Kalenderen for lørdag 8. oktober 2016

Lørdag 8. oktober 2016

 • 10:00 Stille meditasjon (Nyenthun), Paramita Meditasjonssenter

  Nyenthun er en utmerket sjanse til å forankre individuell meditasjonspraksis med drahjelp av å meditere i gruppe. Dagen settes av for stillhet, hvor vi veksler mellom sittende meditasjon, liggende meditasjon og gå-meditasjon. Det vil bli gitt noe meditasjonsinstruksjon underveis, men for det meste vil vi meditere i stillhet.

 • 11:00 ICDP DRAWING WORKSHOP #3, Samisk hus

  Come and join in with this is inclusive, collaborative creative act! ICDP will facilitate the making of 2 large-scale collaborative drawings on canvas, using hundreds of marker pens kindly provided by Winsor & Newton. This participatory work will be developed through a series of public workshops held across the residency. The sessions will offer a place for discussion about intersecting histories, ideologies and shared experience in relation to the residency theme, In time we too will become …

 • 11:00 Velkommen til utstillinger: Hanne Tyrmi, Kurt Johannessen, Ingun Bøhn, Espen Gleditsch, Lewis & …, Kunstnerforbundet

  Utstillingsperiode 15. september – 16. oktober (Lewis & Taggart juni 2016- juni 2017)
  Utstillingsåpning torsdag 15. september kl. 18

 • 11:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 12:00 Elisabeth Haarr, Strid, Kunsthall Oslo

  Kunsthall Oslo har gleden av å ønske velkommen til åpning av separatutstilling med nyere arbeider av Elisabeth Haarr, fredag 9. september. Utstillingen har fått tittelen Strid og den innvier våre nye lokaler i Bjørvika. Elisabeth Haarr (født 1945) regnes som en av Norges sentrale og mest innflytelsesrike tekstilkunstnere, og Strid er den første solopresentasjonen av hennes kunstnerskap i Oslo på 40 år.

 • 12:00 STØV, RAM galleri

  Toril Redalen Ny utstilling som står til 27.Oktober

 • 12:00 Meetings and conversations, CYAN salong

  Anne viser en kombinasjon av skulptur og foto. Inspirasjon finner hun i forholdene mellom seg selv og sine venner og kjære, i sin kjærlighet til naturen og en fascinasjon med dukker. Hun trekkes mest mot skulpturering, og portretterer sine kjære som porselensdukker, Disse portrettene lar hun så den portretterte møte. Plassert i naturlige omgivelser uten noe mellom dem selv og sitt portrett blir deres følelser fanget. Dette er første gang verket vises i sin helhet.

 • 12:00 MANGAPOLIS EPICON 8. – 9. oktober, Filmens Hus

  Mangapolis EpiCon er Film fra Sør-festivalens dypdykk i anime og nerdete populærkultur! 8. og 9. oktober på Cinemateket i Oslo er satt av til ny og klassisk animefilm for både unge og gamle.

 • 12:00 SIGNE MARIE ANDERSEN / Remember Everything, Galleri Riis

  SIGNE MARIE ANDERSEN / Remember Everything
  September 17 – October 15, 2016

 • 13:00 Film fra Sør-festivalen, Vika Kino

  Fra 6. til 16.oktober arrangeres Oslos største filmfestival for 26.gang!

 • 13:00 Kristin Eggen Vårvik / 1. til 14. oktober 2016, S9 Galleri

  De siste 10-15 årene er det akrylmaleri hun har vært opptatt av. Hun maler mye og ofte, men har sjeldent et spesielt motiv som mål. Kunstverket blir til underveis. Hun velger farger og arbeidsredskap utifra sinnstemning der og da. Hun er opptatt av frihet, lek og utforsking i sin utøvelse av kunsten, og prosessen betyr vel så mye som produktet. Hun håper og tror at det oppleves i arbeidene hennes.

 • 13:00 Nina Bang ”Birding”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Nina Bangs utstilling ”Birding” på Kunstplass 10 handler om blikket, det å observere og om rødlisten for fugler. Nina Bang undersøker kunstens muligheter for å gi et kritisk og eksistensielt blikk, men også et poetisk og subjektivt blikk på hvordan vi mennesker forholder oss til andre livsformer. Et bakteppe for hennes engasjement er at vi lever i den geofysiske tidsalderen antropocen, hvor menneskets virksomhet preger alt liv og alle økosystemer på jorden, og setter det på spill.

 • 14:00 Kunstner viser kunst- Anders Sletvold Moe, Astrup Fearnley Museet

  Kva slags kunst inspirerer kunstnarar? Plot/Oslo har invitert den norske samtidskunstnaren Anders Sletvold Moe til å presentere sine favorittar fra Astrup Fearnley Museet, samt til å snakke om sitt verk i samlinga. Arrangementet er ope for alle mellom 15 og 25 og heilt gratis. NB! Påmelding! Maks 30 stykker, send mail til plotoslo@gmail.com for å reservere ein plass. Førstemann til mølla! ANDERS SLETVOLD MOE Anders er genuint opptatt av den modernistiske kunsthistorien og den minimalistiske …

 • 15:00 Hole Artcenter presenterer: Ingrid A. Tronstad og Aleksandra Niemczyk – maleri, Hole Artcenter

  I perioden 8. – 30. oktober 2016 på Hole Artcenter

 • 15:00 Fritt Fall: PAIN JERK/HARALD FETVEIT + BERGLUND&HOLMSTRAND, Kulturhuset (Youngstorget, Oslo)

  Fritt Fall er en konsertserie for improvisert musikk som arrangeres annenhver uke. Denne uka er det med besøk fra Japan!

  PAIN JERK (Jp) OG HARALD FETVEIT: elektronisk
  SIGRID HOLMSTRAND OG TABITA BERGLUND: akustisk

 • 15:30 Lørdagsopera – Musikk & Kjærlighet, Musikk og Scenehuset

  I dag får publikum en konsertopplevelse fylt av kjærlighet og glede med musikk av bl.a. Bizet, Puccini og Gershwin.

 • 17:00 Smelteverket – ONE Love Sessions VI, Smelteverket

  Smelteverket – ONE Love Sessions VI

 • 18:00 Antiteaterets forestilling nr. 11: ÈN AV FIRE, Hausmania

  ÈN AV FIRE
  Det viser seg at én av fire doper seg på byen. Resultatene mediehusene kommer med om dopmiljøet i dagens Oslo, overrasker kanskje noen, men ikke oss.
  I Antiteaterets ELLEVTE FORESTILLING «Én av fire», formidler vi en historie som setter fokus på dopkulturen i Oslo.

 • 19:00 MIKROBRYOLOGIEN, Fredensborgveien 24a

  Mikrobryologien er en forestilling under byen. Den byr blant annet på mørke, støv, trapper og svak belysning. Den byr også på en særegen, sanselig opplevelse av et vanligvis skjult landskap.

 • 20:00 Watsky (US) + Supp: Jez Dior (US) + Pasha, Parkteatret

  Watsky er en rapper, forfatter og artist fra San Francisco. Han er en allsidig tekstforfatter som veksler mellom det lette og det alvorlige, det tekniske og inderlige, alltid med poesien i bunn. Etter å ha vunnet National Youth Poetry Slam på Apollo Theater og vært med på den siste sesongen av Russell Simmons’ «Def Poetry» på HBO, opptrådte han på over 200 høyskoler.

 • 20:00 SOFA NIGHT, Sentralen

  Martin Taxt (solo tuba)
  Streifenjunko (elektroakustisk)
  MURAL + Kjell Bjørgeengen

 • 20:00 TURBOJUGEND OSLO arrangerer Oslo Bloodbath og presenterer: ONDT BLOD + DØMT + DEEPTHOAT DIARÉ, Gamla

  TURBOJUGEND OSLO arrangerer Oslo Bloodbath og presenterer: ONDT BLOD + DØMT + DEEPTHOAT DIARÉ

 • 20:15 Antiteaterets forestilling nr. 11: ÈN AV FIRE, Hausmania

  ÈN AV FIRE
  Det viser seg at én av fire doper seg på byen. Resultatene mediehusene kommer med om dopmiljøet i dagens Oslo, overrasker kanskje noen, men ikke oss.
  I Antiteaterets ELLEVTE FORESTILLING «Én av fire», formidler vi en historie som setter fokus på dopkulturen i Oslo.

 • 21:00 MeShell NdegeòCello, Cosmopolite

  Neosoul og funk dronning som har spilt verden over og jobbet med artister som Prince, Stones og Basement Jaxx

 • 21:00 DJAM: Bjørn Torske, Kunstnernes Hus

  Lofthus Samvirkelag presenterer…

 • 22:00 The Altern80s Club, Leiligheten

  ▶▶ Åpningstid: 22:00-03:00 | Inngang: 50.- | Alder: 20 The Altern80s Club er et månedlig konsept i Oslo som hyller “tiåret som gjorde dystert catchy” – nemlig ’80-tallet! For kjennere av synth og wave (Depeche Mode, Kraftwerk, Joy Division/New Order, Ultravox, Men Without Hats, Cabaret Voltaire, Fancy, The Human League, Alphaville, Boytronic, Nitzer Ebb, Ken Laszlo, Simple Minds, DAF, The Twins, Devo, Front 242, Laserdance, Yazoo, Pet Shop Boys, Indochine, OMD, The Cure, Propaganda, Gary Numan, …

Søndag 9. oktober 2016