Kalenderen for onsdag 5. oktober 2016

Onsdag 5. oktober 2016

 • 11:00 Velkommen til utstillinger: Hanne Tyrmi, Kurt Johannessen, Ingun Bøhn, Espen Gleditsch, Lewis & …, Kunstnerforbundet

  Utstillingsperiode 15. september – 16. oktober (Lewis & Taggart juni 2016- juni 2017)
  Utstillingsåpning torsdag 15. september kl. 18

 • 11:00 Elisabeth Haarr, Strid, Kunsthall Oslo

  Kunsthall Oslo har gleden av å ønske velkommen til åpning av separatutstilling med nyere arbeider av Elisabeth Haarr, fredag 9. september. Utstillingen har fått tittelen Strid og den innvier våre nye lokaler i Bjørvika. Elisabeth Haarr (født 1945) regnes som en av Norges sentrale og mest innflytelsesrike tekstilkunstnere, og Strid er den første solopresentasjonen av hennes kunstnerskap i Oslo på 40 år.

 • 12:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 12:00 STØV, RAM galleri

  Toril Redalen Ny utstilling som står til 27.Oktober

 • 12:00 Meetings and conversations, CYAN salong

  Anne viser en kombinasjon av skulptur og foto. Inspirasjon finner hun i forholdene mellom seg selv og sine venner og kjære, i sin kjærlighet til naturen og en fascinasjon med dukker. Hun trekkes mest mot skulpturering, og portretterer sine kjære som porselensdukker, Disse portrettene lar hun så den portretterte møte. Plassert i naturlige omgivelser uten noe mellom dem selv og sitt portrett blir deres følelser fanget. Dette er første gang verket vises i sin helhet.

 • 12:00 SIGNE MARIE ANDERSEN / Remember Everything, Galleri Riis

  SIGNE MARIE ANDERSEN / Remember Everything
  September 17 – October 15, 2016

 • 13:00 Høstferieaktiviteter hos Agenda X, Storgata 25

  I høstferien har vi mange gratis aktiviteter for de fra 13-26 år. Alt fra kino og bowling til dj workshop og teknisk museum med verdens første dataspill-utstilling (hvor man kan prøve over 100 spill fra 1972 til i dag) før det hele avsluttes med en fest på fredagen! Vi har begrensa med plasser på noen av aktivitetene så her gjelder det å melde seg på raskt!

 • 13:00 Kristin Eggen Vårvik / 1. til 14. oktober 2016, S9 Galleri

  De siste 10-15 årene er det akrylmaleri hun har vært opptatt av. Hun maler mye og ofte, men har sjeldent et spesielt motiv som mål. Kunstverket blir til underveis. Hun velger farger og arbeidsredskap utifra sinnstemning der og da. Hun er opptatt av frihet, lek og utforsking i sin utøvelse av kunsten, og prosessen betyr vel så mye som produktet. Hun håper og tror at det oppleves i arbeidene hennes.

 • 18:00 Smelteverket Pub Quiz, Smelteverket

  Every Wednesday at Smelteverket.

 • 18:00 Underskogsstrikkepub oktober, Tamara

  Strikking, hekling, skrøner og prosecco.

 • 18:00 Honningbarna slippkonsert + Supp: Frognerfruer / Yngling (ID: under 18), Parkteatret

  30. september slipper Honningbarna sitt fjerde album, på sitt eget plateseskap Nye Blanke. I oktober legger de ut på ny skandinavisk turné, hvor de nok en gang skal vise seg som Norges råeste liveband. Nå er det klart at turnéstarten blir med en Yngling-konsert på Parkteatret i Oslo, for publikum under 18 år!

 • 18:00 Eg har laga ein 180 siders teikneserieroman, og eg vil ha folk til å lese den. Dessutan har eg fest …, Hendrix Ibsen

  Ny tegneserieroman, 180 sider, svart/hvitt. Sleppfest på Hendrix. Det blir litt stand up av Benedicte Alnæs, sjutida, samt eit fiffig lite intervju med forfattar/tegnaren ved forfattar Hilde Østby. Signering og boksalg blir det så klart også tid til.

  Og utstilling og originalsalg og sånt.

 • 19:00 MIKROBRYOLOGIEN, Fredensborgveien 24a

  Mikrobryologien er en forestilling under byen. Den byr blant annet på mørke, støv, trapper og svak belysning. Den byr også på en særegen, sanselig opplevelse av et vanligvis skjult landskap.

 • 19:00 Oberdada spelar på Mir, Café Mir

  Onsdag 5 oktober släpps albumet Going Dark på bandcamp och kassett i mycket exklusiv upplaga.
  Det blir releasekonsert på MIR den 5 oktober med Kristine Tjøgersen (klarinett) och Ola Høyer (kontrabas).
  Dessutom läser Lars Skoglund en novell till ackompanjemang av Andreas Angell, ackordion.

  Dörrarna öppnar 18.00 och det blir visning av video från ca 19.00.

 • 19:00 Neon dreams. Vernissage – Floyd E. Vawter +Komputergirl konsert, Gamla

  Floyd er en kreativ sjel, tidligere tatovør evig magma fantast..
  Komputergirl will be playing, DJ’s after that.

 • 19:00 Slippfest for DU DØR IKKE, Dansens Hus

  Jeg slipper ny roman og vi feirer den med fine folk

 • 20:00 Brand – min gud er storm, Nationaltheatret

  Hvem tør ofre alt for det man tror på?

 • 20:00 Succuba “Black Pizza” slippfest // Handmade Records feirer 15 år, 2. etasje på Internasjonalen

  Handmade Records markerer sitt 15-årsjubileum med slippfest for Succubas “Black Pizza” på Internasjonalen i Oslo onsdag 5. oktober. I tillegg spiller to andre band fra Handmade Records’ stall: Sofi Lofi og Laconic Zero.

 • 20:15 Antiteaterets forestilling nr. 11: ÈN AV FIRE, Hausmania

  ÈN AV FIRE
  Det viser seg at én av fire doper seg på byen. Resultatene mediehusene kommer med om dopmiljøet i dagens Oslo, overrasker kanskje noen, men ikke oss.
  I Antiteaterets ELLEVTE FORESTILLING «Én av fire», formidler vi en historie som setter fokus på dopkulturen i Oslo.

Torsdag 6. oktober 2016