Kalenderen for torsdag 6. oktober 2016

Torsdag 6. oktober 2016

 • 11:00 Velkommen til utstillinger: Hanne Tyrmi, Kurt Johannessen, Ingun Bøhn, Espen Gleditsch, Lewis & …, Kunstnerforbundet

  Utstillingsperiode 15. september – 16. oktober (Lewis & Taggart juni 2016- juni 2017)
  Utstillingsåpning torsdag 15. september kl. 18

 • 11:00 Elisabeth Haarr, Strid, Kunsthall Oslo

  Kunsthall Oslo har gleden av å ønske velkommen til åpning av separatutstilling med nyere arbeider av Elisabeth Haarr, fredag 9. september. Utstillingen har fått tittelen Strid og den innvier våre nye lokaler i Bjørvika. Elisabeth Haarr (født 1945) regnes som en av Norges sentrale og mest innflytelsesrike tekstilkunstnere, og Strid er den første solopresentasjonen av hennes kunstnerskap i Oslo på 40 år.

 • 12:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 12:00 STØV, RAM galleri

  Toril Redalen Ny utstilling som står til 27.Oktober

 • 12:00 Meetings and conversations, CYAN salong

  Anne viser en kombinasjon av skulptur og foto. Inspirasjon finner hun i forholdene mellom seg selv og sine venner og kjære, i sin kjærlighet til naturen og en fascinasjon med dukker. Hun trekkes mest mot skulpturering, og portretterer sine kjære som porselensdukker, Disse portrettene lar hun så den portretterte møte. Plassert i naturlige omgivelser uten noe mellom dem selv og sitt portrett blir deres følelser fanget. Dette er første gang verket vises i sin helhet.

 • 12:00 SIGNE MARIE ANDERSEN / Remember Everything, Galleri Riis

  SIGNE MARIE ANDERSEN / Remember Everything
  September 17 – October 15, 2016

 • 13:00 Kristin Eggen Vårvik / 1. til 14. oktober 2016, S9 Galleri

  De siste 10-15 årene er det akrylmaleri hun har vært opptatt av. Hun maler mye og ofte, men har sjeldent et spesielt motiv som mål. Kunstverket blir til underveis. Hun velger farger og arbeidsredskap utifra sinnstemning der og da. Hun er opptatt av frihet, lek og utforsking i sin utøvelse av kunsten, og prosessen betyr vel så mye som produktet. Hun håper og tror at det oppleves i arbeidene hennes.

 • 13:30 Høstferieaktiviteter hos Agenda X, Storgata 25

  I høstferien har vi mange gratis aktiviteter for de fra 13-26 år. Alt fra kino og bowling til dj workshop og teknisk museum med verdens første dataspill-utstilling (hvor man kan prøve over 100 spill fra 1972 til i dag) før det hele avsluttes med en fest på fredagen! Vi har begrensa med plasser på noen av aktivitetene så her gjelder det å melde seg på raskt!

 • 17:00 DJ-workshop med Abiel Tee, Agenda X

  Vil du bli rå på å snurre plater? Da er dette en gyllen mulighet til å poppe innom Agenda X torsdag 8. oktober. Da får vi nemlig besøk av selveste Abiel Tee! Alle som vil bli djs og er mellom 13-26 år kan komme. Som alle våre workshops er dette gratis. Send mail til namra@agendax.no for påmelding eller spørsmål.

 • 18:00 Nybegynnerkurs i Argentinsk Tango, Center for Afrikansk Kulturformidling (CAK)

  Oslo Tangos Nybegynner kurs. Torsdager klokka 1800

 • 18:00 Film fra Sør-festivalen, Klingenberg kino

  Fra 6. til 16.oktober arrangeres Oslos største filmfestival for 26.gang!

 • 18:00 Nina Bang ”Birding”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Nina Bangs utstilling ”Birding” på Kunstplass 10 handler om blikket, det å observere og om rødlisten for fugler. Nina Bang undersøker kunstens muligheter for å gi et kritisk og eksistensielt blikk, men også et poetisk og subjektivt blikk på hvordan vi mennesker forholder oss til andre livsformer. Et bakteppe for hennes engasjement er at vi lever i den geofysiske tidsalderen antropocen, hvor menneskets virksomhet preger alt liv og alle økosystemer på jorden, og setter det på spill.

 • 19:00 MIKROBRYOLOGIEN, Fredensborgveien 24a

  Mikrobryologien er en forestilling under byen. Den byr blant annet på mørke, støv, trapper og svak belysning. Den byr også på en særegen, sanselig opplevelse av et vanligvis skjult landskap.

 • 19:00 Art Night på Astrup Fearnley Museet, Astrup Fearnley Museet

  Velkommen til ART NIGHT! Én torsdag i måneden inviterer vi deg til å oppleve vår aktuelle temporære utstilling for kun kr. 50,- (GRATIS for medlemmer av Astrup Fearnely KUNSTKLUBBEN)!

 • 19:00 Innføringskurs i zenmeditasjon, Rinzai Zen Senter

  Er du interessert i zen og zenpraksis? Vil du prøve meditasjon i form av sittende og gående meditasjon? Har du lyst å prøve deg på resitasjon av sutraer?

 • 19:00 Visekollektivet, Aktivisten kafé

  Flotte musikere og stor stemning i et lite rom – velkommen til Visekollektivet på Aktivisten!

 • 20:00 Musikkquiz – Verkstedet, Verkstedet Bar

  Musikkquiz på Verkstedet ved siden av Café Sara. Hver torsdag klokka 19.30

 • 20:00 Valkyrien, Parkteatret

  Valkyrien følger opp sin kritikerroste fjerde plate «Farvel slekt og venner», og 6. oktober blir det slippkonsert på Parkteatret i Oslo!

 • 20:15 Antiteaterets forestilling nr. 11: ÈN AV FIRE, Hausmania

  ÈN AV FIRE
  Det viser seg at én av fire doper seg på byen. Resultatene mediehusene kommer med om dopmiljøet i dagens Oslo, overrasker kanskje noen, men ikke oss.
  I Antiteaterets ELLEVTE FORESTILLING «Én av fire», formidler vi en historie som setter fokus på dopkulturen i Oslo.

 • 20:30 Vintage Jazz Night Kulturhuset i Oslo, Kulturhuset

  Kjære publikum, etter 8 konserter med smekkfullt hus inviterer vi nå til vår 9. Vintage Jazz Night på Kulturhuset! Som vanlig inviterer vi inn en ny gjestemusiker, og denne gangen måtte jeg slå hjul i stua når jeg skjønte at Steinar Raknes kommer på besøk. “Steinar Raknes er en norsk jazzmusiker, og reknes som en av sin generasjons mest talentfulle bassister i Norge”. (Wikipedia)

 • 20:30 FpT #6: Kroken/Moldestad, Riksscenen

  OsloFolk presenterer Kroken/Moldestad

 • 21:00 The Satelliters (de) + The Mobsmen, Revolver

  THE SATELLITERS are known as Garage band with a 60s fuzz sound now since 1993

 • 22:00 Stålmenn på Last Train, Last Train

  Ståle Stålmann Kverndokk er sanger og låtskriver, kjent fra 90 talls bandet Stålmenn og egne soloprosjekter. Live har han nå samlet Stålmenn igjen, men med en noe fornyet besetning.

Fredag 7. oktober 2016