Kalenderen for søndag 23. oktober 2016

 • 10:00 Imagine! Videoverksted for barn, Atelier Nord ANX

  Atelier Nord inviterer til videoverksted for barn fra 10-14 år, helgen 22 og 23 oktober på Atelier Nord ANX. Verkstedet arrangeres I forbindelse med utstillingen It’s All About the Signal med Steina og Woody Vasulka.

 • 11:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 11:00 Sunday morning meditations, Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

  FREE sunday morning meditation

 • 11:30 Kreativt familieverksted, Astrup Fearnley Museet

  Velkommen til kreativt familieverksted på søndag fra kl. 11.30 – 17.00!

 • 12:00 Zdenka Rusova – Inntrykk fra naturen, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til Zdenka Rusovas utstilling «Inntrykk fra naturen» Utstillingen er en del av Tegnebiennalen 2016.
  «Inntrykk fra naturen» består av 20 tegninger på papir, produsert fra 2007 til i dag. Disse tegningene viser en ny side ved Rusovas kunstnerskap: en vending mot naturen og med landskapet som motiv.

 • 12:00 STØV, RAM galleri

  Toril Redalen Ny utstilling som står til 27.Oktober

 • 12:00 Hole Artcenter presenterer: Ingrid A. Tronstad og Aleksandra Niemczyk – maleri, Hole Artcenter

  I perioden 8. – 30. oktober 2016 på Hole Artcenter

 • 12:00 Päivi Laakso Frie fabuleringer uten kontekst, Galleri 69

  Skulpturell og tegnerisk installasjon, akvarell, porselen og skulptur.

 • 12:00 Snorre Kyllingmark, Hanne Grieg Hermansen og Tegnebiennalen, Kunstnerforbundet

  Velkommen til utstillinger med Snorre Kyllingmark og Hanne Grieg Hermansen. Kunstnerforbundet viser også Tegnebiennalen 2016: Skissen med utstillere Liv Blåvarp, Kiyoshi Yamamoto, Tommy Johansson, Sturla Heggdalsvik og Nirmal Singh Dhunsi.
  Utstillingsperiode: 20. oktober – 20. november 2016.

 • 13:00 Nina Bang ”Birding”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Nina Bangs utstilling ”Birding” på Kunstplass 10 handler om blikket, det å observere og om rødlisten for fugler. Nina Bang undersøker kunstens muligheter for å gi et kritisk og eksistensielt blikk, men også et poetisk og subjektivt blikk på hvordan vi mennesker forholder oss til andre livsformer. Et bakteppe for hennes engasjement er at vi lever i den geofysiske tidsalderen antropocen, hvor menneskets virksomhet preger alt liv og alle økosystemer på jorden, og setter det på spill.

 • 13:00 Ulises Hernan Rocha / 15. til 28. oktober, S9 Galleri

  Ulises Hernan Rocha studerte “arbeide med resirkulert materiale” ved kunstuniversitetet i Buenos Aires, Argentina. Motivene er laget av små ruller framstilt av avispapir og er betagende i all sin detaljrikdom.

 • 13:00 Soloutstilling med Jana Winderen – Vandrere, Tenthaus Oslo

  scroll down for English version

  JANA WINDEREN
  VANDRERE

  14. oktober – 6. november
  Åpning fredag 14. oktober kl. 17 – 20
  Vandrere er en del av Oslo Art Weekend. Det betyr at Tenthaus Oslo har utvidete åpningstider 15 og 16 oktober, fra kl. 11 – 18.

 • 14:00 Naturens virvler, Tøyen hovedgård

  Naturen er full av oppsiktsvekkende spiralformer. Hva er det med spiraler?

 • 14:00 Oslo Operafestival – Askeladden og operahjelperne, Musikk og Scenehuset

  Dette er en barneopera som allerede er spilt for ca. 2000 barn fra barnehagealder og opp til syvende klasse.:) Barna elsker den. Her blir det fort fullt så løp og kjøp:)

 • 15:30 Nordisk Filmhelg, Cinemateket

  Velkommen til filmhelg med fokus på nordisk film. Vi viser alle de nominerte filmene til Nordisk Råds Filmpris på Cinemateket. Mellom visningene serverer vi forfriskninger, Montages samtaler om helgens filmer i foajeen og etter filmvisningene blir det foredrag og analyser med gjester fra filmene.

 • 16:00 Oslo Operafestival – Opera på trikken, Trikkesløyfen ved Stortoget 5

  Tradisjonen tro byr Opera til folket på opera på trikken.

 • 18:00 Søndagskos Quiz, Smelteverket

  Every Sunday @ 18.00 we host an easy going pub quiz.

 • 18:00 Oslo Operafestival – Operahistorien på 60 minutter, Musikk og Scenehuset

  Herlig historisk blikk på opera. En forestilling vi virkelig anbefaler. Den har allerede fylt Musikk & Scenehuset flere ganger:)

 • 18:00 Åpen platespiller – 1. søndag hver måned, Mir

  Hver måned, den første søndagen, inviterer vi alle våre musikkelskende gjester til å spille musikk selv. Det er fordi vi er late, men også fordi det finnes så ufattelig mye god musikk der ute som fortjener offentlighetens ører. Dessuten har vi et nytt og sabla godt PA-anlegg, og det må utnyttes!

 • 18:00 Nordisk Filmhelg, Cinemateket

  Velkommen til filmhelg med fokus på nordisk film. Vi viser alle de nominerte filmene til Nordisk Råds Filmpris på Cinemateket. Mellom visningene serverer vi forfriskninger, Montages samtaler om helgens filmer i foajeen og etter filmvisningene blir det foredrag og analyser med gjester fra filmene.

 • 19:00 INGRI FIKSDAL & JONAS CORELL PETERSEN (NO/DK): STATE, Black Box Teater

  Regissør Jonas Corell Petersen og koreograf Ingri Fiksdal har med STATE gått sammen om å lage en danseforestilling som grenser til konsert. Musikken er komponert av Lasse Marhaug, og danske Henrik Vibskov står for kostymene.

 • 20:00 Kampenjazz: Sigurd Hole Trio, CAFETEATRET

  Sigurd Hole: bass, Håkon Aase: fiolin, Jarle Vespestad: trommer

 • 20:00 Harr&Hartberg, Kunstnernes Hus

  Harr&Hartberg består av et knippe av Norges beste jazzmusikere, pluss meg. Oslos beste hemmelighet akkurat nå. Og det er gratis entré.

 • 20:30 Nordisk Filmhelg, Cinemateket

  Velkommen til filmhelg med fokus på nordisk film. Vi viser alle de nominerte filmene til Nordisk Råds Filmpris på Cinemateket. Mellom visningene serverer vi forfriskninger, Montages samtaler om helgens filmer i foajeen og etter filmvisningene blir det foredrag og analyser med gjester fra filmene.