Kalenderen for fredag 28. oktober 2016

 • 10:00 GLOBALISERINGSKONFERANSEN 2016, Youngstorget

  Hold av 27. – 30. oktober og bli med på Norges største politiske verksted!

  Globaliseringskonferansen er et verksted, møtested og læringssted for alle som er engasjert i en mer rettferdig og demokratisk verden hvor mennesker, samfunn og miljø prioriteres over økonomisk gevinst. Tema for årets konferanse er GRENSELØS: miljø, konflikt og økonomi.

 • 10:00 Hanne-May Scheen – «Herbarium», Galleri Norske Grafikere

  Hvor går grensen mellom det vi kaller likt og det vi kaller ulikt? Det er dette som danner den tematiske rammen rundt utstillingen Herbarium av Hanne-May Scheen. Gjennom en rekke grafiske arbeider som varierer i motiv og teknikk presenterer Scheen en kunstnerisk bearbeidelse av denne dyptgående problemstillingen.

 • 11:00 Snorre Kyllingmark, Hanne Grieg Hermansen og Tegnebiennalen, Kunstnerforbundet

  Velkommen til utstillinger med Snorre Kyllingmark og Hanne Grieg Hermansen. Kunstnerforbundet viser også Tegnebiennalen 2016: Skissen med utstillere Liv Blåvarp, Kiyoshi Yamamoto, Tommy Johansson, Sturla Heggdalsvik og Nirmal Singh Dhunsi.
  Utstillingsperiode: 20. oktober – 20. november 2016.

 • 11:00 The Missing One, Office for Contemporary Art Norway

  “The Missing One” kuratert av research-kurator ved Asia-avdelingen ved Tate Research Center Nada Raza, er en intergenerasjonell utstilling som presenterer kunstverk fra Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Med science fictionens troper og teknologi som tematisk utgangspunkt, anskueliggjøres utstillingens perspektiver i et maleri fra 1922 av G. Tagore med klare referanser til sci-fi-fortellingen “The Missing One” av J.C. Bose. Utstillingen ble først produsert av Dhaka Art Summit i 2016.

 • 12:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 13:00 Nina Bang ”Birding”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Nina Bangs utstilling ”Birding” på Kunstplass 10 handler om blikket, det å observere og om rødlisten for fugler. Nina Bang undersøker kunstens muligheter for å gi et kritisk og eksistensielt blikk, men også et poetisk og subjektivt blikk på hvordan vi mennesker forholder oss til andre livsformer. Et bakteppe for hennes engasjement er at vi lever i den geofysiske tidsalderen antropocen, hvor menneskets virksomhet preger alt liv og alle økosystemer på jorden, og setter det på spill.

 • 13:00 Ulises Hernan Rocha / 15. til 28. oktober, S9 Galleri

  Ulises Hernan Rocha studerte “arbeide med resirkulert materiale” ved kunstuniversitetet i Buenos Aires, Argentina. Motivene er laget av små ruller framstilt av avispapir og er betagende i all sin detaljrikdom.

 • 13:00 Babyomvisning: Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Vi ønsker velkommen til babyomvisning! Bli inspirert og opplev museet i en omvisning tilpasset småbarnsforeldre. I oktober skal vi bli bedre kjent med samtidskunst fra Los Angeles!

 • 17:30 ByFlimmer: Abstrakte liv – Kiarostami-maraton, Louise Dany

  Abbas Kiarostami er en av de mest sentrale filmskaperne i iransk filmhistorie. Hans poetiske filmer omformer tilsynelatende enkle, hverdagslige hendelser og objekt til cinematiske parabler.

 • 18:30 Kjærlighetslæren i islam og i buddhismen: en sammenlikning. Foredrag med dr. Alexander Berzin, Paramita Meditasjonssenter

  Kjærlighet står sentralt i både buddhismen og i islam. Dr. Berzin vil i sitt foredrag forklare de unike metodene som hver av retningene benytter for å utvikle og utøve kjærlighetens gave. Uavhengig av filosofiske ulikheter er resultatet det samme – å være til gavn for andre, basert på ønsket om alle
  skal ha det godt. En forståelse av hvordan disse to systemene deler et positivt, felles mål vil hjelpe oss
  å utvikle gjensidig respekt.

 • 19:00 Ludvig Daae & Joanna Nordahl (NO/SE): Hyperfruit, Black Box Teater

  I forestillingen Hyperfruit undersøker de to sammen hvordan internett og måten vi kommuniserer med hverandre på kan brukes som struktur for en danseforestilling.

 • 20:00 Brand – min gud er storm, Nationaltheatret

  Hvem tør ofre alt for det man tror på?

 • 20:00 Oscar Danielson (SE), Parkteatret

  Norgesvenn er et begrep med både heldige og uheldige assosiasjoner. Men i tilfellet Oscar Danielson kan man trygt slå fast at den sympatiske svensken er en av de aller beste vennene vi har. 28. oktober kommer han tilbake til Oslo for å spille på Parkteatret!

 • 20:00 SUPEREGO RE-UNION KONSERT,- Rocker fortsatt norsk´n 14 år etter…, Gamla

  SUPEREGO RE-UNION KONSERT,- Rocker fortsatt norsk´n 14 år etter…

 • 21:00 SØRFORKOMFORT: kvelds- ettermiddags- og nattkonsertar frå fredag kveld til sundag morgon, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

  SØRFORKOMFORT er ei serie for musikk, tekst og tale og har eksistert I eit år. Denne utgåva går gjennom natt og dag fredag kveld til sundag morgon, med støy og tradisjonsmusikk frå Sør-Afrika, ein Afrika-korrespondent, minimalistisk austerriksk sinusbylgjemusikk, streng japansk tromming, ein live-forfattar med lydprogram, heimelaga instrument og litt til.
  Fritt Fall, Deichman Grünerløkka, Sør for Komfort og Dans for voksne samarbeider!

 • 21:00 10 års jubileumskonsert med PIKEKORET, Kulturhuset Sentralen

  Pikekoret- med Mannskoret, Atle Antonsen og DJ Mariann Rosa. Konsert og fest!https://underskog.no/image/pending_thumbnail/788177

 • 23:00 Klubb: Hjemme med dama – JOKKE b2b JAN MAYEN, Revolver

  Årets siste HMD på Revolver går av stabelen fredag den 28. oktober!

 • 23:00 DJAM: Kent Horne + Strangefruit, Kunstnernes Hus

  Lofhus Samvirkelag presenterer…

 • 23:30 SØRFORKOMFORT: kvelds- ettermiddags- og nattkonsertar frå fredag kveld til sundag morgon, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

  SØRFORKOMFORT er ei serie for musikk, tekst og tale og har eksistert I eit år. Denne utgåva går gjennom natt og dag fredag kveld til sundag morgon, med støy og tradisjonsmusikk frå Sør-Afrika, ein Afrika-korrespondent, minimalistisk austerriksk sinusbylgjemusikk, streng japansk tromming, ein live-forfattar med lydprogram, heimelaga instrument og litt til.
  Fritt Fall, Deichman Grünerløkka, Sør for Komfort og Dans for voksne samarbeider!