Kalenderen for lørdag 22. oktober 2016

 • 10:00 Oslo Skaperfestival, Deichman Hovedbiblioteket

  Bli med på Oslo Skaperfestival – festivalen for kreativitet og skaperglede 21.–22. oktober 2016. Her møtes teknologi, kunst og vitenskap. Festivalen er gratis og åpen fra kl 10-17 begge dager. Oslo Skaperfestival er festivalen hvor oppfinnere, entreprenører, kunstnere, forskere, hackere, designere, håndverkere og hjemmemekkere viser frem hva de har laget. Du vil også møte skapere som har gjort hobbyen sin til jobben sin. På festivalen kan du oppleve utstillingen til skaperne eller delta på …

 • 10:00 Imagine! Videoverksted for barn, Atelier Nord ANX

  Atelier Nord inviterer til videoverksted for barn fra 10-14 år, helgen 22 og 23 oktober på Atelier Nord ANX. Verkstedet arrangeres I forbindelse med utstillingen It’s All About the Signal med Steina og Woody Vasulka.

 • 11:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 11:00 Yogadag på Tonsenhagen Velhus, Tonsenhagen Velhus

  Lørdag, 22. oktober 2016 er det igjen yogadag på Tonsenhagen Velhus
  Fra kl. 11.00 – 14.00 er det balanse workshop, fra kl. 15.00 – 16.15 er det rolig yoga.

 • 11:00 Snorre Kyllingmark, Hanne Grieg Hermansen og Tegnebiennalen, Kunstnerforbundet

  Velkommen til utstillinger med Snorre Kyllingmark og Hanne Grieg Hermansen. Kunstnerforbundet viser også Tegnebiennalen 2016: Skissen med utstillere Liv Blåvarp, Kiyoshi Yamamoto, Tommy Johansson, Sturla Heggdalsvik og Nirmal Singh Dhunsi.
  Utstillingsperiode: 20. oktober – 20. november 2016.

 • 12:00 Zdenka Rusova – Inntrykk fra naturen, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til Zdenka Rusovas utstilling «Inntrykk fra naturen» Utstillingen er en del av Tegnebiennalen 2016.
  «Inntrykk fra naturen» består av 20 tegninger på papir, produsert fra 2007 til i dag. Disse tegningene viser en ny side ved Rusovas kunstnerskap: en vending mot naturen og med landskapet som motiv.

 • 12:00 STØV, RAM galleri

  Toril Redalen Ny utstilling som står til 27.Oktober

 • 12:00 Hole Artcenter presenterer: Ingrid A. Tronstad og Aleksandra Niemczyk – maleri, Hole Artcenter

  I perioden 8. – 30. oktober 2016 på Hole Artcenter

 • 12:00 Päivi Laakso Frie fabuleringer uten kontekst, Galleri 69

  Skulpturell og tegnerisk installasjon, akvarell, porselen og skulptur.

 • 13:00 Nina Bang ”Birding”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Nina Bangs utstilling ”Birding” på Kunstplass 10 handler om blikket, det å observere og om rødlisten for fugler. Nina Bang undersøker kunstens muligheter for å gi et kritisk og eksistensielt blikk, men også et poetisk og subjektivt blikk på hvordan vi mennesker forholder oss til andre livsformer. Et bakteppe for hennes engasjement er at vi lever i den geofysiske tidsalderen antropocen, hvor menneskets virksomhet preger alt liv og alle økosystemer på jorden, og setter det på spill.

 • 13:00 Ulises Hernan Rocha / 15. til 28. oktober, S9 Galleri

  Ulises Hernan Rocha studerte “arbeide med resirkulert materiale” ved kunstuniversitetet i Buenos Aires, Argentina. Motivene er laget av små ruller framstilt av avispapir og er betagende i all sin detaljrikdom.

 • 13:00 Soloutstilling med Jana Winderen – Vandrere, Tenthaus Oslo

  scroll down for English version

  JANA WINDEREN
  VANDRERE

  14. oktober – 6. november
  Åpning fredag 14. oktober kl. 17 – 20
  Vandrere er en del av Oslo Art Weekend. Det betyr at Tenthaus Oslo har utvidete åpningstider 15 og 16 oktober, fra kl. 11 – 18.

 • 14:00 Barnas Jazzscene, Nasjonal jazzscene, Victoria

  Barnas Jazzscene er en begeistrende time med unge, varme musikere.

 • 15:00 Yogadag på Tonsenhagen Velhus, Tonsenhagen Velhus

  Lørdag, 22. oktober 2016 er det igjen yogadag på Tonsenhagen Velhus
  Fra kl. 11.00 – 14.00 er det balanse workshop, fra kl. 15.00 – 16.15 er det rolig yoga.

 • 15:00 Fritt Fall: Petter Flaten Eilertsen & Ketil Gutvik/Ole Morten Vågan duo, Kulturhuset

  Fritt Fall er en konsertserie for improvisert musikk med konserter ca annenhver uke. Selv om obs… til neste konsert er det visst bare sju dager. På hver konsert presenteres to artister. Denne gang er det Petter Flaten Eilertsen og Ketil Gutvik med hemmelig venn som skal spille.

 • 15:30 Oslo Operafestival: Lørdagsopera – French kiss, Musikk og Scenehuset

  I dag byr vi på en reise i fransk operalitteratur med verk av bl.a. Bizet, Massenet og Gounod.

 • 16:00 Avlyst Oslo Operafestival – Rigoletto i Moss, Samfunnshuset i Moss

  Giuseppe Verdis berømte og fantastisk vakre opera, Rigoletto i en litt kortere versjon enn vanlig. Passer svært godt for alle som har lyst til å gå på opera for første gang.

 • 16:00 Nordisk Filmhelg, Cinemateket

  Velkommen til filmhelg med fokus på nordisk film. Vi viser alle de nominerte filmene til Nordisk Råds Filmpris på Cinemateket. Mellom visningene serverer vi forfriskninger, Montages samtaler om helgens filmer i foajeen og etter filmvisningene blir det foredrag og analyser med gjester fra filmene.

 • 17:00 Smelteverket All-Stars Saturday Session, Smelteverket

  All-Stars Saturday Session

 • 18:00 LilleBand Nina Simone – tribute, LilleKampen

  LilleBand er LilleKampen sitt eget lille husband og kommer til å fylle lokalene en lørdag pr. mnd. gjennom høsten/vinteren. LilleBand fordyper seg i kjente Jazzsangere denne gangen Nina Simone og forsøker å formidle disse i stil med hennes rå, såre og groovey utrykk.

 • 18:30 Brand – min gud er storm, Nationaltheatret

  Hvem tør ofre alt for det man tror på?

 • 19:00 MIKROBRYOLOGIEN, Fredensborgveien 24a

  Mikrobryologien er en forestilling under byen. Den byr blant annet på mørke, støv, trapper og svak belysning. Den byr også på en særegen, sanselig opplevelse av et vanligvis skjult landskap.

 • 19:00 SVART OKTOBER FEST PÅ BLITZ, Blitz

  Årets mørkeste og mest høylydte festival på Oslos feteste scene – velkommen til SVART OKTOBER FEST 2016!!

 • 19:00 INGRI FIKSDAL & JONAS CORELL PETERSEN (NO/DK): STATE, Black Box Teater

  Regissør Jonas Corell Petersen og koreograf Ingri Fiksdal har med STATE gått sammen om å lage en danseforestilling som grenser til konsert. Musikken er komponert av Lasse Marhaug, og danske Henrik Vibskov står for kostymene.

 • 19:00 Nordisk Filmhelg, Cinemateket

  Velkommen til filmhelg med fokus på nordisk film. Vi viser alle de nominerte filmene til Nordisk Råds Filmpris på Cinemateket. Mellom visningene serverer vi forfriskninger, Montages samtaler om helgens filmer i foajeen og etter filmvisningene blir det foredrag og analyser med gjester fra filmene.

 • 21:30 Nordisk Filmhelg, Cinemateket

  Velkommen til filmhelg med fokus på nordisk film. Vi viser alle de nominerte filmene til Nordisk Råds Filmpris på Cinemateket. Mellom visningene serverer vi forfriskninger, Montages samtaler om helgens filmer i foajeen og etter filmvisningene blir det foredrag og analyser med gjester fra filmene.

 • 21:30 Klosterenga Audio Banquet presenterer: Marte Røyeng, Klosterenga Cafè

  Etter nærmere seks år med livespilling på konsertscener, kafeer og mindre festivaler fra Oslo til Lofoten, har Marte Røyeng fra Horten skaffet seg fotfeste som en distinkt stemme og låtskriver hos et bredt publikum av musikkelskere. Med den originale og smått eklektiske musikaliteten som har blitt hennes varemerke, lager hun musikk som banker på med lett hånd, men treffer med full tyngde.

 • 22:00 DJAM: Pål Strangefruit, Kunstnernes Hus

  Lofthus Samvirkelag presenterer…

 • 23:00 Get Dancy! Live: Rumours (IT/NO), Parkteatret

  Get Dancy er tilbake på Parkteatret 22. oktober med ny, deilig musikk, liveband og generelt rå stemning!