Kalenderen for fredag 7. oktober 2016

Fredag 7. oktober 2016

 • 11:00 Velkommen til utstillinger: Hanne Tyrmi, Kurt Johannessen, Ingun Bøhn, Espen Gleditsch, Lewis & …, Kunstnerforbundet

  Utstillingsperiode 15. september – 16. oktober (Lewis & Taggart juni 2016- juni 2017)
  Utstillingsåpning torsdag 15. september kl. 18

 • 11:00 Elisabeth Haarr, Strid, Kunsthall Oslo

  Kunsthall Oslo har gleden av å ønske velkommen til åpning av separatutstilling med nyere arbeider av Elisabeth Haarr, fredag 9. september. Utstillingen har fått tittelen Strid og den innvier våre nye lokaler i Bjørvika. Elisabeth Haarr (født 1945) regnes som en av Norges sentrale og mest innflytelsesrike tekstilkunstnere, og Strid er den første solopresentasjonen av hennes kunstnerskap i Oslo på 40 år.

 • 12:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 12:00 STØV, RAM galleri

  Toril Redalen Ny utstilling som står til 27.Oktober

 • 12:00 Meetings and conversations, CYAN salong

  Anne viser en kombinasjon av skulptur og foto. Inspirasjon finner hun i forholdene mellom seg selv og sine venner og kjære, i sin kjærlighet til naturen og en fascinasjon med dukker. Hun trekkes mest mot skulpturering, og portretterer sine kjære som porselensdukker, Disse portrettene lar hun så den portretterte møte. Plassert i naturlige omgivelser uten noe mellom dem selv og sitt portrett blir deres følelser fanget. Dette er første gang verket vises i sin helhet.

 • 12:00 SIGNE MARIE ANDERSEN / Remember Everything, Galleri Riis

  SIGNE MARIE ANDERSEN / Remember Everything
  September 17 – October 15, 2016

 • 13:00 Film fra Sør-festivalen, Vika Kino

  Fra 6. til 16.oktober arrangeres Oslos største filmfestival for 26.gang!

 • 13:00 Kristin Eggen Vårvik / 1. til 14. oktober 2016, S9 Galleri

  De siste 10-15 årene er det akrylmaleri hun har vært opptatt av. Hun maler mye og ofte, men har sjeldent et spesielt motiv som mål. Kunstverket blir til underveis. Hun velger farger og arbeidsredskap utifra sinnstemning der og da. Hun er opptatt av frihet, lek og utforsking i sin utøvelse av kunsten, og prosessen betyr vel så mye som produktet. Hun håper og tror at det oppleves i arbeidene hennes.

 • 13:00 Nina Bang ”Birding”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Nina Bangs utstilling ”Birding” på Kunstplass 10 handler om blikket, det å observere og om rødlisten for fugler. Nina Bang undersøker kunstens muligheter for å gi et kritisk og eksistensielt blikk, men også et poetisk og subjektivt blikk på hvordan vi mennesker forholder oss til andre livsformer. Et bakteppe for hennes engasjement er at vi lever i den geofysiske tidsalderen antropocen, hvor menneskets virksomhet preger alt liv og alle økosystemer på jorden, og setter det på spill.

 • 16:00 Høstferieaktiviteter hos Agenda X, Storgata 25

  I høstferien har vi mange gratis aktiviteter for de fra 13-26 år. Alt fra kino og bowling til dj workshop og teknisk museum med verdens første dataspill-utstilling (hvor man kan prøve over 100 spill fra 1972 til i dag) før det hele avsluttes med en fest på fredagen! Vi har begrensa med plasser på noen av aktivitetene så her gjelder det å melde seg på raskt!

 • 16:00 Gratiskonsert med Samsaya, Storgata 25

  Samsaya kommer til Agenda X, fredag 07. oktober, for å holde konsert for oss! Arrangementet er for alle fra 13-26 år og er rusfritt. Dørene åpner 16.00, og det blir gratis matservering kl. 17.00. I tillegg til Samsaya spinner DJ Rohat plater, og flere av våre talentfulle ungdommer opptrer også.

 • 19:00 MIKROBRYOLOGIEN, Fredensborgveien 24a

  Mikrobryologien er en forestilling under byen. Den byr blant annet på mørke, støv, trapper og svak belysning. Den byr også på en særegen, sanselig opplevelse av et vanligvis skjult landskap.

 • 19:00 Norwegian World Orchestra – Javid Afsari Rad 30 år i Norge, Sentralen

  Javid Afsari Rad inviterer til konsert med Norwegian World Orchestra (NOWOR) + gjester på Sentralen (www.sentralen.no)

 • 19:00 Ensemble neoN release på Sentralen, Sentralen

  Ensemble neoN gir ut debut albumet sitt NEON på Sentralen, i hvelvet.

  Skivesalg, drinker, musikalske innslag og fest

 • 19:00 Skogspils oktober, Gaasa

  Velkommen til Skogspils!
  Skogspils arrangeres på Gaasa hver første fredag i måneden, og er åpen for alle skogens medlemmer!
  Fortsatt sommertemperatur?! Satser på utepils!

 • 20:00 STACEY KENT, Cosmopolite

  Kommer tilbake til Oslo med sitt siste album «Tenderly»

 • 20:00 KJEMI – en forestilling av Kim Hiorthøy og Små Grå, Kulturhuset Sentralen

  ”Hva er det vi driver med? Mye er bygget rundt en idé om årsak og virkning, men det er fortsatt vanskelig å få en skikkelig oversikt. Og så møter du de folka. Og så står dere der, mens øynene virker som de skal og alle grunnstoffene driver med sitt."

 • 20:00 DEATH IN JUNE, Pokalen

  Death in June are a neofolk group led by English folk musician Douglas Pearce, better known as Douglas P. The band was originally formed in Britain in 1981 as a trio, but after the other members left in 1984 and 1985 to work on other projects, the group became the work of Douglas P. and various collaborators. Douglas P. now lives in Australia.

 • 20:15 Antiteaterets forestilling nr. 11: ÈN AV FIRE, Hausmania

  ÈN AV FIRE
  Det viser seg at én av fire doper seg på byen. Resultatene mediehusene kommer med om dopmiljøet i dagens Oslo, overrasker kanskje noen, men ikke oss.
  I Antiteaterets ELLEVTE FORESTILLING «Én av fire», formidler vi en historie som setter fokus på dopkulturen i Oslo.

 • 21:00 Holy Pinto (UK) // Wild Fauna // Ben Leiper, Verkstedet Bar

  Holy Pinto (UK) Feiende og flott indiepopduo fra Manchester og Canterbury. På sitt første norgesbesøk noensinne. holypinto.bandcamp.com Wild Fauna Oslobasert indiepopband i skjæringspunktet mellom skitten lo-fi og fengende, storslått pop. Slipper en Ishak-produsert singel i oktober eller noe. soundcloud.com/hi-ho-mustachio Ben Leiper Fersk og følsom indierockkvartett fra Halden, Follo, Rjukan og Oslo. Scenedebuterte på Sandermosen emofestival 2016. benleiper.howisannie.no

 • 21:00 DJAM: Selecta Harmony, Kunstnernes Hus

  Lofthus Samvirkelag presenterer..

 • 23:00 Ball Em Up x Teklife // DJ Earl, Slick Shoota, Sirr Tmo, Dre, Revolver

  Ball Em Up leverer en fullverdig opplevelse av Chicagos Footwork kultur. DJ Earl tar med seg footwork danserne Sirr Tmo og Dre og med Oslos egen Slick Shoota som også er el av Teklife, blir dette en kveld du ikke kan gå glipp av!

Lørdag 8. oktober 2016