A. García, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

  Wolf and the gang, Hovden/Cappelen, IJIN, Xedh/Håkon Lie, Datsrok